Actualitate

Premierul României, informații de ultima oră despre alocații, pensii și noul coronavirus

Publicat: 23 iul. 2020
Premierul României, informații de ultima oră despre alocații, pensii și noul coronavirus
Ludovic Orban, premierul României

Ludovic Orban a făcut precizări de ultimă oră, joi, 23 iulie 2020, legate de creșterea alocațiilor și pensiile. Premierul României a menționat că se dorește creșterea pensiilor și alocațiilor, dar să poată fi plătite.

Premierul României, despre creșterea pensiilor și alocațiilor

Devine din ce în ce mai clar faptul că pensiile și alocațiile nu vor crește așa cum prevăd legile în vigoare, cu 40% și respectiv 100%. Guvernul își dorește creșterea pensiilor și a alocațiilor copiilor, însă va face acest lucru atunci când majorările se vor putea baza pe o „realitate economică”, a spus, joi, premierul Ludovic Orban.

Întrebat, joi, într-o conferință de presă, la Constanța, când vor crește pensiile și alocațiilor copiilor, Ludovic Orban a răspuns că acest lucru se va întâmpla atunci când „vom adopta un act normativ”.

„Cert este că ne dorim și creșterea alocațiilor și creșterea pensiilor, dar această creștere trebuie să se bazeze pe o realitate economică. Orice creștere trebuie să poată să fie plătită și să se bazeze cu adevărat pe venituri atât ale bugetului de stat, cât și ale bugetului de pensii”, a spus Orban, fără a oferi o dată certă.

Premierul a dat avertizări că oricine ar putea crește pensiile și alocațiile „pe hârtie”, dar ar duce România în incapacitate de plată sau în situația ca aceste sume majorate să nu mai poată fi plătite.

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, despre coronavirus:

În aer liber există riscul numai dacă e contact la o distanţă mică, timp de 15 minute şi aruncarea cu lichide de contact, a menționat premierul.

Prim-ministrul Ludovic Orban a afirmat că cel mai mare risc de transmitere a virusului apare în spaţii închise şi că este dificilă impunerea purtării măştii peste tot în aer liber, în special în perioada verii. Şeful Executivului s-a întrebat cum ar fi fost ca turiştii care merg la plajă sau care intră în apă să poarte obligatoriu mască şi a precizat că există totuşi nişte limite.

„Riscul cel mai mare de transmitere a virusului este în spaţii închise. În aer liber există riscul numai dacă e contact la o distanţă mică, timp de 15 minute şi aruncarea cu lichide de contact. Impunerea portului măştii peste tot în aer liber e foarte dificilă, cu atât mai mult cu cât suntem vara. Ce ar fi fost dacă impuneam ca toţi cei care merg la plajă să stea cu masca, să intre în apă cu mască? Haideţi că sunt nişte limite. Purtatul măştii, în cazul în care ambele persoane poartă mască, probabilitatea de transmitere a virusului e aproape egală cu zero”, a declarat Ludovic Orban joi la Constanţa.

Acesta a comentat şi cu privire la măsurile pentru limitarea răspândirii COVID şi a precizat că nu vrea să se ajungă la noi restricţii sau vreo măsură care să afecteze viaţa oamenilor şi care să aibă efecte negative asupra economie.

„Deocamdată, ne gândim la toate mijloacele posibile ca să limităm răspândirea virusului. Nu vrem să ajungem la noi restricţii, nu vrem să luăm nicio măsură care să afecteze viaţa oamenilor şi care să aibă efecte negative asupra economiei. Asta depinde de creşterea numărului de români care să respecte regulile de protecţie sanitară”, a conchis Orban.

Data alegerilor generale

Ludovic Orban, despre intenția PSD de a fixa și data alegerilor generale tot în Parlament: Eu le spun doar atât, trebuie să fie pe 6 decembrie

Premierul Ludovic Orban a reacționat, joi, la proiectul legislativ depus de PSD, UDMR și ALDE potrivit căruia data alegerilor parlamentare, la fel ca data alegerilor locale, să fie stabilită prin lege de către Parlament și nu de Guvern, cum este acum.

„În urma deciziei CCR, care este ciudată, reiese cumva că pot şi guvernul şi parlamentul să stabilească data alegerilor, dar cel care stabileşte cine stabileşte data alegerilor este Parlamentul. Eu le spun doar atât, alegerile parlamentare trebuie să fie conform prevederilor constituţionale pe 6 decembrie. Este dată care se încadrează din toate punctele de vedere cu toate prevederile constituţionale”, a declarat Orban.

Alegerile parlamentare nu pot avea loc mai devreme de 6 decembrie 2020, iar data limită pentru organizarea următoarelor alegeri parlamentare, în ipoteza în care nu devine incidenta nicio situaţie din cele ce conduc la prelungirea de drept a mandatului Parlamentului, este dată de 15 martie 2021.

Comentarii
  • Pai ba Lucovid nu v-a adus Dulapu Ranjit de la UE mai multi bani decat visai – asa te-ai exprimat – deci clar ca vei creste pensiile cu 80% iar alocatiilee cu 200% …..nu-i asa ?? mai ales ca este de unde deci o Roooomaaaaaniiiii nooooooorrrrmaaallllllllaaaaaaaa si educata – sa nu uitam.

Adauga un comentariu