National

Raed Arafat îi sfătuiește pe români să nu își organizeze concedii în străinătate: „Nimeni nu ştie ce va fi într-o lună, două, trei”

Publicat: 14 oct. 2020
Raed Arafat vorbește
Raed Arafat îi sfătuiește pe români să nu își organizeze concedii în străinătate: „Nimeni nu ştie ce va fi într-o lună, două, trei”

Raed Arafat, Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, îi sfătuiește pe români să nu își facă planuri în perioada următoare, findcă nu se știe cu certitudine cum va evolua pandemia de coronavirus.

Astfel, din cauza lipsei de anticipare, Raed Arafat le spune românilor să excludă de pe listă un concediu în străinătate.

”Vă spun foarte direct şi sincer: hai să ne uităm care e situaţia, nimeni nu ştie ce va fi într-o lună, două, trei. Nimeni.

Deci riscul este să-ţi iei bilet, să plăteşti banii şi în final să nu ajungi acolo, cine doreşte să facă ceva mai bine rămâne în ţară şi organizează în ţară, să putem ce putem organiza, dar riscul de a face planuri cu plecat în alte ţări este unul semnificativ, fiecare face cum crede, dar trebuie să înţeleagă că există şi riscul ca ţara respectivă să impună restricţii, nu neapărat România, şi să nu poată să ajungă”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat, despre sărbători: „Este riscant să-ți planifici acum Revelionul!“

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit astăzi despre modul în care se vor desfășura sărbătorile de iarnă în acest an. Raed Arafat a recunoscut că este mult prea devreme pentru a se putea pronunța. Acesta a spus că de-abia în noiembrie ar putea spune ce va fi de sărbători.

„Cred că astfel de decizii trebuie să fie discutate prin noiembrie – care este situația, care vor fi măsurile, cum vor fi măsurile, unde se va face o anumită activitate sau alta. Nu uitați că e aspectul bisericilor în Crăciun și după care avem și toate restaurantele care organizează Revelion și care vor începe presiunile că vor să organizeze revelioane ca în fiecare Revelion“, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat: „Un Revelion la fel ca anul trecut? Nu cred!“

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a menționat că nu crede, sincer, că Revelionul de anul acesta se va putea desfășura în condiții identice cu cel de anul trecut.

„Petreceri de Revelion ca în alți ani – eu cred că n-avem să ajungem la asta. Acum ca în alți ani încă e prea devreme. O spun acum, cu toată răspunderea: acum să fie petrecerea de Revelion din 31 decembrie ca cea din 31 decembrie 2019 – nu cred! Nu cred! Regulile vor trebui să fie discutate pe baza evoluției epidemiologice, iar în orice decizie care se ia interesul principal este interesul public și interesul în domeniul sănătății publice”, a precizat Raed Arafat.

„Este riscant să-ți planifici acum Revelionul“

Secretarul de stat i-a avertizat pe români că este riscant să-ți planifici acum Revelionul, mai ales în străinătate.

„Îmi pare rău, știu că nu toți vor fi de acord cu ce spun acum, mai ales cei care organizează excursii în exterior, dar uitați-vă și acum. Este riscant să-ți planifici acum Revelionul afară, fără discuție, asta e realitatea. Dacă n-aș zice asta ar însemna că induc oamenii în eroare, pentru că posibilitatea să fie măsuri serioase luate la momentul respectiv există și atunci va trebui să urmărim evoluția epidemiologică.

Dacă vedem că totul merge în jos și totul e perfect – ceea ce mă îndoiesc să fie așa – atunci, OK. Dar dacă vedem că cifrele în Europa sunt ridicate, vedem că sunt situații serioase, că țările europene iau măsuri serioase – și sunt măsuri serioase care se iau, sunt țări care au început să ia măsuri de lockdown total. E discutabil, dar se iau astfel de măsuri!”, a completat el.

Adauga un comentariu