Prima pagină » Culinar » Rețetă de cheesecake cu brânză de vaci. Desertul perfect pentru orice ocazie

Rețetă de cheesecake cu brânză de vaci. Desertul perfect pentru orice ocazie

03 ian. 2025, 11:21,
în Culinar

Rețeta de cheesecake-ul cu brânză de vaci este un desert cremos, delicat și ușor de preparat, perfect pentru a satisface pofta de dulce a oricui.  

Această rețetă este o combinație minunată între gustul autentic al brânzei de vaci și aroma fină a vaniliei sau citricelor. Iată cum puteți pregăti acest desert acasă, folosind ingrediente simple și accesibile. 

Rețetă de cheesecake cu brânză de vaci 

Pentru bază, ai nevoi de: 200 g biscuiți digestivi sau simpli și 100 g unt topit. Pentru cremă: 500 g brânză de vaci proaspătă (bine scursă), 200 g smântână pentru frișcă sau mascarpone, 150 g zahăr, 3 ouă, 1 plic zahăr vanilat sau esență de vanilie, coaja rasă de la o lămâie sau portocală (opțional), 2 linguri amidon de porumb sau făină. 

Pentru decor: fructe proaspete (căpșuni, afine, zmeură), gem de fructe sau sos de caramel. 

Începeți prin a zdrobi biscuiții într-un robot de bucătărie sau manual, folosind un sucitor. Amestecați biscuiții mărunțiți cu untul topit până obțineți o compoziție omogenă, ca un nisip umed. Presați amestecul într-o tavă rotundă cu fund detașabil, tapetată cu hârtie de copt, formând o bază uniformă. Puneți tava la frigider pentru 20 de minute, pentru a se întări. 

Într-un bol mare, mixați brânza de vaci cu zahărul până când devine o compoziție cremoasă. Adăugați smântâna pentru frișcă sau mascarpone, zahărul vanilat, ouăle, coaja de lămâie și amidonul. Continuați să mixați până când toate ingredientele sunt bine omogenizate. 

Turnați crema peste baza de biscuiți și nivelați suprafața. Lovitura ușoară a tăvii de masă va ajuta la eliminarea bulelor de aer. 

Coacerea și decorarea 

Preîncălziți cuptorul la 160°C. Așezați tava cu cheesecake într-o altă tavă mai mare și adăugați apă fierbinte, astfel încât să obțineți un mediu de tip baie de aburi. Coaceți desertul timp de 50-60 de minute sau până când marginile sunt ferme, iar centrul este ușor gelatinos. 

Lăsați cheesecake-ul să se răcească complet în tavă, apoi dați-l la frigider pentru cel puțin 4 ore, de preferat peste noapte. Înainte de servire, decorați-l cu fructe proaspete, gem sau sos de caramel, în funcție de preferințe. 

Pentru un cheesecake mai fin, pasați brânza de vaci printr-o sită înainte de a o folosi. 

Evitați deschiderea frecventă a cuptorului în timpul coacerii, pentru a preveni crăparea cremei. 

Dacă doriți o aromă mai intensă, puteți adăuga suc proaspăt de lămâie sau esență de migdale. 

Rețeta de cheesecake-ul cu brânză de vaci este ideală pentru a încheia o masă specială sau pentru a vă răsfăța familia într-o zi obișnuită. Cu textura sa fină și gustul echilibrat, acest desert va deveni cu siguranță unul dintre preferatele voastre! 

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 decembrie 2025
15 decembrie 2025
Articole similare
Ninja de Iași: Claudiu, un individ care s-a uitat probabil prea mult la filme, a pus mâna pe o sabie katana și a intrat în curtea vecinilor, căutându-i să le taie capul. Iată cum s-a terminat totul 
02:00
FOTOEXCLUSIV Ninja de Iași: Claudiu, un individ care s-a uitat probabil prea mult la filme, a pus mâna pe o sabie katana și a intrat în curtea vecinilor, căutându-i să le taie capul. Iată cum s-a terminat totul 
El este șoferul care a spulberat-o pe femeia aflată pe trecerea de pietoni în Baza 3. Avea permis de conducere de anul trecut și l-a avut suspendat pentru viteză: „Conducea ca disperatul”
02:00
FOTOVIDEOEXCLUSIV El este șoferul care a spulberat-o pe femeia aflată pe trecerea de pietoni în Baza 3. Avea permis de conducere de anul trecut și l-a avut suspendat pentru viteză: „Conducea ca disperatul”
După ce i-a dat contracte prin încredințare directă de peste un milion de lei, primarul din Podu Iloaiei, Ioan Alexa, schimbă strategia! La licitația pentru renovarea energetică a blocurilor doar preferatul PNL a depus oferta
02:00
FOTO După ce i-a dat contracte prin încredințare directă de peste un milion de lei, primarul din Podu Iloaiei, Ioan Alexa, schimbă strategia! La licitația pentru renovarea energetică a blocurilor doar preferatul PNL a depus oferta
O fostă educatoare supraviețuiește în frig și întuneric. Gabriela Nistor: „Plâng în fiecare zi, dar acum, în perioada asta, e mai greu”
02:00
FOTOVIDEO O fostă educatoare supraviețuiește în frig și întuneric. Gabriela Nistor: „Plâng în fiecare zi, dar acum, în perioada asta, e mai greu”
O nouă premieră se joacă pe scena Teatrului Național Iași: „Casa cu stihii” – o dramă psihologică axată pe pierderea echilibrului
02:00
O nouă premieră se joacă pe scena Teatrului Național Iași: „Casa cu stihii” – o dramă psihologică axată pe pierderea echilibrului
Tragedie într-o familie din Iași! Un tânăr, în vârstă de 17 ani, a murit în condiții suspecte la o fermă. Patronul Constantin Aneculăesei: „Asta te freacă grija pe tine”
02:00
FOTOVIDEO Tragedie într-o familie din Iași! Un tânăr, în vârstă de 17 ani, a murit în condiții suspecte la o fermă. Patronul Constantin Aneculăesei: „Asta te freacă grija pe tine”
Un nou împrumut pe capul ieșenilor! Primarul Mihai Chirica vrea peste 22 de milioane de euro pentru finalizarea unor proiecte din municipiu
02:00
Un nou împrumut pe capul ieșenilor! Primarul Mihai Chirica vrea peste 22 de milioane de euro pentru finalizarea unor proiecte din municipiu
Fermierii din Iași au primit sume importante, în ultimele două săptămâni, de la APIA. Plăți de peste 3 milioane de euro către beneficiari
02:00
Fermierii din Iași au primit sume importante, în ultimele două săptămâni, de la APIA. Plăți de peste 3 milioane de euro către beneficiari
Alimentul nelipsit de pe masa de Crăciun, mai scump anul acesta. Comercianții vin în piețele din Iași de mai mulți ani. „Așa fac în fiecare an”
02:00
FOTO Alimentul nelipsit de pe masa de Crăciun, mai scump anul acesta. Comercianții vin în piețele din Iași de mai mulți ani. „Așa fac în fiecare an”
Apa de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași încă nu poate fi folosită după ce a fost depistată o bacterie periculoasă! În continuare, se internează doar urgențele
02:00
Apa de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași încă nu poate fi folosită după ce a fost depistată o bacterie periculoasă! În continuare, se internează doar urgențele