:format(jpeg):quality(80)/http://www.bzi.ro/wp-content/uploads/2022/06/Imagini-de-la-inmormantare-si-o-poza-reprezentativa-de-la-accident-1200x675.jpg)
Medicii recomandă consumul săptămânal de ouă. Conţin fibre, sunt săţioase şi au şi mult fier. Acesta din urmă este util pentru producerea hemoglobinei. Totuşi, modul de gătire face diferenţa. Cele mai puţin recomandate sunt ouăle ochiuri sau omleta făcută în mult ulei. Ce putem face în acest caz? Să apelăm la o reţetă de ouă posate.
Sunt mult mai uşor de preparat şi, cu siguranţă, mult mai sănătoase. De ce? Pentru că procesul de prăjire este eliminat complet. Gătirea ouălor se face în apa clocotindă şi atât. Completăm şi cu faptul că acest preparat este ideal pentru micul dejun, ca să ai energie toată ziua. Spor la gătit şi poftă bună!
Această reţetă de ouă poșate este la îndemâna oricui şi ideală inclusiv pentru persoanele care ţin regim. Bineînţeles, în această situaţie, trebuie eliminat baconul şi înlocuit cu sparanghel. Mai întâi pune apa la fiert. În momentul în care dă în clocot, sparge ouăle în vas. După 2-3 minute scoate-le folosind o spatulă lată sau o spumieră. Serveşte ouăle posate cu bacon prăjit sau, pentru şi mai puţine calorii, cu sparanghel făcut la aburi. Ouăle se scot pe feliile de pâine prăjită.
Când te apuci de gătit, citeşte mai întâi aceste reguli, pentru ca preparatul să-ţi iasă ca la carte:
După un așa mic dejun, la brunch poți servi niște clătite. De ce tocmai acum desertul? Pentru că, pe parcursul zilei, vei putea să arzi caloriile mai ușor. Dacă le-ai mânca seara, ai risca să te îngrași mult mai repede. Inspiră-te și de aici când vrei să gătești ouă posate: