Culinar

Rețetă gogoși simple ca la gogoșerie. Prăjituri pufoase la tine acasă

Publicat: 27 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă gogoși simple ca la gogoșerie. Prăjituri pufoase la tine acasă
Gogoșile sunt pur și simplu bucăți de aluat prăjite în ulei

Rețeta de gogoși simple ca la gogoșerie va cuceri orice copil. Prăjiturile pufoase, moi, prăjite în ulei sunt un adevărat deliciu pentru cei mici. Gogoșile au ajuns la noi din America și au devenit foarte populare datorită decorațiunilor colorate. Acestea sunt foarte îndrăgite de copiii noștri.

În acest articol, veți învăța cum să preparați gogoși delicioase. Copiii preferă gogoșile cu glazură dulce de ciocolată, lapte condensat sau cu stropi. În cazul în care doriți diferite tipuri de puteți să împărțiți aluatul în 2 părți, adăugând zahăr la una și sare la cealaltă. Cele din urmă se servesc un sos cu smântână, usturoi și ierburi sau cu un sos de grătar gata cumpărat. Această gustare este ideală pentru întâlnirile de seară cu prietenii și un pahar de bere rece.

gogosi pe o tava
Gogoșile au ajuns la noi din America și au devenit foarte populare datorită decorațiunilor colorate

Rețetă gogoși simple ca la gogoșerie. Cum să dizolvi corect drojdia uscată

Pentru a pregăti aluatul pufos pentru acest desert deosebit veți avea nevoie de făină de grâu în cantitate de 500 gr, drojdie 2 lingurițe, de preferat este să o folosiți pe cea uscată. De asemenea, veți avea nevoie de lapte, aproximativ o cană și de două ouă.

Pentru gogoșile dulci veți avea nevoie de ½ căni de zahăr și doar o linguriță mica de sare. Pentru a prăji gogoșile va trebui să folosiți un litru de ulei. Întâi de toate, se dizolvă drojdia într-o cantitate mică de lapte cald și se lasă timp de 5 minute. Ulterior începe adevăratul proces de gătire.

mai multe gogosi pe o masa
Prăjiturile pufoase, moi, prăjite în ulei sunt un adevărat deliciu pentru cei mici

Astfel, trebuie să bateți restul ingredientelor la viteză mică, alături de sare, zahăr și ouă. Se toarnă laptele și drojdia în amestec. Adăugați treptat făina și continuați să frământați până obțineți o consistență groasă. Aluatul trebuie amestecat până când nu se mai lipește de castron.

Cât timp trebuie frământat aluatul? La ce consistență trebuie să ajungeți

Frământați aluatul cu mâinile încă 5 minute, aluatul trebuie să fie elastic. Acoperiți aluatul cu un șervețel, lăsați-l într-un loc cald până când crește în mărime. Puneți gogoșile în uleiul încins. Prăjiți-le pe ambele părți până când devin aurii. Scoateți gogoșile gata și așezați-le pe un grătar de sârmă, apoi lăsați excesul de ulei să se scurgă.

o gogoasa pe o farfurie
Frământați aluatul cu mâinile încă 5 minute, aluatul trebuie să fie elastic

După ce se răcesc, gogoșile se ornează după gustul dumneavoastră și se servesc alături de lapte călduț sau de compot dacă este timpul rece afară. Este bine să știi că chiar și începătorii pot face această rețetă. Este un fel de mâncare extrem de simplu de pregătit și reconfortant care îi va încânta pe cei dragi. Din moment ce pregătiți aluatul puteți decora și umple gogoșile după bunul plac.

Nu trebuie să vă fie frică să pregătiți acest deliciu. Gogoșile sunt pur și simplu bucăți de aluat prăjite în ulei. Acestea pot fi făcute cu sau fără umplutură. Nu ai nevoie de experiență pentru ați încânta copii cu un desert ca la restaurant.

Pe lângă rețeta de gogoși simple ca la gogoșerie trebuie să ai idei cu ce să umpli acest deliciu și cum să-l decorezi. Cu siguranță copiilor le plac gogoșile colorate și cu umplutură din abundență. Astfel, este bine să știi că ele pot fi umplute cu gem, dulceață, marmeladă sau lapte condensat. Gogoșile sunt pregătite după o rețetă foarte simplă, au formă rotundă cu sau fără gaură. În unele zone acestea se mai numesc și pufuleți.

mai multe gogosi pe un prosop
După ce se răcesc, gogoșile se ornează după gustul dumneavoastră și se servesc alături de lapte călduț
Adauga un comentariu