Eveniment-Social

Primul contract de lucrări privind extinderea conductelor ApaVital în Republica Moldova a fost semnat – FOTO, VIDEO

Publicat: 24 ian. 2022
Primul contract de lucrări din cadrul proiectului privind extinderea conductelor ApaVital în Republica Moldova a fost semnat astăzi, 24 ianuarie 2022, la Iaşi

Primul contract de lucrări din cadrul proiectului privind extinderea conductelor ApaVital în Republica Moldova a fost semnat astăzi, 24 ianuarie 2022, la Iaşi.

Au fost prezenți viceprim-ministrul Andrei Spânu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova, șeful Cancelariei premierului din Guvernul României, Mircea Abrudean, președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, directorul ApaVital S.A. Iași, Mihail Doruș, și directorul ApaVital, Ioan Stoian.
Evenimentul a avut loc luni, 24 ianuarie, de la ora 15,00, la Palatul Culturii în Sala Henri Coandă.

ApaVital extinde rețelele de apă și de canalizare

ApaVital SA, compania de apă-canal a județului, anunță noi achiziții în cadrul unui proiect major finanțat din fonduri europene, pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, în valoare totală de aproape 500 de milioane de euro. Astfel, pe data de 7 martie 2022, autoritatea contractantă va organiza o licitație pentru realizarea lucrărilor.
Valoarea estimată a contractului este de 78.303.973 de lei, fără TVA, aproape 16 milioane de euro. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

„Lucrările vor consta în achiziționarea, recepționarea, depozitarea tuturor materialelor necesare pentru lucrări, construirea, testarea, punerea în funcțiune și predarea spre exploatare a acelor lucrări și remedierea defectelor până la sfârșitul perioadei de remediere a defectelor”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările de extindere vor fi realizate în 3 localități din județul Iași

Conform proiectului, lucrările vor fi realizate în 3 comune din județul Iași: Brăești (10.844 de metri), Sinești (8.043 de metri) și Popești (3.908 metri).

„În prezent, în comuna Popești din județul Iași, nu există un sistem centralizat de canalizare, evacuarea apelor uzate provenite din gospodării făcându-se la suprafața terenului prin scurgeri la rigole sau prin infiltrarea în sol, prin intermediul haznalelor, ceea ce conduce la poluarea solului și a respectivei pânze de apă subterană, precum și a cursurilor de apă de suprafață. Realizarea investiției va conduce la rezolvarea unei probleme fundamentale pentru populația comunelor Sinești și Popești, creând astfel un confort sporit populației. Se obține astfel mărirea gradului de accesibilitate la servicii apă-canal și ridicarea calității serviciilor prin înființarea serviciilor de alimentare cu apă potabilă și canalizare”, se mai arată în documentația procedurii.

ApaVital investește și în alte comune din județul Iași.
Adauga un comentariu