Local

Polițiștii ieșeni vor sărbători și ei Ziua Copilului! Ce surprize au pregătit pentru micuți? GALERIE FOTO 

Publicat: 28 mai 2022
3 politisti si un copil in bratele unui adult
Polițiștii ieșeni pregătesc surprize pentru Ziua Copilului

De 1 Iunie, când se sărbătorește Ziua Copilului, oamenii legii se vor implica și ei cu activități dedicate celor mici pentru a le arăta cât de importantă este siguranța și bunăstarea lor. Agenții îi așteaptă pe ieșeni, de 1 Iunie, la Palatul Culturii, unde vor fi prezenți polițiști, jandarmi, agenți de frontieră și pompieri pentru a le împărtăși o parte din meseria lor. Inspectoratul de Poliție Județean Iași este implicat constant acțiuni de prevenire a criminalității prin educarea și instruirea minorilor.

De Ziua Copilului, poliția ieșeană îi așteaptă cu brațele deschise pe cei mici la evenimente interactive pentru ei. Cu ocazia acestei zile speciale, copiii vor face cunoștință cu oamenii legii, care îi vor învăța despre ce înseamnă cariera de polițist.

De asemenea, vor avea oportunitatea să vadă autospecialele și dispozitivele de care aceștia se folosesc pentru o cât mai eficientă desfășurare a activităților caracteristice profesiei. Angajații IPJ Iași nu au organizate acțiuni doar cu prilejul acestei zile, ci derulează și activități premergătoare dedicate copiilor.

De Ziua Copilului, polițiștii îi invită pe cei mici și pe părinții lor, pe esplanada Palatului Culturii

Copiii ieșenilor se pot bucura, cu ocazia sărbătorii de 1 iunie, de activități interactive desfășurate de IPJ Iași. Polițiștii promit să le ofere o zi memorabilă micuților și îi invită de 1 iunie 2022, pe esplanada Palatului Culturii, la între orele 10:00 și 16:00. În decursul acestor ore, oamenii legii le vor arăta micilor cetățeni mașinile de poliție, ce dotări speciale au, precum și de ce alte instrumente se folosesc în exercitarea profesiei. De asemenea, aceștia le vor împărtăși informații interesante despre această meserie. Pe lângă polițiști, copiii vor fi așteptați și de jandarmi, pompieri și agenți de frontieră.

„Ziua de 1 iunie reprezintă principalul moment din an pentru promovarea drepturilor copilului, fiind și o oportunitate de a iniția activități de conștientizare a faptului că dezvoltarea armonioasă a copilului prin diferite activități trebuie să fie o preocupare pentru toată lumea, nu doar pentru părinți. Prin urmare, este important să ne bucurăm de această zi și să le oferim copiilor experiențe care să le aducă zâmbetul pe buze și să le arate că sunt iubiți”, a anunțat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Anca Vîjiac.

Acest eveniment va fi posibil datorită implicării agenților din cadrul Secției III Poliție Iași.

Oamenii legii au pregătit și activități premergătoare zilei de 1 Iunie

Pe 26 mai 2022, angajații Secției nr. III Poliție Iași, cu sprijinul Asociației „Salvați Copiii”, au organizat un eveniment la care au luat parte 25 de copii. Acțiunea s-a desfășurat la un centru comercial din municipiul Iași, unde cei mici s-au bucurat de activități interactive, dar și de mâncare și înghețată.

„Polițiștii le-au transmis copiilor informații legate de măsurile ce trebuie cunoscute și aplicate pentru siguranța personală, în familie, la școală sau pe stradă. Au fost oferite informații referitoare la educația rutieră,  fiind prezentate principalele reguli de circulație ce trebuie respectate pentru a fi în siguranță, pe stradă, în calitate de pieton sau de biciclist, și în mijloacele de transport, în calitate de pasager. Au fost purtate discuții pe baza unor situații concrete, iar copiii au fost încurajați să aibă o relație deschisă cu părinții și să apeleze la sfatul lor sau al cadrelor didactice atunci când au nevoie”, a adăugat purtătorul de cuvânt IPJ Iași.

Înainte de Ziua Copilului, polițiștii vor mai avea inițiative de acest fel, dedicate celor mici.
Comentarii
  • Iară ați găsit de treabă la puzzăraia care si asa o freacă tot restul timpului! Mai bine ați prinde hoți și proxenetii din oraș!

Adauga un comentariu