Actualitate

Primul înalt oficial al Bisericii Ortodoxe Române care a anunţat că s-a vaccinat! Mesajul lui ÎPS Calinic

Publicat: 29 apr. 2021
ÎPS Calinic a anunțat că s-a vaccinat împotriva COVID-19

ÎPS Calinic este primul înalt oficial al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) care a anunţat că s-a vaccinat. Anunţul a fost făcut la un post de televiziune, iar ierarhul argeșean a dat asigurări că asta e calea care trebuie urmată.

Anunţul vine la câteva zile după ce ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat că nu se vaccinează pentru că suferă de câteva alergii spunând că vaccinul este făcut în pripă.

ÎPS Calinic, înalt oficial al BOR s-a vaccinat

ÎPS Calinic a anunţat, în direct la TVR că s-a vaccinat împotriva COVID-19. Acesta i-a îndemnat pe toţi să se vaccineze mai ales în contextul în care Israelul care este renumit pentru poporul foarte precaut, a demarat o campanie puternică de vaccinare, campanie la care au participat peste 9 milioane de oameni:

„Da, m-am vaccinat și mă vaccinez în continuare. Ceea ce a făcut Israelul, poporul israel, să știți… Doamne, aceste 9 milioane, că s-au vaccinat toți, domnule. Dacă acest neam, care este foarte precaut, a făcut acest lucru, putem să luăm ca mânecare, ca exemplu. La noi, prea puțini s-au vaccinat”, a spus ÎPS Calinic.

Se vrea cooptarea maneliştilor în campania de vaccinare

Campania de vaccinare din România a trecut la un nou pas. Vorbim despre faptul că, de exemplu, în Timişoara s-a vaccinat nonstop, iar oficialii anunţa înfiinţarea a noi centre mobile de vaccinare dar şi cooptarea, de la data de 4 mai, a medicilor de familie. Cu toate acestea, Valeriu Gheorghiță, a declarat că se gândește serios la cooptarea în campanie şi a maneliştilor:

„Este un aspect la care vă mărturisesc că m-am gândit. Cred că o persoană care poate să aducă un plus în ceea ce privește vaccinarea poate să își găsească locul în acest demers de comunicare și de activități pro-vaccinare”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță.

Andrei Baciu a declarat că orice zi fără vaccinare este o zi în care decesele cresc

Pe de altă parte, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat în direct la un post de televiziune faptul că orice zi în care lumea nu se vaccinează este o zi în care decesele cresc. Din această perspectivă, Baciu i-a invitat pe toţi românii să se vaccineze pentru că doar prin această modalitate putem reveni la normalitate:

”Firecare zi pe care o pierdem în această cursă a vaccinării are costuri care se traduc în decese, decese care încep să fie evitabile (…) Mai este şi un alt pericol, uitaţi-vă că sunt tot felul de variante emergente. Vaccinarea rămâne singura soluţie”, a  declarat Baciu.

Până la această dată, pe teritoriul României, conform statisticii oficiale, s-au vaccinat un număr de 5 milioane de persoane. Dacă este să vorbim despre persoanele cărora le-a fost administrată cea de-a doua doză putem spune că sunt 1.880.343. De altfel, cu prima doză s-au vaccinat un număr total de 3.201.106.

Comentarii
Adauga un comentariu