Local

Profesorul universitar Dorina Isopescu, candidatul PMP la Primăria Iaşi, cere autorităţilor locale să declanşeze de urgenţă un proiect de testare în masă a ieşenilor

Publicat: 07 sept. 2020
Profesorul universitar Dorina Isopescu, candidatul PMP la Primăria Iaşi
Profesorul universitar Dorina Isopescu, candidatul PMP la Primăria Iaşi

Profesorul universitar Dorina Isopescu are o reacţie în legătură cu pandemia de COVID. Candidatul PMP pentru Primăria Iaşi le cere autorităţilor locale declanşarea de urgenţă a unui proiect de testare în masă a ieşenilor.

Într-o declaraţie făcută de profesorul universitar Dorina Isopescu se menţionează necesitatea unei testări în masă a ieşenilor. Contextul este unul dificil dacă e să ţinem cont de faptul că Iaşul va începe de la scenariul galben, şcoală.

Dorina Isopescu vrea testarea în masă a ieşenilor

Conform propriilor declaraţii, candidatul PMP doreşte testarea în masă a ieşenilor, iar acest lucru se poate întâmpla prin asumarea costurilor aferente pentru testare de autorităţile locale. În altă ordine de idei, profesorul universitar menţionează faptul că printre primele lucruri pe care le va face, în momentul în care va ajunge la primărie, este iniţierea unui program de achiziţie a unor lămpi UV pentru şcoli şi creşe.

” În aceste vremuri marcate de pandemia de Covid-19, consider că autoritățile locale nu trebuie să mai aștepte ca Ministerul Sănătății sau Guvernul să aibă grijă de sănătatea ieşenilor! Este nevoie imediat de Declanșarea unui program de testare în masa la nivelul Iaşului! Primăria și Consiliul Județean trebuie să asigure fondurile pentru a putea cumpăra teste rapide și demarat IMEDIAT programul de testare în masă a ieşenilor!

Doar așa vom putea identifica exact acele focare de infecție cu COVID-19, le vom putea izola și vom afla exact cu ce probleme ne confruntăm! De asemenea, ca primar al Iaşului voi iniția un program de achiziție a unor lămpi UV pentru școlile și creșele din Iaşi! Nu trebuie să pierdem niciun minut în lupta cu virusul COVID-19 și de aceea consider că este nevoie urgentă de luarea unor măsuri mult mai ferme din partea Primăriei! Pe 27 Septembrie vin la Primărie! Iaşi, reușim împreuna!” se arată în mesaj.

Iaşul sub cod galben de reluare a activităţilor didactice

Iaşul se afla sub cod galben de reluare a activitailor didactice. Vorbim de municipiul Iaşi şi alte câteva localităţi din judeţ. Totuşi, un cod roşu este activ în localitatea Bivolari.

Redam, integral, lista cu localităţile din judeţul Iaşi care vor începe cu scenariul galben. Restul localităţilor vor avea scenari verzi.

Localităţile Mirceşti, Tomeşti, Valea Lupului, Şipote, Miroslava, Rediu, Bârnova, Ungheni, Schitu Duca, Municipiul Iaşi, Ciurea, Popricani şi Leţcani se află sub scenariul galben de Covid-19. Celelalte localităţi ieşene sunt cu o rată a incidenţei la mia de locuitori sub 1, astfel încadrându-se la scenariul verde. Lista tuturor localităților din Iași poate fi consultată AICI!

Prof. univ. dr. ing. Dorina Isopescu este primul candidat la Primărie, care a semnat scrisoarea de angajament pentru susținerea elevilor din Iași

Candidatul Partidului Mișcarea Populară (PMP) la Primăria Iași, prof. univ. dr. ing. Dorina Isopescu a semnat deja scrisoarea de angajament pentru susținerea, din toate punctele de vedere, a elevilor din Iași! Dorina Isopescu este primul candidat la Primărie care își ia un angajament ferm pentru a dezvolta învățământul ieșean, prin burse școlare și premii. De asemenea, la solicitarea Consiliului Județean al Elevilor, candidatul PMP la Primărie, Dorina Isopescu a anunțat că va aloca burse sociale care să permită elevilor proveniți din medii dezavantajate participarea la procesul instructiv-educativ. Detalii aici

Comentarii
  • Ce cauta tantea asta in PartidulMuiePetrov? O fi ea profesor universitar dar sigur ii lipseste o doaga daca s-a alaturat marului putrezit bashist! Iar de promisiuni care de fapt sunt niste goange ne-am saturat, mai bine sa isi vada de profesia ei.

  • Asa ar trebui, doamna, dar nu vor face nimic.
    Sper sa ajungeti primar, sunteti favorita mea in aceasta competitie !
    Pentru marul lui petrov : cand esti mort, nu stii ca esti mort, ii afectezi doar pe cei din jur.La fel si cand esti prost.

  • Sâ propunâ –mai întîi imunizarea partidului mue petrov —–cu spirt fâcut de arabi de la marginea bucureștiului —-poate așa scâpâm de gașca petrovilor turnâtori—–

Adauga un comentariu