Prima pagină » Culinar » Rulouri din piept de pui cu legume și roșii coapte! Rețetă pentru un prânz delicios!

Rulouri din piept de pui cu legume și roșii coapte! Rețetă pentru un prânz delicios!

27 mai 2025, 13:55,
Redacția BZI în Culinar

Dacă vrei o masă care să arate bine și să aibă un gust apetisant în același timp, rulourile din piept de pui cu legume și roșii coapte vor fura toate privirile și vor încânta papilele gustative. Sunt foarte gustoase, toată lumea le iubește și sunt destul de ușor de pregătit.

Rulourile din pui nu doar că arată nemaipomenit, dar și sunt și zemoase și pline de arome delicioase și interesante. Ingredientele se pot găsi pe tot parcursul anului, așadar le poți savura oriunde și oricând. În afară de orez sau de cartofi, poți să le servești cu dovleac copt sau cu piure de dovleac.

Rețeta pentru rulouri din piept de pui cu legume și roșii coapte

Poți prepara rulourile și din carne de porc sau de vită. Însă pieptul de pui este mai fraged, se rulează mai ușor și se prepară într-un timp mai scurt. Poți folosi chiar și pulpe de pui dezosate, pentru că și acestea sunt fragede, dar și mai gustoase. Feliate mai subțire și cât mai uniform vor putea fi umplute și apoi rulate precum pieptul de pui.

Poți personaliza rulourile după preferințe, folosind și alte ingrediente. Poți adăuga mai multe legume și brânzeturile preferate. Rulourile pot fi savurate și simple, dar pot fi combinate și cu o salată sau ca garnitură preferată. Pentru această rețetă ve avea nevoie de 1 kg piept de pui; sare și piper; 2 tije de țelină; 1 dovlecel; 1 ardei gras roșu; crenguțe de cimbru; 1 crenguță de roșii cherry; ulei de măsline și oregano.

Începe cu pregătirea pieptului de pui care necesită porționarea în bucăți mai mici. Apoi, cu un cuțit cu lama subțire și ascuțită, filetează mai subțire bucățile și aplatizează-le apăsându-le cu cioconul de șnițele.

Presară sare și piper peste ele și lasă-le la odihnit până când pregătești celelalte ingrediente. Spală tijele de țelină, șterge-le și secționează-le în bastonașe cât să încapă în interiorul bucăților de pui.

Mod de preparare

Spală ardeiul, secționează-l pe jumătate și înlătură semințele și nervurile din interior, apoi taie în fâșii mai subțiri fiecare jumătate de ardei. Urmează să speli și dovlecelul, pe care îl ștergi și îl cureți de coajă.

Apoi taie-l și pe acesta în bastonașe mai groase, de lungimea bucăților de țelină și a fâșiilor de ardei. Așază feliile de carne pe un blat, iar peste ele așază din legumele tăiate.

Adaugă și câte o crenguță de cimbru și rulează feliile de carne cu toate aceste ingrediente în interior. Pune grătarul la încins și prepară rulourile, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Dacă ai tendința să se desfacă, prinde carnea cu scobitori.

Stropește roșiile cu ulei de măsline și presară oregano peste ele. Așază-le pe grătar și coace-le până când încep să se crape ușor. Dacă îți lipsește grătarul clasic poți folosi o tigaie simplă sau o tigaie grill, le poți prepara și în tavă, la cuptor.

Roșiile coapte pot fi servite alături de rulouri, dar pot fi transformate în sos, amestecate cu lichidul care se scurge pe farfurie, de la delicioasele rulouri de pui cu legume și roșii coapte.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 decembrie 2025
08 decembrie 2025