Culinar

Rețetă de ouă poșate – Mult mai sănătoase decât ouăle ochiuri

Publicat: 01 apr. 2021
imagine cu ou posat servit pe paine prajita
Ouăle poșate sunt recomandate de doctori, în detrimentul celor prăjite, întrucât modul de gătire al lor este mult mai sănătos

Medicii recomandă consumul săptămânal de ouă. Conţin fibre, sunt săţioase şi au şi mult fier. Acesta din urmă este util pentru producerea hemoglobinei. Totuşi, modul de gătire face diferenţa. Cele mai puţin recomandate sunt ouăle ochiuri sau omleta făcută în mult ulei. Ce putem face în acest caz? Să apelăm la o reţetă de ouă posate.

Sunt mult mai uşor de preparat şi, cu siguranţă, mult mai sănătoase. De ce? Pentru că procesul de prăjire este eliminat complet. Gătirea ouălor se face în apa clocotindă şi atât. Completăm şi cu faptul că acest preparat este ideal pentru micul dejun, ca să ai energie toată ziua. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

Mod de preparare:

Această reţetă de ouă poșate este la îndemâna oricui şi ideală inclusiv pentru persoanele care ţin regim. Bineînţeles, în această situaţie, trebuie eliminat baconul şi înlocuit cu sparanghel. Mai întâi pune apa la fiert. În momentul în care dă în clocot, sparge ouăle în vas. După 2-3 minute scoate-le folosind o spatulă lată sau o spumieră. Serveşte ouăle posate cu bacon prăjit sau, pentru şi mai puţine calorii, cu sparanghel făcut la aburi. Ouăle se scot pe feliile de pâine prăjită.

Sfaturi pentru cea mai bună reţetă de ouă poșate

Când te apuci de gătit, citeşte mai întâi aceste reguli, pentru ca preparatul să-ţi iasă ca la carte:

  • asigură-te că ai ouă proaspete, dacă se poate, chiar de la ţară. Au gust mai bun, culoarea diferă şi, în plus, sunt produse de găini care nu mănâncă şi concentrate;
  • ouăle nu se sparg direct în ibric sau în vas. Mai întâi trebuie sparte într-un castron, după care turnate cu grijă, de la mică distanţă, în vas;
  • în apa în care se vor prepara ouăle adaugă puţin oţet. Rolul acestuia este de a face albuşul să se coaguleze mai uşor;
  • ouăle se toarnă în vas abia în momentul în care apa chiar dă în clocot. Dacă le pui mai devreme, le compromiţi;
  • nu aglomera vasul cu multe ouă, pentru că nu se vor găti. Mai bine le faci pe rând;
  • scoate ouăle folosind o spatulă, pentru ca şi apa să se scurgă, iar în farfurie să pui efectiv doar ouăle posate.

După un așa mic dejun, la brunch poți servi niște clătite. De ce tocmai acum desertul? Pentru că, pe parcursul zilei, vei putea să arzi caloriile mai ușor. Dacă le-ai mânca seara, ai risca să te îngrași mult mai repede. Inspiră-te și de aici când vrei să gătești ouă posate:





Adauga un comentariu