Titlurile zilei

Războiul din centrul Iașului a fost tranșat! Fostul deputat Constantin Adăscăliței a scăpat de săgeata lui Elan Schwartzenberg. În afacere a intrat fiica dezvoltatorului imobiliar Eusebiu Siminiceanu – FOTO

Publicat: 13 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Războiul din centrul Iașului a fost tranșat Fostul deputat Constantin Adăscăliței a scăpat de săgeata lui Elan Schwartzenberg. În afacere a intrat fiica dezvoltatorului imobiliar Eusebiu Siminiceanu - FOTO
Sediul ORC și parcarea din centrul Iașului, alături de Constantin Adăscăliței și Eusebiu Siminiceanu

Constantin Adăscăliței a negociat cumpărarea unei părți din societatea RLC Trident SRL, care valorează cel puțin 400.000 de euro. Ioana Nadolu, interpusa lui Elan Schwartzenberg, a vrut să-l scoată din firmă, dar a renunțat. După achiziționarea părților sociale, Constantin Adăscăliței a vândut partea fiicei lui Eusebiu Siminiceanu

Un conflict iscat între fostul deputat Constantin Adăscăliței și Ioana Nadolu, interpusa afaceristului Elan Schwartzenberg, s-a stins, dar nu fără consecințe financiare. Societatea RLC Trident SRL a fost deținută mai mulți ani de Constantin Adăscăliței și Ioana Nadolu. La un moment dat, Ioana Nadolu i-a cerut lui Adăscăliței să cedeze părțile sociale din firmă, cei doi având părți egale, pentru că exista un blocaj în activitate. Fostul deputat a refuzat și s-a ajuns în instanță, unde i s-a dat dreptate fostului parlamentar.

Văzând că nu ajunge la un compromis, Ioana Nadolu a acceptat să vândă jumătate din firmă lui Constantin Adăscăliței. Patrimoniul RLC Trident SRL constă într-un teren situat la intersecția șos. Arcu – str. Gându (acum este amenajată o parcare privată – n.r.), dar și clădirea unde funcționează Oficiul Registrului Comerțului (ORC) Iași (plătește chirie – n.r.). Jumătate din firmă valora la un moment dat cel puțin 400.000 de euro. Tranzacția a fost parafată în luna iulie a anului 2021. De reamintit că fostul deputat Constantin Adăscăliței se cunoaște cu Elan Schwartzenberg de mai bine de 20 de ani, înființând împreună și o firmă de pază și protecție.

Constantin Adăscăliței a vândut jumătatea recuperată fiicei lui Eusebiu Siminiceanu

La câteva zile după ce Constantin Adăscăliței a recuperat jumătate din firmă, a revândut-o Alexandrei Ioana Siminiceanu, în vârstă de 28 de ani, fiica dezvoltatorului imobiliar Eusebiu Siminiceanu, stabilit în București, originar din orașul Hârlău, județul Iași. Eusebiu Siminiceanu are mai multe interese imobiliare în municipiul Iași. Spre exemplu, recent, a primit de la Primăria Iași un certificat de urbanism pentru construirea de locuințe colective în baza unui Plan Urbanistic Zonal din 2019. Solicitarea a fost realizată prin societățile Miroslava Development 1, 2, 3, 4, care dețin o suprafață de 1 hectar în zona Galata.

Reporterii „BZI” au încercat să obțină un punct de vedere din partea lui Constantin Adăscăliței, dar acesta a refuzat să motiveze tranzacțiile realizate recent. „E o tranzacție comercială. Nu comentez nimic. Scrie ce vrei. Când o să stăm la aceeași masă, atunci o să răspund”, a precizat Constantin Adăscăliței. În 2020, RLC Trident SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 426.983 lei, profit de 315.763 lei, fără angajați înregistrați în firmă. Fostul deputat are de achitat datorii importante după ce firma de pază NPS Security a intrat în insolvență. Trebuie să plătească 100.000 de euro și familiei Holicov.

Constantin Adăscăliței a cumpărat spațiul Primăriei Iași după ce a trucat licitația

În anul 2019, Cristian Adăscăliței a profitat de oportunitatea de a cumpăra un spațiu situat pe șoseaua Arcu, nr. 85, acolo unde avea calitatea de chiriaș, prin societatea Camping Enpi SRL. Conform legislației în vigoare, Constantin Adăscăliței nu putea cumpăra spațiul direct, ci doar după organizarea unei licitații publice. Însă, exista riscul ca la procedură să apară competitori reali, care ar fi fost la fel de interesați de afacere. Dar, la licitație au participat Cosmina Adăscăliței, prin cabinetul stomatologic, și alți doi apropiați ai familiei Adăscăliței, cu societăți unde aveau calitate de asociați. Spre exemplu, al doilea participant a fost societatea Dumitriu Sergiu LTD SRL, controlată de Alina Mihaela Dumitriu, care are calitatea de unic asociat.

Dumitriu este prietenă bună cu soția lui Adăscăliței, operând tot în industria aparatelor și instrumentelor medicale stomatologice. Cele două s-au afișat și pe rețelele de socializare. În consecință, Dumitriu nu a licitat peste Cosmina Adăscăliței. A venit societatea Samoyed Parking SRL, condusă de Răzvan Anghelache, prieten cu Constantin Adăscăliței. Dovada stă în faptul că societatea amintită administrează parcarea privată de lângă Oficiul Registrul Comerțului (ORC) Iași, investiție asumată de către Constantin Adăscăliței. Nici Anghelache nu a licitat mai mult, făcând pârtie fostului deputat. Pentru spațiul de 138 de metri pătrați s-a plătit suma de 168.000 de euro.

Adauga un comentariu