Local

Rețea de trafic cu etnobotanice, la Iași! Patru ieșeni vor da ochii cu judecătorii. „Mascații” i-au pus pe burtă în urma unui flagrant ca la carte

Publicat: 22 iul. 2021
Mascați, la un flagrant, și substanțe etnobotanice pe o masă
Patru ieșeni vor fi nevoiți să dea explicații în instanță, după ce au fost acuzați de trafic de etnobotanice

Patru ieșeni vor fi nevoiți să dea explicații în instanță, după ce au fost acuzați de trafic cu substanțe interzise. Astfel, anchetatorii i-au trimis în judecată pe Eduard Ionuț Marcu, zis „Edy”, Andrei Costache, zis „Ciocolată”, Sorin Valentin Creangă, zis „Suli”, și Cristian Ioan Rânțar. Totul a ieșit la iveală în urma unui flagrant organizat de oamenii legii pentru combaterea produselor etnobotanice

O rețea de trafic cu etnobotanice a fost destructurată în Iași! În urma unui flagrant organizat de oamenii legii, 4 ieșeni vor da ochii cu magistrații. Astfel, ieri, anchetatorii i-au trimis în judecată pe Eduard Ionuț Marcu, zis „Edy”, Andrei Costache, zis „Ciocolată”, Sorin Valentin Creangă, zis „Suli”, și Cristian Ioan Rânțar, într-un dosar de trafic de etnobotanice.
Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al dosarului penal. Ulterior, magistrații ieșeni vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o hotărâre în acest caz.

Eduard Marcu, Andrei Costache, Sorin Creangă și Cristian Rânțar, în bucluc din pricina etnobotanicelor

Oamenii legii au precizat că ieșenii Eduard Ionuț Marcu, Andrei Costache, Sorin Valentin Creangă și Cristian Ioan Rânțar au intrat în vizorul lor în urmă cu câteva luni. După o acțiune-fulger a mascaților ieșeni, s-a lăsat cu arestarea unor indivizi! Cei trei au ajuns după gratii, iar totul a ieșit la iveală după ce mascații au năvălit peste ei, în cadrul unui flagrant.
Astfel, pe 29 aprilie 2021, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea făcută de anchetatori pe numele lui Eduard Ionuț Marcu, Andrei Costache și Valentin Sorin Creangă.

„Instanța admite propunerea formulată față de inculpații Eduard Ionuț Marcu, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, Andrei Costache, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, Valentin Sorin Creangă, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă ale inculpaților”, au precizat atunci magistrații ieșeni.

Un flagrant organizat de „mascați” în Iași

Surse judiciare afirmă că a fost organizat un flagrant, în urma căruia suspecții au fost ridicați și duși la audieri. Așadar, în urma acțiunii-fulger făcute de mascați, ieșenii au fost audiați. La finalul audierilor, anchetatorii au dispus reținerea lui Eduard Ionuț Marcu, a lui Andrei Costache și a lui Valentin Sorin Creangă, pentru 24 de ore, sub acuzația de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Mai apoi, în cursul zilei de joi, 29 aprilie 2021, cei 3 suspecți de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive au fost duși în fața judecătorilor din cadrul Tribunalului Iași, cu propunerea de arestare preventivă.
Adauga un comentariu