National

Prefectul Capitalei, Alin Stoica recunoaşte că nu are nicio strategie pentru a crește rata de vaccinare: Nici 80% rată de vaccinare nu asigură imunitate

Publicat: 30 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prefectul Capitalei Alin Stoica recunoaşte că nu are nicio strategie pentru a crește rata de vaccinare Nici 80 rată de vaccinare nu asigură imunitate
Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat că nu va fi prelungită starea de alertă în Sectorul 1 pentru o perioadă de 15 zile, începând din 23 august, aşa cum a fost solicitat de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1

Prefectul Capitalei, Alin Stoica recunoaşte faptul că instituţia pe care o reprezintă nu are nici cea mai mică strategie de a crește rata de vaccinare din București. La capitolul imunitate, Alin Stoica menţionează faptul că nici dacă s-ar vaccina 80% din populația Capitalei nu ar fi asigurată o protecţie împotriva COVID-19.

Alin Stoica este prefectul Bucureștiului care este mandatat de USR şi care a luat, în urmă cu o săptămână decizia de a declara stare de alertă în Sectorul 1.

Prefectul Alin Stoica declară că nu există nicio strategie pentru a crește rata de vaccinare

Într-o intervenţie publică, prefectul Alin Stoica s-a arătat neputincios de situaţia pe care România o traversează în legătură cu campania de vaccinare. Stoica a declarat faptul că în aceste momente nu sunt strategii prin care se poate crește rata de vaccinare. De altfel, prefectul susţine că nici la 80% din populație nu este asigurată imunitatea de turmă:

„Săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire a personalului didactic cu specialiștii pentru ca să se răspundă întrebărilor. Profesoorii intră în contact

Și pentru populația generală vom lua măsuri să creștem numărul de vaccinări. Campanii de informare s-au făcut, există o discuție cu CNCAV, nu avem un plan deocamdată. Vom discuta și vom vedea ce recomandă.La acest moment nu am propuneri concrete pentru a stimula vaccinarea, am capacitatea de vaccinare, avem discuții, vom vedea. Suntem 750 de mii de persoane vaccinate, din peste două milioane. Asta înseamnă 30% din populația rezidentă. Valul 4 va fi cel al nevaccinaților. Mai sunt și oameni care au trecut prin boală, deci avem probabil o rată de jumătate de populație imunizată, însă nici 80% rată de vaccinare nu asigură imunitate”, a declarat Alin Stoica.

România la un pas de valul patru al pandemiei de COVID-19

Declaraţiile făcute de prefectul Alin Stoica vin într-un context dificil din mai multe puncte de vedere. De exemplu, primul ar fi generat de campania de vaccinare care bate pasul pe loc iar al doilea de iminenta valului al patru pandemi. De altfel, specialiştii au susţinut că valul următor ar putea fi mult mai dificil față de precedente, iar țara ar puta ajunge la mii de cauzuri pe zi:

„Se vehiculează printre specialiști, epidemiologi și virusologi, că vom ajunge probabil la 1.500 de cazuri pe zi. E posibil, dar nu poți să dai o dată exactă. Dacă faceți un calcul matematic, o să constatați că putem depăși 5.000-6.000 pe zi, avem de unde, apropo de populația care ar putea fi expusă”, a declarat la o televiziune de știri medicul Emilian Imbri.

Dan Barna caută susţinerea BOR pentru campania de vaccinare

La capitolul susţinere, vicepremierul Dan Barna speră la un ajutor din partea BOR pentru campania de vaccinare. Puternic contestatar al Bisericii Ortodoxe Române, vicepremierul USR-ist îşi doreşte o întrevedere cu Patriarhul Daniel pentru a discuta posibilitatea ca instituţia pe care o reprezintă să încheie o colaborare.

Unele surse jurnalistice au menţionat faptul că Barna i-a trimis deja o scrisoare, iar că o posibilă întâlnire ar urma să aibă loc luni.

Adauga un comentariu