Titlurile zilei

Primarul comunei Dumești, din Iași, vrea să facă saună în sat! Propunerea lui Mihai Cocoveică i-a revoltat pe consilieri – FOTO

Publicat: 03 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primarul comunei Dumești din Iași vrea să facă saună în sat Propunerea lui Mihai Cocoveică i-a revoltat pe consilieri - FOTO
Primarul Mihai Cocoveică a propus fonduri pentru o saună în comuna Dumești, la baza sportivă, proiect care a fost respins de Consiliul Local

Primarul comunei Dumești, din Iași, vrea să construiască o saună, la baza sportivă din localitate, din banii sătenilor. Proiectul lui Mihai Cocoveică a fost prins în bugetul pe anul 2022. Consilierii locali nu au fost de acord

O viitoare investiție dintr-o localitate aflată la câțiva zeci de kilometri de Municipiul Iași a stârnit dispute aprinse printre aleșii comunei.

Primăria comunei Dumești a cerut sprijinul consilierilor locali pentru alocarea a 150 de mii de lei, din bugetul pe anul 2022, pentru demararea unei investiții la baza sportivă din localitate. Inițiativa i-a aparținut primarului Mihai Cocoveică, cel care a considerat că este nevoie de o saună la baza sportivă.

Saună în comuna Dumești, Iași, din bugetul local

În proiectul de buget, primarul Mihai Cocoveică a prins alocarea a 150.000 de lei pentru un studiu de fezabilitate legat de construirea unui centru de refacere în cadrul bazei sportive din satul Dumești. Propunerea era prinsă printre celelalte proiecte legate de continuarea investițiilor pe anul în curs. Totuși, propunerea nu a primit girul consilierilor locali, cei care au considerat că fondurile pot fi alocate pentru alte investiții mult mai urgente decât sauna.
La același capitol era inclusă și alocarea unui milion de lei pentru extinderea vestiarului din cadrul bazei sportive respective. Această propunere a fost însă redusă la 500 de mii de lei.

”Suma propusă spre aprobare pentru extinderea unui vestiar la baza sportivă este foarte mare și nu se justifică. Considerăm în acest moment că suma propusă de noi este mai aproape de ceea ce poate suporta bugetul local în acest moment. Ținem cont și de faptul că, prin această diminuare, putem redirecționa o parte din bani în reabilitarea unor drumuri aflate într-o stare deplorabilă”, au motivat aleșii locali din Dumești.

Proiectul cu sauna a picat în Consiliul Local

Consilierii locali au venit, însă, cu mai multe amendamente la propunerea de buget pe anul 2022. Grupul de consilieri locali de la celelate partide au inclus 15 amendamente în propunerea de buget și au amenințat că nu îl vor vota dacă acestea nu vor fi avizate. Strâns cu ușa, primarul PNL Mihai Cocoveică a dat înapoi și a aprobat amendamentele respective, pentru a nu risca să rămână fără bugetul pe anul 2022. Aleșii PSD, PMP, AUR, Pro România și ALDE au impus alocarea unor fonduri către alte investiții din comună și au scos propunerea primarului pentru centrul de refacere de la baza sportivă.

Cotidianul BZI a prezentat într-o ediție anterioară o situație din Primăria Dumești, unde Mihai Cocoveică și-a angajat mai multe rude.

Școala din satul Hoișești stă să cadă

Între timp, Școala Generală din satul Hoișești nu a mai fost reabilitată de ani buni. Clădirea are aproape 100 de ani, iar acolo învață câteva zeci de copii. Consilierii locali au alocat 576 de mii de lei printr-un amendament la unitatea de învățământ. Inițial, suma propusă era de 176.000 de lei.

”Considerăm că suma propusă în buget pentru reabilitarea școlii din Hoișești este prea mică, având în vedere necesitățile pentru a reabilita acel obiectiv aflat într-o stare avansată de degradare”, au mai transmis aleșii locali din comuna Dumești.

În școala respectivă învață circa 100 de copii, grupați la clasele I-IV, iar clădirea are nevoie de reabilitare urgentă.

Sauna a fost destinată tinerilor boxeri din localitate

Primarul Mihai Cocoveică a explicat că în localitate se pregătesc mai mulți tineri pentru competiții de box la diferite categorii de vârstă și astfel a decis să vină cu investiția.

”Am făcut un buget pentru ca fiecare sat să aibă finanțare pe diverse domenii. Dar nu am majoritate în Consiliul Local și m-am supus voinței consilierilor. Avem o bază sportivă, avem hotărâre pentru înființarea unei asociații sportive, avem copii care fac aici antrenamente. Un campion național la juniori s-a antrenat la noi, unde i-am asigurat condiții de pregătire. Așa au venit mai mulți copii la noi. Am decis să le facem și un centru de recuperare, o saună necesară pentru ei. Vrem să avem și alte competiții, mai ales pentru copiii de la box. Noi finanțăm documentația și apoi vedem alte surse de finanțare”, a spus Mihai Cocoveică, primarul comunei ieșene Dumești.

Sauna din comuna Dumești nu este singura investiție care a stârnit nemulțumiri în cadrul Consiliului Local din Dumești.

Adauga un comentariu