Titlurile zilei

Proiect imobiliar cu blocuri pe două hectare, în Galata, o zonă acaparată de afaceriști evrei! Un moștenitor din București este investitorul: „Am mai multe terenuri în Iași de la străbunicii mei” – FOTO

Publicat: 21 sept. 2022
_____ Vizualizări 9 Comentarii
Proiect imobiliar cu blocuri pe două hectare în Galata o zonă acaparată de afaceriști evrei Un moștenitor din București este investitorul Am mai multe terenuri în Iași de la străbunicii mei  FOTO
În zona Galata, moștenitorul mai multor terenuri în Iași, vrea să construiască un cartier de locuințe colective

Pe aproape două hectare din zona Galata, la limita teritorială cu Miroslava, este propus un cartier de locuințe colective. Beneficiar este Laurențiu Pleșca, moștenitorul mai multor terenuri din municipiul Iași

În zona Galata, municipiul Iași, la limita teritorială cu Miroslava, sunt anunțate noi proiecte imobiliare. Laurențiu Pleșca, inițiatorul unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), deține aproximativ 2 hectare, chiar în apropierea cartierului ESQ Village, construit pe teritoriul comunei Miroslava. Recent, beneficiarul a depus un proiect pentru construirea de locuințe colective pe amplasamentul menționat, iar cererea va fi analizată în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași. Proiectul vizează și construirea de locuințe unifamiliale și spații comerciale. Terenul, în formă de triunghi, are acces direct la șoseaua principală. Oamenii de afaceri implicați în proiectele imobiliare din zonă au spus că Laurențiu Pleșca este o prezență destul de discretă pe piața din Iași.

„Este un personaj discret, de obicei vinde când are nevoie de bani. Are mai multe terenuri. Din ce știu, terenul respectiv este scos la vânzare”, sunt caracterizările din partea afaceriștilor locali.

Soluția comisiei va fi transmisă în perioada următoare. În zona Galata, și fondatorii rețelei medicale Fiterman intenționează să investească în proiecte imobiliare.

Proiect mobiliar cu blocuri, în Galata, inițiat de un moștenitor

Contactat telefonic, Laurențiu Pleșca a precizat că, deocamdată, așteaptă să parcurgă circuitul de avizare din Primăria Iași.

„Sunt în stadiul de reglementare urbanistică. După ce o să iasă autorizația, voi putea spune mai multe. Sunt moștenitorul străbunicilor mei care au avut multe terenuri în Iași”, a precizat Laurențiu Pleșca, în vârstă de 46 de ani.

Ca moștenitor apare și Liliana Lenuța Pleșca. Investitorul are și calitatea de unic asociat în societatea Real Trade Global Investment, cu sediul social în București, cu obiect de activitate „agenții imobiliare”. Înființată în 2019, pe numele firmei nu au fost înregistrate tranzacții. Laurențiu Pleșca a mai avut calitatea de asociat în firma OCT Trade SRL, dar a fost declarată inactivă.

Stadiu avansat pentru alți afaceriști cu teren în vecinătatea lui Laurențiu Pleșca

Lângă terenul lui Laurențiu Pleșca a fost identificat alt amplasament de 11.657 de metri pătrați care beneficiază și de un PUZ adoptat în plenul Consiliului Local în 2019. Valoarea estimată a terenului este de aproximativ 2 milioane de euro. Până în luna martie 2022, terenul aparținea afaceristului Eusebiu Siminiceanu care s-a hotărât să vândă proprietatea unor afaceriști evrei, organizați într-un kibbutz, o comunitate cooperatistă colectivă specifică Israelului. În acest moment, proiectul imobiliar ce prevede construirea unui ansamblu de locuințe colective se află în stadiul de autorizare. În zonă pot fi ridicate clădiri cu regimul maxim de înălțime S+P+5. Conform datelor deținute de BZI, afaceriștii evrei au cumpărat terenul prin intermediul societății Tala Quarzite SRL, înființată pe data de 25.02.2022. Printre asociați se numără Abraham Nahman Goldfinger, Chaim Eliezer Teitel, Avraham Mordechai Shlomo Teitel, dar și societățile Talias Ming SRL și Talrom Morlat SRL, ambele deținute de alți afaceriști evrei. La un moment dat, o familie de evrei a tranzacționat și o proprietate din centrul Iașului.

Rămâne de văzut dacă proiectul imobiliar al lui Laurențiu Pleșca va primi avizul de oportunitate din partea CTATU.

Comentarii
  • Cam miroase a mare șmenuială toată povestea cu moșteniri de la străbunici , agenții imobiliare din bucale, combinații cu evrei, tranzacții ping pong între SRLuri apărute peste noapte, „moștenirea de la mătușa Tamara” e deja mic copil pe lîngă ce se întîmplă în ultima perioadă

  • Asta este mostenirea PNTCD-ului : restitutio in integrum pe acte dubioase.
    Altii, mai destepti, au pus o limita superioara. Restituim teren pana la suprafata de x m2, si cladiri pana la suprafata desfgasurata de y m2. 97% din restituiri sunt ale micilor proprietari. Ei nu ar fi avut de suferit.

  • Jidănimea e ca râia, greu se scapă de ăștia. Până atunci distrug tot si pun laba pe toate. Cumpăra de la magistrati, la parlamentari, șefi de stat, gorile să-i apere, terenuri, case, influență etc. Prețurile la tot ce există pe lumea asta, din cauza lor le plătim și ne sufocam incet. Au început cu energia și vor termina cu lemnul de sicrie. Din păcate, pe noi nu încălzește cu nimic, chiar dacă și specia asta, tot acolo va ajunge. Cine dracu i-a numit popor ales, de cine ?

  • Jidănimea e ca râia, greu se scapă de ăștia. Până atunci distrug tot si pun laba pe toate. Cumpăra de la magistrati, la parlamentari, șefi de stat, posturi de miniștri in guvern, gorile să-i apere, terenuri, case, influență etc. Prețurile la tot ce există pe lumea asta, din cauza lor le plătim și ne sufocam incet. Au început cu energia și vor termina cu lemnul de sicrie. Din păcate, pe noi nu încălzește cu nimic, chiar dacă și specia asta, tot acolo va ajunge. Cine dracu i-a numit pe ăștia popor ales, ales de cine ?

  • Jidănimea e ca râia, greu se scapă de ăștia. Până atunci distrug tot si pun laba pe toate. Cumpăra de la magistrati, la parlamentari, șefi de stat, posturi de miniștri in guvern, gorile să-i apere, terenuri, case, influență etc. Prețurile la tot ce există pe lumea asta, din cauza lor le plătim și ne sufocam incet. Au început cu energia și vor termina cu lemnul de sicrie. Din păcate, pe noi nu încălzește cu nimic, chiar dacă și specia asta, tot acolo va ajunge. Cine dracu i-a numit pe ăștia popor ales, ales de cine ?

Adauga un comentariu