Local

Prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași anunță că nu mai sunt locuri libere la Terapie Intensivă

Publicat: 12 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prof. dr. Carmen Dorobăț managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași anunță că nu mai sunt locuri libere la Terapie Intensivă
Prof. dr. Carmen Dorobăț, susține că există premisa ca 80% dintre pacienții internați la ATI să moară

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iași, prof. dr. Carmen Dorobăț a oferit, printr-un clip video, detalii despre situaţia unităţii medicale pe care o conduce. Managerul a explicat faptul că, momentan, există suficientă medicamentaţie pentru tratarea pacienţilor de COVID-19, dar că numărul paturilor de la Terapie Intensivă au fost ocupate.

Carmen Dorobăț trage un semnal de alarmă şi afirma faptul ca pacienţii asimptomatici sau cei cu forme uşoare nu trebuie să-şi administreze singuri antibiotice sau vitamene.

La Spitalul de Boli Infecţioase nu mai sunt locuri libere la Terapie Intensivă

În cadrul Spitalului de Boli Infecţioase nu mai sunt locuri libere la Terapie Intensivă, susţine prof. dr. Carmen Dorobaț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iași. Totuşi, la Spitalul Mobil de la Leţcani mai sunt 60 de paturi disponibile pentru pacienţii cu forme uşoare de COVID-19.

”La Spitalul de Boli Infecţioase din Iași am trecut un prag de 3500 de pacienţi pe care i-am îngrijit. Acest prag nu a fost uşor de atins şi nici de depăşit. Acum am intrat cu 60 de paturi la Spitalul Mobil de la Leţcani, unde avem posibilitatea de a avea oxigen pentru pacienţii cu un grad redus de oxigenare pentru că acum avem şi concentratoare.

În ceea ce priveşte numărul locurilor de la Terapie Intensivă, mai aveam 1 pat dar care s-a ocupat şi în urmă cu 2 ore, două paturi libere de la leţcani. În ceea ce priveşte terapia, avem decamdata toată gama de medicamente. Spun deocamdată pentru că unul dintre imunomodulatoare, cel care vizează acţiunea de anti leuchina 6 se pare că este pe terminate în ceea ce priveşte stocul pe care îl aveam special pentru infecţia cu COVID-19, dar avem un alt imunomodulator. Încercam să ne pliem, să judecăm lucrurile conform datelor de laborator şi să obţinem cel mai bun prognostic pentru pacient.

Pacienţii care sunt în izolare la domiciliu trebuie să consulte medicul de familie

Conform managerului Spitalului de Boli Infecţioase, prof. dr. Carmen Dorobăț, pacienţii trataţi la domiciliu trebuie să fie atenţi la ce tratament aplica. Din aceste considerente, managerul trage un semnal de alarmă spunând că vitaminele luate în exces pot dăuna, iar dacă pacienţii doresc să ia antibiotice trebuie să consulte în prealabil medicul de familie sau un medic infecţionist. În încheiere, managerul Carmen Dorobăț a povestit cazul unui pacient care, după 7 zile de internare a suferit o modificare a bolii care a dus la complicaţii. Pacientul urma să fie externat din spital:

Acum, la terapia domiciliu nu este nicio contraindicaţie în a folosi Vitamina C, Zinc, Seleniu, Vitamina D dar în general trebuie administrate cu o recomandare de medic. Nicio utilizare într-o doză crescută, său timp exagerat, nu este pe placul organismului. Orice celulă are nevoie de o anumită cantitate, moment, indiferent despre ce principii nutritive vorbim. Iar dacă mă refer la antibiotice, cu atât mai mult trebuie sfatul medicului de familie şi a medicului infecţionist.

Pentru că avem experţi referitor la ţinerea sub control a infectării. Este important să ne interesăm la medicul de familie despre tratament, inclusiv de formele asimpromatice, sau la formele uşoare ca să nu avem surprize neplăcute, în special după 7 zile de evoluţie. Nu vreau să fie un semn de alarmă panical, dar ieri am observat la pacienţi care erau sub supraveghere de o săptămână şi se pregăteau să meargă acasă, o modificare a bolii, am luat toate măsurile care s-au impus şi am dat imediat toată terapia corespunzătoare. a conchis prof. dr. Carmen Dorobăț.

Adauga un comentariu