Actualitate

Premierul Ludovic Orban contestă la Curtea Constituţională a României moţiunea de cenzură depusă de PSD

Publicat: 18 aug. 2020
Premierul Ludovic Orban contestă la Curtea Constituţională a României moţiunea de cenzură depusă de PSD
Premierul Ludovic Orban contestă la CCR moţiunea de cenzură

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a transmis faptul că se analizează o serie de argumente constituționale și probabilitatea ca să fie sesizată Curtea Constituțională a României este foarte mare. Decizia este luată în contextul în care Partidul Social Democrat a depus moțiunea în timpul vacanței parlamentare.

Premierul Ludovic Orban contestă la CCR moţiunea de cenzură. Ce nemulțumiri are președintele PNL

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat marți, 18 august 2020, faptul că va contesta la Curtea Constituțională a României motiunea de cenzură!

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că va contesta la CCR moţiunea de cenzură deoarece există un conflict de natură juridică şi constituţională legată de intenţia social democraților de a depune moţiunea de cenzură.

Premierul este de părere că moţiunea nu poate fi depusă pe perioada vacanţei parlamentare, deci, nici în aceste zile. Într-o declaraţie făcută în fața jurnaliştilor, Orban consideră faptul că demersul PSD-ului legat de depunerea unei moţiuni de cenzură este neconstituţional.

”Analizăm posibilitatea să invocăm un conflict juridic de natură constituțională în perioada vacanței parlamentare. Niciun partid politic nu a făcut așa ceva, în ultimii 30 de ani. Nu am luat încă o decizie definitivă, dar analizăm toate argumentele constituționale. O moțiune de cenzură, în termeni constituționali, poate să dureze de la depunere până la votare, cel mult 5 zile. Gândiți-vă că avem 2 vacanțe parlamentare, dacă s-ar permite depunerea moțiunii de cenzură în vacanța parlamentară, atunci s-ar putea depune 18 moțiuni în timpul vacanțelor parlamentare. Ori ce țară ar fi aia? Constituția spune clar: un parlamentar poate semna o singură moțiune pe sesiune parlamentară.”, a spus Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu a prezentat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD şi şeful Camerei Deputaţilor, a prezentat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL. Textul moţiunii de cenzură nu a fost făcut public în intregalitate ci doar câteva pasaje din el au fost date publicării. Conform în textul moţiunii de cenzură, reprezentanţii Guvernului şi-au pierdut din credibilitate.

În textul de moţiune se arată faptul că, conform PSD, Guvernul PNL şi-a pierdut din credibilitate pentru că au gestionat în mod deficitar pandemia de coronavirus. În altă ordine de idei, moţiunea arată faptul că deşi Guvernul a avut ieşiri publice prin care atrăgea atenţia asupra faptului că virusul este unul grav, tocmai Guvernul nu respecta măsurile impuse:

„Chermezele PNL în vremea pandemiei. Reprezentanții Guvernului și-au pierdut iremediabil credibilitatea în modul în care au gestionat pandemia. Au spus pe gură că virusul e deosebit de grav, dar s-au purtat ca și cum virusul n-ar fi existat, petrecând fără mască și fără distanțare în clădirea guvernului sau dând petreceri în restaurante cu zeci de invitați și interlopi. Au încălcat toate regulile pe care le-au impus cetățenilor”, se arată în moțiunea de cenzură a PSD.

Conform textului de moţiune depus de PSD, Guvernul Orban a pierdut controlul asupra pandemiei din momentul ce au început să ia măsuri contradictorii. De la ordonanţele militare emise de Guvern, care erau reglementate imediat după ce se dădeau, până la faptul că romanii nu mai puteau ţine pasul cu schimbările impuse de guvernanţi.

Adauga un comentariu