Titlurile zilei

S-a închis un tronson de pe bulevardul Socola! Traficul este blocat până la finalizarea lucrărilor de asfaltare. Șoferii trebuie să găsească rute alternative – FOTO

Publicat: 29 mart. 2024
_____ Vizualizări 10 Comentarii
S-a închis un tronson de pe bulevardul Socola Traficul este blocat până la finalizarea lucrărilor de asfaltare. Șoferii trebuie să găsească rute alternative - FOTO
Reparațiile au fost începute exact cu o lună de zile în urmă

Traficul de pe bulevardul Socola va fi oprit pentru lucrările de asfaltare efectuate de muncitorii de la Citadin. Decizia a fost luată pentru sensul de mers de la intersecția din Bularga înspre cea de la Cotnari

Reparațiile de pe bulevardul Socola au început de o lună, însă vor mai dura câteva zile până vor fi finalizate. După ce strada a stat decopertată mai multe săptămâni, covorul asfaltic nu a putut fi turnat din cauza ploilor. Astfel, ieșenii au trebuit să suporte haosul creat de lucrări mai mult decât era preconizat.

Traficul va fi blocat pe bulevardul Socola

Municipiul Iași este plin de șantiere după perioada de iarnă, deoarece străzile au fost distruse de mașini și zăpadă. Pe porțiunea de drum dintre intersecția din Bularga și cea de la Cotnari, muncitorii de la Citadin încep astăzi să toarne covorul asfaltic. Traficul va fi complet blocat pe acest sens de drum, iar pe contrasens se va circula normal. După finalizarea acestui segment, lucrările vor continua, zilele viitoare, pe cealaltă jumătate de stradă. Asfaltul va avea o grosime de 5-6 centimetri și trebuie să fie turnat la o temperatură de minim 150 de grade Celsius. De asemenea, și traficul autobuzelor va fi deviat pe alte rute.

„În perioada 29-30 martie, între orele 08:00 – 20:00, va fi închisă circulația pe bd. Socola, tronsonul str. Bucium – bd. Primăverii, şi va fi restricţionată circulaţia pe bd. Socola – tronsonul bd. N. Iorga – Rondul din dreptul Magazinului Dedeman. Măsura este necesară pentru că în această zonă echipele S.C. CITADIN S.A. efectuează lucrări de refacere a carosabilului, funcţie de condiţiile meteorologice”, au precizat reprezentanții Citadin SA.

Segmentul dintre intersecția de la Cotnari și rondul de la Dedeman a fost decopertat acum 3 săptămâni. Sâmbăta trecută, 23 martie 2024, muncitorii de la Citadin au turnat asfalt pe jumătate din stradă, iar cealaltă jumătate nu a mai fost reparată, deoarece lucrările au fost oprite din cauza ploii. Proiectul a fost comandat de primarul Mihai Chirica, însă nu a fost finalizată la timp din cauza că vremea a fost prea rece.

Ieșenii trebuie să găsească rute alternative

 

Problema este că traficul trebuie să fie deviat pe alte străzi, iar opțiunile nu sunt prea multe. Fluxul de mașini va trebui să treacă prin Baza 3, pe strada Bucium înspre Calea Chișinăului. Zona respectivă era deja foarte aglomerată, deoarece este o cale pe unde mașinile intră în oraș. Este cert că această situație va persista pentru mai multe zile, deoarece reparațiile vor mai dura. De asemenea, și autobuzele de la CTP au fost deviate pe alte trasee.

„Pe 29 martie 2024, începând cu ora 08:00, vor avea loc lucrări de asfaltare pe Bd. Socola, pe tronsonul Str. Bucium – Bd. Primaverii. Pentru buna desfășurare a acestora, vor avea loc următoarele modificări în circulația mijloacelor de transport: Autobuzele de pe traseele 19, 30, 30b, 202 și 203 vor circula pe următorul itinerariu: Frigorifer – str. Bucium – Calea Chișinăului – Bd. Primaverii – intersecție Cotnari. Autobuzele de pe traseele 42, 43, 43c, 46 vor circula din intersecția Frigorifer – str. Bucium – Calea Chișinăului – Bd. Primaverii – Tudor Vladimirescu. Circulația pe celălalt sens de mers (Cotnari – Frigorifer) se va desfășura normal. Vă rugăm să luați în considerare aceste modificări în planificarea călătoriilor dumneavoastră și vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare”, au precizat reprezentanții CTP Iași.

Traficul de pe bulevardul Socola va fi blocat mai multe zile, în funcție de cum vor fi efectuare reparațiile de astăzi, pentru a se finaliza lucrările de asfaltare.

Comentarii
Adauga un comentariu