Local

S-a desigilat salonul mistuit de flăcări la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași pentru ca un expert privat să-și dea cu părerea! Anchetatorii nu vor să ia în considerare doar cele spuse de ISU Iași

Publicat: 30 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
S-a desigilat salonul mistuit de flăcări la Spitalul Sfânta Maria din Iași pentru ca un expert privat să-și dea cu părerea Anchetatorii nu vor să ia în considerare doar cele spuse de ISU Iași
Incendiul de la Spitalul Pentru Copii "Sfânta Maria" din Iași

Salonul mistuit de flăcări la Spitalul de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” a fost desigilat. După aproape o săptămână de la incendiu, s-a început curățarea locului distrus de flăcări. Spațiul a fost desigilat după ce, pe data de 28 iunie 2021, un expert privat a fost la spital și a efectuat mai multe cercetări pentru a stabili cauza exactă a producerii incendiului. Reparațiile clădirii urmează să înceapă în luna august 2021

După o săptămână de la izbucnirea incendiului care a avut loc la Spitalul de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, salonul care a fost mistuit de flăcări a fost desigilat. În cursul zilei de luni, 28 iunie 2021, un expert particular s-a aflat la spital. Acesta a făcut mai multe cercetări la etajul doi al clădirii, acolo unde s-a desfășurat incendiul. Urmează să stabilească cauza exactă care a dus la producerea incendiului. După desigilare, s-a început curățarea spațiului afectat de foc. Reparațiile clădirii urmează să înceapă în luna august 2021.

„Luni, 28 iunie 2021, a fost un expert care urmează să stabilească cauza exactă de la care a izbucnit incendiul. Imediat după ce a finalizat cercetările, a plecat. Salonul unde s-a desfășurat incendiul a fost desigilat în urma cercetărilor. Acum, putem intra și să facem curățenie acolo. Începem să strângem lucrurile distruse de flăcări”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Ancheta pompierilor ieșeni este în desfășurare.

În câteva zile se va finaliza ancheta celor de la ISU Iași

Expertul care a ajuns la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” trebuie să facă un raport în care să precizeze cauzele izbucnirii incendiului. Anchetatorii nu vor să ia în considerare doar cele spuse de reprezentanții ISU Iași, de aceea au apelat la acest expert. De regulă, serviciile experților sunt solicitate atunci când este vorba despre un incendiu serios, cum a fost cel de la „Sf. Maria”. Reprezentanții ISU Iași au precizat că în câteva zile vor finaliza și ei ancheta.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași stabilește cauza probabilă a izbucnirii incendiului. Fiind însă un dosar penal, este obligația Inspectoratului de Poliție angajarea unui expert care să cerceteze cauza exactă a producerii incendiului. Noi nu am terminat încă ancheta. Se pun cap la cap toate detaliile și cel mai probali la începutul săptămânii viitoare va fi gata și o vom oferi”, a declarat col. Ionuț Grădinaru, șefu ISU Iași.

Incendiul a avut loc în seara zilei de 22 iunie 2021

Reamintim că în seara zilei de 22 iunie 2021, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, a izbucnit un incendiu. O parte din etajul doi al clădirii a fost cuprins de flăcări. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri. Incendiul s-a desfășurat în corpul B al spitalului. Din fericire, nu au existat victime.

Toate persoanele au fost evacuate până la sosirea pompierilor. La locul evenimentului au fost trimise cinci autospeciale dotate cu apă și spumă, două autospeciale de salvare de la înălțime, două autospeciale pentru transport persoane și victime multiple, o descarcerare, trei echipaje de prim-ajutor, o autospecială de transport apă, un echipaj Terapie Intensivă Mobilă și o Autospecială Comandă și Primă Intervenție cu 28 de subofițeri de la Detașamentul 1 și Detașamentul 2. În urma incendiului a fost evacuat și un copil cu o malformație gravă. Acesta era intubat și, din fericire, a fost salvat la timp și mutat în secția ATI de la etajul 1 al spitalului. În urma incendiului s-au înregistrat pagube materiale, fără victime. Au fost evacuate 31 de persoane, 13 pacienți, șapte aparținători și 11 cadre medicale.

Adauga un comentariu