Titlurile zilei

Rușinos! Consilier local USR-PLUS Iași, dator cu 1.000 euro la întreținere. Iulian Nicolau face valuri, deși a lăsat o scară de bloc fără căldură din cauza datoriilor

Publicat: 02 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rușinos Consilier local USR-PLUS Iași dator cu 1.000 euro la întreținere. Iulian Nicolau face valuri deși a lăsat o scară de bloc fără căldură din cauza datoriilor
Iulian Nicolau, consilie local USR-PLUS, și blocul din cartierul Dacia unde locuiește

Un proaspăt ales în Consiliul Local Iași a ajuns să fie dator vândut la întreținere. Iulian Nicolau, consilier local USR-PLUS Iași, a acumulat o datorie de peste 1.000 de euro la căldură, iar din cauza lui operatorul de energie termică nu a dat drumul la agentul termic pentru întreaga scară de bloc. Nicolau a plătit la finalul săptămânii trecute datoria, strâns cu ușa de asociația de proprietari de care aparține, și a început o adevărată tiradă la adresa autorității publice locale după ce s-a văzut curat ca lacrima

Bătaie totală de joc la adresa locuitorilor municipiului Iași. Un proaspăt ales local în Primăria Iași a ajuns să facă pe-a apostolul dreptății după ce vreme de mai mulți ani a fost cu musca pe căciulă. Iulian Nicolau, consilier local pe lista USR-PLUS Iași, a acumulat în aproape doi ani circa 1.000 de euro datorie la furnizorul de căldură. În tot acest timp, individul cu o asemenea datorie a ajuns să atace Primăria Iași, dar și societatea care furnizează energie termică și firma Termo-Service SA, pentru faptul că îi lasă pe ieșenii buni-platnici fără agentul termic din cauza celor care nu și-au onorat obligațiile.

Consilier local USR-PLUS Iași, pe lisa rău-platnicilor. A plătit după ce oamenii au făcut scandal din cauza lipsei căldurii

Iulian Nicolau a fost ales pe listele USR-PLUS în Consiliul Local (CL) Iași după alegerile locale 2020. Acesta arată că este membru fondator al Ordinului Arhitecților din România și membru al Uniunii Arhitecților din România. Cu toate acestea, alesul local a ajuns pe lista rău-platnicilor. Din cauza sa, locatarii blocului DE 5 din Dacia au fost privați de furnizarea agentului termic în ultimele zile. Iulian Nicolau a acumulat o datorie de 4.656 lei, la care s-au mai adăugat 450 de lei drept penalități. În afara consilierului local, o altă persoană din bloc acumulase datorii către furnizorul de agent termic. Cum cei doi nu și-au onorat obligațiile către agentul de energie termică, aceasta a sistat furnizarea agentului termic în blocul respectiv, lucru care l-a nemulțumit profund pe Nicolau.

Luat la rost de oamenii din bloc, Iulian Nicolau și-a plătit datoria restantă în cursul zilei de joi, 30 octombrie 2020. În aceste condiții, cu plata la zi a datoriilor, furnizorul poate da din nou drumul la căldură ca oamenii din scara blocului să nu mai sufere.

Atac la adresa Primăriei Iași. Datornic vândut la întreținere, consilierul USR-PLUS cere branșarea rău-platnicilor

La două zile după ce și-a plătit datoriile vechi de 2 ani, Iulian Nicolau a avut o reacție necontrolată la adresa autorității locale pe tema furnizării agentului termic. Nicolau nu a avut această ieșire nici în precampanie, nici în campanie, și nici imediat după alegerile locale din septembrie.

„E foarte frig, mai frig ca afară, în unele apartamente ale ieșenilor fără datorii, din cauza ieșenilor cu datorii, acolo unde aceștia aparțin aceleiași asociații de proprietari. Primii nu au altă vină decât aceea că au rămas captivi unor contracte de furnizare a căldurii, comune prin apartenența la aceeași asociație cu cetățenii cu datorii. Pe cei cu datorii nu îi judec! Refuz să judec oamenii care au datorii și care fac parte dintr-o societate atât de săracă prin unele zone geografice și neprotectivă pentru anumite categorii sociale, așa cum este democrația capitalistă din România”, a susținut Iulian Nicolau. Acesta face parte din lotul USR-PLUS, alianță unde scandalurile s-au ținut lanț în Iași.

Iulian Nicolau s-a văzut cu sacii în căruță și acum face campanie electorală pe spatele ieșenilor bun-platnici la întreținere

După ce a plătit joi, 30 octombrie 2020, datoriile, Iulian Nicolau a ieșit la atac. Dintr-o dată „curat ca lacrima”, Iulian Nicolau a trecut de partea celor fără datorii și i-a criticat pe cei care i-au cerut să-și plătească dările. Nicolau, deși este consilier local, nu face diferența între agentul termic și Termo-Service SA. Prima societate este cea care furnizează agentul termic și care decide dacă sistează sau nu căldura. A doua societate subordonată Primăriei Iași este cea care încasează facturile și care doar virează mai departe banii către agentul termic. Însă consilierul local USR-PLUS pare că nu înțelege asta.

„Agentul Termic de Energie Iași și Termo Service SA refuză furnizarea căldurii pentru proprietarii cu datorii. Până aici, corect, agentul termic are tot dreptul, Termo Service, rămâne de analizat. Dar, agentul termic Energie Iași și Termo Service SA refuză furnizarea căldurii inclusiv pentru proprietarii fără datorii, coproprietari în aceeași asociație cu cei cu datorii, condiționând furnizarea căldurii de plata datoriilor, acolo unde nu există sistem de furnizare separat. Deja corectitudinea a devenit un nedorit abuz”, a susținut Nicolau.

Scandalagii din USR-PLUS Iași au început cu stângul mandatul. Nicolau a sunat la primărie să facă scadal

Primarul Mihai Chirica s-a arătat nemulțumit de faptul că există și astfel de oameni în Iași care nu își plătesc datoriile, dar care preferă să facă numai scandal.

„Nu toate asociațiile de proprietari au primit accesul la căldură până când nu-și plătesc datoriile pe care le au. Am constatat cu tristețe faptul că sunt din rândul aleșilor locali unii care au datorii foarte mari la regia de încălzire, dar probabil că le vor plăti până la sfârșit ca să beneficieze de căldură și scările lor de bloc”, a menționat primarul Mihai Chirica.

Consilierii locali USR- PLUS s-au făcut remarcați încă de la prima ședință de CL după ce au refuzat să depună jurământul cu mâna pe Biblie. Iulian Nicolau nu a răspuns apelurilor telefonice ale redactorilor BZI pentru a explica cum a ajuns să fie dator la întreținere vreme de doi ani și cum le explică oamenilor din bloc că nu au avut căldură în apartamente până acum doar din cauza lui.

Adauga un comentariu