Culinar

Rețetă mazăre scăzută. Un fel de mâncare sănătos potrivit pentru vegetarieni

Publicat: 27 ian. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Rețetă mazăre scăzută. Un fel de mâncare sănătos potrivit pentru vegetarieni
Acesta este un aliment pe care toată lumea ar trebui să-l includă în dieta lor

O rețetă de mazăre scăzută este un fel de mâncare extrem de sănătos. Acesta este un aliment pe care toată lumea ar trebui să-l includă în dieta lor. În general, legumele reprezintă o sursă importantă de vitamine și sunt, de asemenea, bogate în carbohidrați, materie organică, polizaharide și minerale.

Legumele au un efect benefic asupra procesului digestiv, ajută la menținerea siluetei și la eliminarea excesului de greutate. Acestea pot fi folosite pentru a pregăti o multitudine de mâncăruri delicioase. Năutul proaspăt este o modalitate excelentă de a experimenta cu el. Este bine să știi că mazărea verde poate reduce probabilitatea atacurilor de cord și a cancerului, încetinește procesul de îmbătrânire, previne hipertensiunea și ateroscleroza, ameliorează oboseala și îmbunătățește somnul.

Rețetă mazăre scăzută cu morcovi. Un mix de legume delicios ca la mama acasă

Pentru acest fel de mâncare delicioasă, aveți nevoie de două căni de mazăre verde, câțiva morcovi medii și o ceapă medie. Veți mai avea nevoie de trei linguri de mărar tocat mărunt, trei linguri de ulei de măsline, trei sferturi dintr-un pahar de apă, o linguriță și jumătate de zahăr, sare și piper, în funcție de gustul dumneavoastră.

Pentru a pregăti felul de mâncare se curăță și se clătește mazărea tânără. Se curăță ceapa și morcovul și se taie în cuburi medii. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie și se sotează ceapa până devine translucidă.

Se adaugă morcovii și se sotează timp de două-trei minute. Adăugați mazărea la legume și amestecați. Se ține pe foc câteva minute, se condimentează cu sare și piper și se adaugă zahărul. Se toarnă apă într-o cratiță pentru a acoperi legumele. Se fierbe la foc mic până când mazărea se înmoaie, iar sosul este omogen și gros. Mazărea și morcovii înăbușiți pot fi serviți ca o mâncare separată sau ca garnitură la un fel principal.

Mazăre verde înăbușită cu mărar. Rețeta pe care doar bunica o știe

Pentru a pregăti acest fel de mâncare, trebuie să pregătiți o jumătate de kilogram de mazăre verde, cincizeci de grame de unt, o sută de grame de smântână, o linguriță de făină de grâu. Veți avea nevoie și de o legătură de mărar sau pătrunjel, puțină sare și zahăr, în funcție de gustul dumneavoastră.

Mai întâi se curăță și se spală mazărea verde. Se spală verdețurile și se taie mărunt. Se toarnă puțină apă clocotită peste mazăre într-o cratiță, se adaugă untul și se acoperă. Se fierbe mazărea până se înmoaie, amestecând din când în când.

Este mai bine să fierbeți toată apa din ea. Apoi se adaugă făina, smântâna și se presară zahăr și sare după gust. Se amestecă bine. Apoi se fierbe mazărea, se presară cu ierburi, se acoperă și se lasă puțin.

O rețetă cu mazăre scăzută cu legume este un fel de mâncare foarte sănătos. Fie și numai pentru că mazărea verde în sine este un aliment surprinzător de sănătos. Acestea sunt o sursă de vitamine precum acidul ascorbic, vitaminele B, tocoferol, provitamina A și caroten. O astfel de legumă conține, de asemenea, aproximativ douăzeci și șase de minerale.

Comentarii
Adauga un comentariu