National

Premierul României jignește persoanele nevaccinate: „Sunt niște analfabeți funcționali” – VIDEO

Publicat: 29 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul României jignește persoanele nevaccinate Sunt niște analfabeți funcționali - VIDEO

În conferința de presă susținută miercuri, 29 septembrie 2021, premierul Florin Cîțu a atacat din nou persoanele nevaccinate, după ce ieri a afirmat că pandemia este a nevaccinaților.

În cadrul conferinței, acesta a asociat rezultatele elevilor din România la evaluarea internațională2018, PISA (Programme for International Student Assessment) cu rata de vaccinare.

Florin Cîțu atacă nevaccinații

Premierul Florin Cîțu, în cadrul conferinței susținute azi, 29 septembrie 2021, face afirmații dure cu privire la persoanele nevaccinate, acesta numindu-i analfabeți funcțional pe români.

După ce campania de vaccinare bazată pe restricții pentru nevaccinați nu a avut prea mare succes și nici amenințările din partea medicilor, acesta începe să facă jigniri la adresa acestora.

„Am văzut o analiză de legătură între scorul de la testele PISA și rata scăzută de vaccinare”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu despre pandemia nevaccinaților

În conferința de presă susținută ieri, 28 septembrie 2021, prim-ministrul României Florin Cîțu a făcut multiple afirmații despre cauzele valului patru. Printre acestea, faptul că valul patru este a celor nevaccinați.

„Valul patru este al celor care nu se vaccinează. 99,8% parcă sunt persoane nevaccinate dintre cele care sunt infectate”, a adăugat şeful Guvernului.

„Pentru cei vaccinaţi. Am spus de fiecare dată că dacă va mai exista un val patru, vă rog să luaţi declaraţia, este doar responsabilitatea noastră că nu ne vaccinăm. Valul patru este al celor care nu se vaccinează”, a declarat Florin Cîțu.

Acesta afirmă faptul că pandemia actuală este a celor nevaccinați și îi îndeamnă pe toți românii să se vaccineze.

Florin Cîțu declarații în contextul celor 10.000 de infectări

Premierul Florin Cîțu, a declarat astăzi, 29 septembrie 2021, în contextul numărului imens de infectări, faptul că intenționează ca doar persoanele vaccinate să aibă acces în restaurante fie că e vorba de angajați sau clienți, doar așa, acestea nu se vor mai închide chiar dacă se atinge pragul de 6 la mie.

„Am cerut domnului Raed Arafat să modifice hotărârea CNSU prin care să permitem activitățile economice de acest gen, în special în HORECA să rămână deschise dacă sunt vaccinați cei din personal și pentru persoanle vaccinate, indiferent de rata de incidență. Nu trebuie să-i penalizăm pe cei vaccinați, e un principiu de la care nu vreau să mă dau la o parte”.

De asemenea, acesta susține inițiativa Ministerului Educației, care dorește să țină școlile deschise indiferent de rata de incidență, având același regim precum a fost stabilit la grădinițe.

„Vrem în continuarea să menținem prezența fizică în școli, ne gândim la introducerea testelor de salivă. Ministerul Educației anunța ieri că 99% din părinți nu vor testeze copiii, ceea ce e trist. Încercăm cu teste cu salivă, dar intenția e ca școlile să rămână deschise. Școlile online nu au avut cele mai bune rezultate anul trecut”, a anunțat premierul.

Amintim faptul că, până astăzi, 29 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.221.636 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.388 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Adauga un comentariu