Sport

Radu Drăgușin l-a impresionat pe un fost mare fotbalist român! „L-aș chema la națională!”

Publicat: 16 ian. 2021
Ioan Ovidiu Sabău considera că lui Radu Drăgușin ar trebui să i se dea credit chiar la naționala de seniori a României
Radu Drăgușin

Ioan Ovidiu Sabău (52 de ani), fost jucător la Brescia și Reggiana, spune că Radu Drăgușin, tânărul fundaș de la Juventus, ar trebui convocat la prima reprezentativă.
Mijlocaș care impresiona prin travaliul său și prin ultima pasă, „Moțul” a făcut parte dintr-o echipă senzațională formată la Dinamo de Mircea Lucescu, a jucat la Coppa del Mondo, apoi s-a transferat în Olanda, la Feyenoord. A strâns 55 de selecții la națională, a ratat în ultimul moment prezența la World Cup 1994, iar cariera i-a fost măcinată de accidentări.

Radu Drăgușin ar merita mai multă atenție și mai multă încredere

Fostul mare fotbalist român, fin cunoscător al fotbalului italian, susține că lui Radu Drăgușin (18 ani) ar trebui să i se dea credit chiar la naționala de seniori a României.

„Cum arată fizic! Faci față la nivelul ăsta. N-ai cum să nu înveți fotbal când ești lângă atâția fotbaliști. Ce antrenamente, ce intensitate, cum să nu progresezi și să nu crești? Sigur, nu joacă foarte mult, fiind tânăr. Dar are calități extraordinare și am înțeles că e un băiat foarte serios. Altfel nu poți. Trebuie să-ți câștigi respectul și încrederea oamenilor din jur, trebuie să arăți că se pot baza pe tine. Arată extraordinar din punct de vedere fizic și, dacă joacă, înseamnă că are valoare. L-aș chema la națională, sigur că da. Aș merge mult pe acești tineri. Din fericire, avem mulți tineri jucători foarte talentați. Poate că ar merita mai multă atenție și mai multă încredere. Joacă la cel mai înalt nivel, la Juventus”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, pentru Look Sport.

Radu Drăgușin a fost în premieră titular la Juventus și chiar a evoluat tot meciul cu Genoa, câștigat cu 3-2, după 120 de minute, în optimile Cupei Italiei.

„Drăgușin a debutat pentru noi în Champions League, apoi a mai jucat 20 de minute și în Serie A contra celor de la Genoa. E un jucător foarte interesant, care și-a demonstrat calitățile”, a declarat Andrea Pirlo, potrivit Football Italia.

Adauga un comentariu