Prima pagină » Culinar » Rețetă înghețată de casă cu lapte. Cum să obții un desert perfect

Rețetă înghețată de casă cu lapte. Cum să obții un desert perfect

17 mai 2022, 13:18,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine sunt interesate de cea mai bună rețetă înghețată de casă cu lapte. Procesul de gătit doar la prima vedere pare complicat. După ce vei citi această rețetă vei putea pregăti cu ușurință un desert sănătos și gustos pentru întreaga familie cu propriile mâini.

Dacă vrei să obții o înghețată moale cu un gust delicat de cremă, alege cele mai grase produse lactate pentru gătit. Dacă ai nevoie de un desert ușor, ia lapte cu un conținut scăzut de grăsimi. Care este cel mai simplu mod de a face înghețată acasă din lapte? Folosește aparatul automat de înghețată. Acest dispozitiv amestecă în mod constant masa în timpul înghețului, ceea ce împiedică formarea de cristale mari de gheață. Daca nu ai aparat de înghețată, va trebui să amesteci manual viitoarea înghețată în primele 4 ore de la congelare. Mai întâi, amestecă la intervale de 20-30 de minute, apoi o dată pe oră.

inghetata de casa pe o farfurie

. Dacă ai nevoie de un desert ușor, ia lapte cu un conținut scăzut de grăsimi

Aditivii dau un gust și o textura deosebită desertului. Sfaturi pentru un desert perfect

Pentru a obține un gust deosebit este bine să folosești lapte uscat. Acesta va face cremos și catifelat înghețata. De asemenea, poți folosi gelatină, agar-agar, cu ajutorul acestora vei îngroșa piesa de prelucrat, ceea ce este deosebit de important dacă gătiți din lapte cu conținut scăzut de grăsimi este foarte indicat să folosești puțină gelatină. Înghețata nu este permisă atunci când ai probleme de articulații sau când suferi de gonartroză.

Amidonul va adăuga uniformitate texturii, zahărul pudră în loc de zahăr va face desertul mai fraged. Iar sucul de lămâie va îngroșa puțin amestecul, va da o textură mai cremoasă. De asemenea, coniacul sau romul vor adăuga aerisire și vor reduce formarea de cristale.

inghetata de casa pe o farfurie

Dacă dorești să faci un desert cu sirop ca umplutură, adăugă-l înainte de congelare

Diferite stropi și toppinguri vor face desertul să aibă un gust mai original. Alege varianta după gust. Astfel, poți folosi dulceață, siropuri, unt de arahide, Nutella, fulgi de cocos, glazură de ciocolată. Tu controlezi calitatea ingredientelor, reglezi gustul și conținutul caloric al desertului.

Dacă dorești să faci un desert cu sirop ca umplutură, adăugă-l înainte de congelare. Iar aditivii precum nucile, picăturile de ciocolată, bucățile de fructe, dimpotrivă, interferează răcite în înghețata aproape congelată.

Fă-ți timp pentru a servi înghețata imediat ce o scoți din frigider. Las-o să stea câteva minute la temperatura camerei. Acest lucru va ajuta la formarea cu ușurință a bilelor egale cu o lingură specială.

Rețetă înghețată de casă cu lapte. Cum să obții un desert excepțional

Pentru a pregăti un desert excepțional ai nevoie de un pahar de lapte cu un conținut de grăsime de cel puțin 2,5%, un ou, o lingură de zahăr și vanilină după gust. Pentru a pregăti înghețata amestecă oul cu zahărul și vanilia până se omogenizează.

inghetata de casa pe o farfurie

Diferite stropi și toppinguri vor face desertul să aibă un gust mai original

Ulterior, toarnă laptele în amestecul pregătit, continuând să amestece. După amestec trebuie să pui consistența pe foc mic. Este foarte important să nu fierbi niciodată amestecul. De îndată ce masa este încălzită, îndepărtează de pe foc amestecul și bate cu un mixer până când se formează vârfuri stabile.

Împărțește viitoarea înghețată în forme și pune la congelator consistența. Este nevoie de aproximativ cinci ore pentru a îngheța. Scoateți desertul finit din congelator chiar înainte de servire și decorați după cum doriți, cu ciocolată rasă, siropuri, dulcețuri sau fructe proaspete.

Pentru a pregăti un desert perfect după rețeta înghețată de casă cu lapte este important să urmezi toți pașii. Pentru solidificare, este ideal să folosești forme de plastic porționate, masa din fund nu trebuie amestecată la congelare. De asemenea, puteți folosi un recipient mare cu capac. Este extrem de important ca recipientele să fie închise ermetic. Înghețata absoarbe mirosurile foarte ușor.

inghetata de casa pe o farfurie

Amidonul va adăuga uniformitate texturii, zahărul pudră în loc de zahăr va face desertul mai fraged

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *