Actualitate

Premierul Ludovic Orban a reacționat vis a vis de alegerile din Republica Moldova: „Maia Sandu, garanţia dezvoltării economice” – VIDEO

Publicat: 02 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Ludovic Orban a reacționat vis a vis de alegerile din Republica Moldova Maia Sandu garanţia dezvoltării economice - VIDEO
Premierul României, Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a făcut declarații de presă privind rezultatul primului tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. Prim-ministrul României a transmis că o susţine pe candidata proeuropeană Maia Sandu la funcţia de preşedinte al statului învecinat

„O felicit pe Maia Sandu pentru câştigarea primului tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. De asemenea, îmi exprim convingerea că va fi respectată democraţia, că alegerile în turul ÎI vor fi organizate în condiţii de legalitate şi de ce respectare a dreptului la vot a fiecărui cetăţean din Republica Moldova. Transmit un mesaj de încredere că Maia Sandu este candidatul la funcţia de preşedinte care poate să garanteze o Republică Moldova în care se respectă drepturile omului, în care fiecare om are şansa la o viaţă mai bună, o Republică Moldova care se va duce mai ferm pe traiectoria europeană, pe traiectoria unei dezvoltări economice şi a unei acţiuni de respectare a tuturor standardelor europene în materie de calitate a vieţii”, a declarat Orban.

După numărarea a nu mai puțin de 99,8% din voturile exprimate, Maia Sandu a obținut la alegerile prezidențiale din Republica Moldova circa 36,1% din voturi (486.140), iar Igor Dodon 32,66 procente din voturi (439.797). Conform rezultatelor preliminare, prezența la vot a fost de aproximativ 42,76%, fiind depășit pragul de validare de o treime din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

Al doilea tur de scrutin va fi organizat pe data de 15 noiembrie 2020, fiindcă niciunul dintre cei opt candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova nu a înregistrat 50% din voturile valabil exprimate. În turul doi vor concura primii doi clasați după primul tur, și anume Maia Sandu și Igor Dodon.

Ludovic Orban, după numărul imens al infectărilor

Șeful Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, transmite că gruparea pe care o conduce nu va renunța la campania clasică și va exista de asemenea și un tip de campanie electorală ”de la om la om”. Intervenția premierului vine în contextul în care statul român a trecut de 6.500 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus zilnic.

”Vom face o campanie pozitivă, o campanie de la om la om, vom prezenta programul PNL și vom prezenta soluțiile PNL. Vom face asta cu respectarea cu tuturor normelor sanitare”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, reacție după avertismentul lui Rafila

Liberalul Ludovic Orban a avut o reacție de asemenea și vis a vis de avertismentul negru al medicului Alexandru Rafila, transmițând că în toate statele s-au organizat alegeri la termen, dând exemplul Statelor Unite ale Americii, Franței, Republicii Moldova, dar și Poloniei.

„În toate țările s-au organizat alegeri la termen. Avem exemplul SUA unde va avea loc alegeri prezidențiale, avem exemplul Franței unde s-au organizat alegeri, avem exemplul Republicii Moldova unde sunt alegeri prezidențiale, în Polonia au fost alegeri prezidențiale. Democrația înseamnă votul oamenilor”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a ținut să menționeze că mandatul actualului Parlament expiră în data de 20 decembrie a anului 2020, iar „România are nevoie că cetățenii să aleagă un nou Parlament”.

„Menținerea actualului Parlament înseamnă că în continuare în funcția de Avocat al Poporului va rămâne Renate Weber, în fruntea CCR va rămâne unul ca Dorneanu, în fruntea Consiliului Legislativ va rămâne unul ca Florin Iordache. Asta înseamnă menținerea actualului Parlament”, a argumentat premierul.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, duminică seara, 1 noiembrie 2020, în direct la un post de televiziune, că numărul infectărilor va crește la nu mai puțin de 10.000 de cazuri până la alegerile parlamentare.

În speță, premierul Ludovic Orban a spus astăzi că „aplicăm măsuri zilnice pe măsură ce se depășesc pragurile care sunt stabilite”.

Ludovic Orban răspunde provocării PSD

Premierul României Ludovic Orban a anunțat că va onora invitația de a participa la ”Ora Prim-Ministrului”, o invitație a social democraților.

”Normal că Parlamentul, dacă mă invită mă voi duce”, a spus Orban.

Adauga un comentariu