Sanatate

Remedii când te trage curentul: Tratamente naturiste cu efecte nebănuite

Publicat: 10 sept. 2021
Remedii când te trage curentul Tratamente naturiste cu efecte nebănuite
Țigara aprinsă pusă cu filtrul în ureche este unul dintre cele mai populare remedii la care apelează oamenii când consideră că i-a tras curentul

În cazul unor dureri de cap, de dinți sau de spate, românii identifică de multe ori drept cauză faptul că „te trage curentul“. Pentru asemenea situații există mai multe remedii naturiste cân te trage curentul.

Dar cât de adevărată este această expresie? Chiar te poate „trage curentul“?

Medicii sunt de părere că frigul şi unii curenţii de aer rece pot favoriza răcirea anumitor zone ale corpului şi astfel pot spori anumite suferinţe. Asta presupune, însă, ca acestea deja să existe. Cu alte cuvinte acești curenți de aer rece nu fac altceva decât să crească anumite simptome nu să fie cauza principală.

Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files. GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni sub dărâmături
GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni...

Astfel, dacă o persoană are deja o măsea afectată, durerea poate crește în intensitate în cazul în care este supusă unor curenți de aer. La fel, dacă unele răceli sunt cauzate de viruşi deja contractaţi atunci infecţiile respiratorii pot fi activate de curenții de aer, iar frigul ajută la înmulțirea virușilor.

La fel stau lucrurile și în cazul durerilor de spate sau de articulații. Aceste simptome pot fi sporite dacă zona deja afectată este supusă unor curenți de aer.

persoană care acuză dureri după ce a tras-o curentul

Cum se traduce în termeni medicali „te trage curentul“

Potrivit medicilor, în momentul în care suntem expuși prea mult timp la un curent de aer cu temperatura scăzută poate să apară termogeneza și vasoconstricția.

Termogeneza reprezintă niște contracții musculare repetate, putându-se ajunge chiar până la frisoane. Acest lcuru se produce în organism deoarece acesta încearcă să compenseze căldura pierdută prin convecție.

Vasoconstricția apare în organism în momentul în care acestaîncearcă să reducă pierderile de căldură. Astfel, sângele cu temperatura între 36-37 grade Celsius nu mai ajunge la suprafața corpului și în extremități. Așa corpul pierde mai puțină căldură.

Atât termogeneza, cât și vasoconstricția, produc contracturi musculare și duc la o scădere a imunității.

Contractura musculară apare atunci când fibrele musculare sunt epuizate de frison. Aceasta ar fi explicația medicală pentru un alt termen des întâlnit la noi, „junghiul”. Scăderea imunității are loc practic din cauza vasoconstricției, deoarece celulele implicate în apărarea organismului nu mai ajung în zonele unde sunt solicitate.

persoană care acuză dureri după ce a tras-o curentul

Remedii când te trage curentul: Chiar au efect?

Atunci când simt o durere de măsea sau ureche și consideră că de vină este faptul că „i-a tras curentul“, mulți oameni aleg să apeleze la tot felul de remedii naturiste. Cel mai des întâlnit dintre acestea este vata cu spirt pusă în ureche. Alții aleg să pună ţigara aprinsă pusă cu filtrul în ureche sau să clătească gura cu alcool.

Dacă durerea de măsea este cea te sâcâie, poți folosi un tampon de vată înmuiat în esenţă de vanilie sau coniac care se presează pe dintele bolnav. Un alt remediu pentru durerea de dinți cauzată de „tragerea curentului“ este uleiul de cuişoare. Un alt tratament naturist pentru durerea de dinți este să mestecă două, trei cuişoare.

persoană care acuză dureri după ce a tras-o curentul

Remedii când te trage curentul la spate

În cazul în care zona afectată de „tras curentul“, atunci puteți apela la câteva remedii naturale precum ghimbirul, tătăneasa sau gheara diavolului.

Ghimbirul este renumit pentru proprietățile sale antiinflamatoare. Acesta poate fi consumat sub formă de ceai sau sub formă de capsule.

Tinctura sau ceaiul de tătăneasă sunt foarte eficiente în ameliorarea durerilor de spate. Tătăneasa este folosită pentru ameliorarea durerilor de spate, dar și a contuziilor și a intinderilor musculare.

Gheara diavolului este o plantă ce conține harpagozide. Acestea sunt niște substanțe chimice cu proprietăți antiinflamatoare. Gheara diavolului are meritul de a reda mobilitatea pacientului care are dureri de spate și acuză rigiditate lombară. Gheara diavolului se găsește atât sub formă de extract, cât și sub formă de ceai sau balsam ori unguent.

persoană care acuză dureri după ce a tras-o curentul
Adauga un comentariu