Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu fulgi de ovăz și mere. Un desert gustos și sănătos

Prăjitură cu fulgi de ovăz și mere. Un desert gustos și sănătos

15 feb. 2024, 11:50,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert rafinat, aromat și cu o textură deosebită, putem face o prăjitură cu fulgi de ovăz și mere. Aceasta este ideală de servit la orice masă, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, vom obține o prăjitură savuroasă. Iată rețeta care te va ajuta să obții un desert gustos și sănătos.

Prăjitură cu fulgi de ovăz și mere

Delicioasele prăjituri de casă sunt pe placul multora dintre noi, se fac după rețetele bunicii, iar dacă ținem cont de câteva trucuri culinare, la final vom obține cele mai bune deserturi. De la prăjiturile cu cremă și blat pufos până la cele fără coacere, cu blat de biscuiți și umplutură de fructe, toate sunt delicioase și ideale de servit la orice masă și la orice ocazie.

Una dintre cele mai apreciate prăjituri este savuroasa prăjitură cu fulgi de ovăz și mere. Aceasta are o textură fină, o aromă deosebită și este recomandată și celor care se află la dietă sau vor să aibă un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.

Prăjitura cu fulgi de ovăz și mere este ideală de servit la mesele festive alături de alte deserturi rafinate. La fel de bine, putem face și niște clătite cu ovăz și banane. Pentru câteva clătite proteice cu ovăz vom avea nevoie de 3 ouă, 50 g de fulgi de ovăz, 2 linguri de miere, 100 ml de lapte și 2 banane. Acestea merg de minune la micul dejun, alături de o cafea aromată.

Pentru iubitorii de deserturi gustoase și sănătoase putem face și un chec cu mere. Acesta este adorat de mulți dintre noi și le va aminti celor dragi de vremea copilăriei. Prăjitura cu fulgi de ovăz și mere este delicioasă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Rețeta unui desert irezistibil

Pentru prăjitura cu fulgi de ovăz și mere vom avea nevoie de 2 mere, 220 g de fulgi de ovăz, o lămâie, 1 linguriță de praf de copt, 2 ouă, 1 linguriță de esență de rom, 2 linguri de zahăr, ulei și miere.

Mai întâi se spală merele apoi se curăță de cotoare și semințe și se taie în cubulețe. Peste merele tăiate se stoarce zeama de la o jumătate de lămâie și se amestecă foarte bine. Fulgii de ovăz se dau prin tocător pentru a obține o făină fină.

După aceea se dau și merele prin tocător împreună cu o linguriță de praf de copt. Peste amestecul obținut se pune gălbenușul de ou bătut cu esența de rom.

După ce toate ingredientele s-au omogenizat, se adaugă și albușul cu zahărul. După ce am obținut o compoziție omogenă, o turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se uniformizează apoi se dă prăjitura la cuptor. Când este gata, se scoate desertul din cuptor, se toarnă miere peste prăjitură și se lasă la răcit. Se porționează după aceea prăjitura și se servește.

Prăjitura cu fulgi de ovăz și mere este delicioasă, iar rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Acest desert poate fi servit la orice masă, chiar și dimineața alături de o cafea aromată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *