Economic Local

Primăria Iași construiește bugetul pentru 2024. Cetățenii pot transmite idei, propuneri și soluții, completând formularele puse la dispoziție – FOTO

Publicat: 24 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Iași construiește bugetul pentru 2024. Cetățenii pot transmite idei propuneri și soluții completând formularele puse la dispoziție - FOTO
Ieșenii sunt așteptați în centrele de cartier pentru a-și transmite propunerile cu privire la construirea bugetului anului 2024

Primăria Iași construiește bugetul pentru 2024. Cetățenii pot completa formularele la centrele de cartier sau online

Recent, primarul Mihai Chirica a transmis faptul că au fost întocmite formularele pentru consultarea opiniei publice cu privire la organizarea bugetului de anul viitor. Ieșenii pot completa documentele, ca și în trecut, la Centrul de Informare pentru Cetățeni și la cele de cartier. Anul acesta, municipalitatea a decis să vină mai aproape de problemele și interesele ieșenilor și a realizat pliante diferite pe cinci zone ale orașului.

Primăria Iași construiește bugetul pentru anul 2024

Ca în fiecare an, și în 2023, Primăria Municipiului Iași solicită idei, propuneri și recomandări ale cetățenilor, pentru a construi cât mai facil bugetul pentru anul 2024. Edilul Iașului, Mihai Chirica, a precizat faptul că fiecare solicitare va fi centralizată.

„A apărut deja informația și am văzut că s-a titrat într-o ședință de Guvern că se intenționează ca până la sfârșitul anului să se pună pe masa parlamentului legea bugetului de stat pe anul 2024. Anul viitor va fi un an extraordinar de fierbinte și cu o competiție politică acerbă. Dezbaterea bugetului vrem să o facem mai aplicat, pe cartiere. Am întocmit și tipărit pliantele care vor fi împrăștiate în fiecare cartier în care vorbim un pic despre ce s-a întâmplat în acest an pe propunerile lor, ce s-a reușit și până în ce punct am ajuns, care a fost programul de investiții urmărit, ce există deja, ca și lucrări, în continuare și ce intenții avem noi pentru anul 2024, și ce intenții doresc cetățenii prin completarea acestui formular care aș dori să ajungă la Primăria Municipiului Iași.

Până la apariția legii bugetului de stat pe 2024, când intrăm în calendarul bugetar, nu există nicio grabă, dar odată ce am intrat în calendarul bugetar avem acele 45 de zile maxim obligatorii pentru aprobarea bugetului și va trebui să accelerăm puțin acest proces. Noi, în principiu, ne-am formulat așa un punct de vedre față de ce ne-am dori pe anul viitor, dar gândurile locuitorilor sunt prioritare în ceea ce privește clădirea bugetului anului următor.

Până în prezent s-au distribuit 6.000 de pliante, de asemenea, în momentul în care apare legea bugetului o să punem cu formulările necesare și dezbaterea în online și o să încercăm să fim cât mai productivi, aducând toate ajustările necesare astfel încât să putem să răspundem cerințelor cetățenilor noștri”, a transmis primarul Iașului, Mihai Chirica.

Unde pot completa ieșenii formularele

Anul acesta, municipalitatea a realizat pliante diferite pe cinci zone ale orașului, pe care le-a pus la dispoziție la Centrul de Informații pentru Cetățeni și în cele cinci centre de cartier, astfel că ieșenii le pot completa la Centrul de cartier Tătărași, Centru, Copou, Cantemir, CIC, Alexandru cel Bun, Dacia, Mircea cel Bătrân, Galata, Centrul de cartier ACB, Nicolina, CUG, Frumoasa, Bucium, Socola, Bularga, Centrul de cartier Nicolina, Centrul de cartier Frumoasa, Canta, Păcurari și la Centrul de cartier Păcurari.

Pe lângă formularul care poate fi completat de ieșeni și depus în urnele puse la dispoziție la CIC și la centrele de cartier, au fost incluse în pliante și câteva informații despre investițiile din zonele respective, astfel încât propunerile să nu repete proiecte deja stabilite.

„Până în prezent am distribuit 6.000 de pliante. Propunerile ieșenilor vor fi centralizate și se vor regăsi în proiectul de buget pentru anul 2024. În perioada următoare vom pune la dispoziție și formular online pentru culegerea de proiecte. Pe lângă completarea acestui chestionar, ieşenii pot trimite, şi în scris, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare pe adresa Primăriei Municipiului Iaşi”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Iași.

Edilul Mihai Chirica a făcut anunțul. Primăria Iași construiește bugetul pentru 2024, iar ieșenii sunt așteptați să-și trimită propunerile, completând formularele distribuite în centrele de cartier.

Adauga un comentariu