Titlurile zilei

Proiect imobiliar cu restaurante și hoteluri, avizat pe malul lacului Ciric! Clubul „Nish feat. Nuba” va fi dezafectat – FOTO

Publicat: 14 dec. 2022
_____ Vizualizări 10 Comentarii
Proiect imobiliar cu restaurante și hoteluri avizat pe malul lacului Ciric Clubul Nish feat. Nuba va fi dezafectat  FOTO
Afaceristul Florin Onofrei a primit încă un aviz pentru proiectul imobiliar din zona Ciric

Pe malul lacului Ciric a fost avizat un proiect cu restaurante și hoteluri. Investitorul nu spune deocamdată prea multe despre nivelul investiției și nici dacă va demara lucrările în viitorul apropiat. Există posibilitatea să vândă proiectul după obținerea autorizației. Cert este că pe terenul afaceristului funcționează clubul de vară „Nish feat. Nuba”, iar activitatea ar urma să fie închisă, dacă investitorul va porni lucrările

Omul de afaceri Florin Onofrei, proprietarul a 5.134 de metri pătrați pe malul lacului Ciric, din municipiul Iași, mai face un pas pentru obținerea avizelor necesare privind autorizarea unui proiect imobiliar.

În cursul zilei de ieri, 13.12.2022, membrii Comisiei de Urbanism ce este constituită la nivelul Consiliului Județean Iași a avizat favorabil proiectul, după ce același lucru l-a făcut în 2020 și Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată la nivelul Primăriei Iași. Pe una dintre suprafețele afaceristului, reglementate prin Planul Urbanistic Zonal (PUZ) funcționează, pe timp de vară, clubul „Nish feat. Nuba”, controlat de patronul clubului „Time Out” din Copou, Ștefan Tânjală.

Recent, activitatea din Copou a fost închisă de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) din cauză că nu a fost respectată capacitatea maximă în local. Florin Onofrei este prezent în anturajul lui Andrei Panaitescu, patronul Hotelului Ramada, dar și al lui Constantin Rădeanu, patronul restaurantului „La Castel”. Este și cumnatul lui Constantin Gugeanu, patronul restaurantului „Ospățul Zeilor”.

Proiect imobiliar cu restaurante și hoteluri cu trei etaje și mansardă, avizat pe malul lacului Ciric

Terenul afaceristului este compus din două parcele aflate la aproape 100 de metri distanță. Conform PUZ, ar urma să fie construite mai multe clădiri cu funcțiunea de restaurant și spații de cazare. În funcție de intențiile investitorului, clubul „Nish feat. Nuba” ar urma să fie demolat, la fel și alte clădiri. Deocamdată, patronul clubului se află sub contract cu proprietarul.

„Nu știu exact, dar cred că au contract și pentru anul viitor. Este o veste bună. Deocamdată nu pot să spun mai multe despre acest proiect”, a precizat Florin Onofrei pentru BZI.

Conform PUZ, clădirile vor avea un regim de înălțime S/D+P+3E+M, nu mai mult de 21 de metri. Indicatorii urbanistici prevăd un procent de ocupare a terenului de 40 la sută, coeficient de utilizare a terenului 2,5 și spații verzi pe o suprafață de minimum 25 la sută din proprietate. Proiectul ar urma să fie inclus și pe ordinea de zi a unei viitoare ședințe de Consiliu Local. În zona de agrement Ciric este anunțată o investiție ce constă în construirea unei săli de nunți.

Bloc cu 23 de etaje pentru investitorul de pe malul lacului Ciric

Nu în ultimul rând, dezvoltatorul Florin Onofrei mai deține o suprafață de teren, de 8.403 metri pătrați, identificată pe Calea Chișinăului, nr. 17. Aici se află și clădirea Sinta, deținută de afacerist, unde spațiile sunt închiriate. În 2019 a inițiat un PUZ pentru construirea unui bloc de locuințe colective, cu regimul de înălțime 2S+P+2M+23E+Eth. Conform documentației, accesul auto va fi asigurat dinspre bulevardul Primăverii și dinspre Calea Chișinăului. Procentul de ocupare a terenului este de 65 la sută. Deocamdată, investiția nu a fost avizată.

Proiectul imobiliar avizat pe malul lacului Ciric, cu restaurant și hotel, va valora milioane de euro în momentul în care va fi obținută și autorizația de construire.

Comentarii
  • @Anonymus, a inceput de mult, turnat betoane in apa, asa zise structuri temporare care de fapt ascund mizerii ce fac Ciricul si Venetia contaminate, toate nu doar Nish, tiki, golden stone,. Nimeni nu isi bune problema dejectiilor de la tiki, care e amplasata mai jos decat canalizarea.

  • @Costelinio, discret ca discret… dar cu relatii e beton tipul. Nu pe orcine cununa Damian Neltzu, directorul regiunii Moldova pe Inspectie Fiscala. Asa ca cei cu firme, nu deranjati, altfel veti face afaceri in Madagascar ( cît e sef Damian )….

  • nu s in domeniu dar ca sa dai aprobare de constructie ( d p 3 et si mansarda) intr una din ultimele zone verzi ale orasului…e sub orice critica,altii nu mai stiu cum sa se fereasca de poluare iar noi darmam parcuri si construim! ca la nebuni. ne mai cacam pe noi ca nu ne au primit in schengen..ce sa cautam noi printre civilizatie cand de 30 de ani numai dezastru facem . sa de a dumnezeu sa intre romania in schengen peste inca 30 de ani.

  • Acest Onofrei este vânător înrăit. Împușcă tot ce prinde. Este bun țintaș… As dori sa vorbesc cu el să îl rog sa o împuște pe Ana in deget in timp ce se scobește in nas

  • Da, confirm, purcica de Ana se scarpină și în nas și în cur. Totodată miroase sa vadă de ce este în stare. Sincer, câteodată fac și eu asta pentru că este motivant.. îmi vine să trăiesc momentul

Adauga un comentariu