National

Premierul Florin Cîțu anunță implementarea unui program de evaluare a miniștrilor: „Românii vor vedea în fiecare lună cum performează miniștrii. Va fi ca un carnet de note”

Publicat: 11 mart. 2021
Florin Cîțu vorbește
Premierul Florin Cîțu a declarat vineri, după acuzațiile lui Vlad Voiculescu privind datele eronate din pandemie, că lucrurile trebuie clarificate, cerându-i vicepremierului Dan Barna să spună dacă știa despre aceste lucruri și ce măsuri a dispus

Joi seara, 11 martie, la B1 TV, premierul Florin Vasile Cîțu a vorbit despre un program de evaluare a miniștrilor, care se va realiza lunar ȘI va oferi fiecărui membru al Guvernului câte o notă, ca la școală.

„Este foarte important să eliminăm risipa. Am cerut public să se vină cu programe de restructurare. Nu a venit nimeni. Nu mai există scuze.

Miercuri vom avem un memorandam în care voi da un program de parcurs pentru fiecare minister.

Românii vor vedea în fiecare lună cum performează miniștrii. Va fi ca un carnet de note. Suntem aici în slujba oamenilor. Sunt comapnii cu pierderi.

În buget scrie foarte clar. Nu ne mai permitem să aruncăm bani, dacă nu performează, vor fi tăieri de la ministere. Directorii economici for merge acasă.

Totul o să fie transparent, ne uităm și vedea ce o să se întâmple. Evaluarea nu e pentru mine, o facem cu românii”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre un posibil lockdown în România: „Nu există NICIUN scenariu”

Prim-ministrul oferă asigurări românilor că nu va mai exista lockdown în țara noastră. De asemenea, el spune că perioada Sărbătorilor de Paște se va desfășura fără carantină națională.

„Revenim la normalitate, împreună, dacă vom continua să fim responsabili!

În luna martie primim 2.6 milioane doze de vaccin.

În luna aprilie primim cel puțin 3.1 milioane doze de vaccin.

Am avut grijă să aloc resursele necesare ca până la finalul lunii septembrie să avem cel puțin 10.4 milioane de români vaccinați cu ambele doze de vaccin.

P.S. Nu există NICIUN scenariu în care România intră în lockdown. Am promis că ținem România deschisă de Crăciun și de Revelion, ne-am ținut de cuvânt. Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu: „Este important să continuăm această campanie de vaccinare”

Florin Cîțu a anunţat că România va intra în posesia a 2,6 milioane de doze de imunizare în luna martie, cu 200.000 de doze mai mult faţă de cantitatea iniţial anticipată.

Astfel, în etapa a treia de imunizare împotriva COVID-19 se va vaccina împotriva virusului populaţia generală. La sfârşitul lunii septembrie se preconizează că se va atinge ţinta de 10.4 milioane de persoane.

„În această lună vom începe şi etapa a III-a de vaccinare, am anunţat deja că vom primi 2,6 milioane de doze de vaccinuri doar în lună martie, ţineţi minte că, iniţial, aveam toate vaccinurile până la finalul lunii martie, ar fi trebuit să fie doar 2,4 milioane, deci avem mai multe vaccinuri decât anticipasem. Este important să continuăm această campanie de vaccinare, le-am cerut şi colonelului Gheorghiţă şi ministrului Sănătăţii să pregătească şi, dacă se poate, să înceapă mai devreme această campanie de vaccinare, etapa a III-a, ca să dăm drumul tuturor românilor să se vaccineze.

Eu zic că, dacă mergem în acest ritm, s-ar putea să ajungem mai devreme la acea ţintă, 10,4 milioane, la sfârşitul lui septembrie să fie mai devreme, poate chiar în vară, dar depinde doar de noi să mergem să ne vaccinăm”, a declarat Florin Cîţu, luni, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Comentarii
Adauga un comentariu