Local

Sala de sport din Lețcani va fi gata în 2023! Baza sportivă de agrement va avea bazin de înot și teatru de vară

Publicat: 10 dec. 2022
Sala de sport din Lețcani va fi gata în 2023 Baza sportivă de agrement va avea bazin de înot și teatru de vară
Diferite competiții sportive se vor desfășura în cadrul sălii de sport din Lețcani

Lucrările de construire la sala de sport din Lețcani sunt finalizate în proporție de 70 la sută. Valoarea totală a proiectului este de 7.600.000 de lei, cu TVA. Construcția va face parte din baza sportivă de agrement a comunei Lețcani. Primarul Stelian Turcu dorește amenajarea unui bazin de înot și a unui teatru de vară. Copiii vor putea practica diferite activități sportive, începând cu vara anului 2023

Din vara anului viitor, în comuna Lețcani se vor putea desfășura diferite competiții sportive. Primarul comunei, Stelian Turcu, dorește susținerea unor campionate naționale de box, fotbal sau tenis de masă, în noua sală de sport a comunei.

În perioada de iarnă, lucrările de construire vor continua prin amenajarea interioarelor. Noua construcție va avea o parcare cu o capacitate de câtva sute de locuri și căi de acces asfaltate. Investiția s-a realizat prin Compania Națională de Investiții (CNI).

 sala sport cu geamuri si teren in amenajare
Sala de sport va fi gata în 2023

Investiție de peste 7 milioane de lei, în sala de sport din Lețcani

Stelian Turcu in costum negru si cravata roz cu puncte rosii
Diferite competiții sportive se vor desfășura în cadrul sălii de sport din Lețcani

Lucrările la sala de sport din Lețcani sunt finalizate în proporție de 70 la sută. Construcția a fost ridicată, iar în perioada următoare, având în vedere temperaturile scăzute de afară, se vor desfășura lucrări în interiorul acesteia.

„Sala de sport are termen de finalizare în 2023. Momentan, lucrarea este finalizată în proporție de 70 la sută. Pe timp de iarnă se va lucra la interioare, dacă condițiile meteo vor fi favorabile. Vor putea fi practicate diferite tipuri de sport. Este un proiect mult așteptat de lețcăneni. Este un amplasament foarte indicat, ne permite și o parcare foarte mare. Toți cei ce vor veni la sala de sport vor avea mai mult ca sigur și un loc de parcare”, precizează Stelian Turcu, primarul comunei Lețcani.

Investiția s-a desfășurat cu ajutorul Companiei Naționale de Investiții (CNI), valoarea totală a proiectului fiind de 7.600.000 de lei, cu TVA. Primăria Lețcani a pus la dispoziție terenul pe care este amplasată construcția și se va ocupa de implementarea căilor de acces, a utilităților necesare, precum apă, gaz, canalizare și electricitate, dar și obținerea avizelor necesare obiectivului de investiții. Suprafața utilă a sălii de sport din Lețcani este de 1.440 de metri pătrați.

interior cladire nefinalizat
Valoarea de investiție este de peste 7 milioane de lei

Stelian Turcu: „Ne dorim să desfășurăm diferite competiții sportive”

persoana langa o constructie cu geamuri
În Lețcani va fi construit și un bazin de înot

Sala de sport din Lețcani va avea o capacitate de 180 de locuri, în tribună. În cadrul acesteia vor putea fi practicate diferite tipuri de sporturi, precum fotbal, handbal, tenis de masă, box etc.

„Sper să putem desfășura diferite competiții sportive în cadrul sălii de sport. Ar fi un obiectiv atins, dacă am desfășura competiții naționale de taekwondo sau box feminin, pentru că avem unul dintre campioanele naționale la acest sport. Putem organiza și competiții de tenis de masă sau orice fel de activitate sportivă.

Avem în plan un bazin de înot, ce a fost aprobat prin CNI și urmează să fie scos la licitație, poate și un teatru de vară. Avem și terenul de fotbal în acea zonă. O să încercăm să concentrăm acolo zona sportivă de agrement. Noi sperăm ca în vara anului viitor să organizăm evenimente sportive în cadrul noii săli de sport”, a mai adăugat primarul comunei Lețcani, Stelian Turcu.

O altă investiție aprobată prin CNI este și sala de sport din Deleni. Construcția a fost recepționată și, din primăvara anului 2023, peste 1.300 de copii vor putea practica activități sportive în cadrul sălii, iar în comuna Holboca va fi construit, în 24 de luni, un complex sportiv, în valoare de 18 milioane de lei.

Baza sportivă de agrement va cuprinde terenul de fotbal, bazinul de înot, teatrul de vară și sala de sport din Lețcani.

persoana sta pe scarile unei constructii
Investiția s-a desfășurat cu ajutorul CNIComentarii
  • Acest hoț din buzunare, nu permite altor persoane să alerge pe stadionul sătesc care are porțile închise și credeți că va face excepții cu această sală de sport? Și-a luat capacul de la LEe’s Afeir cum își ia capacul și de la firma de pază dar la noi DaNA doarme în papuci că este mason și are trecere. Motiv să își bage iar neamurile administratori și alte funcții…

  • A ajuns Stelu sa plateasca reclama la ziar; el si cu fetele de pe only fans. O sa avem sala de sport, dar prin satele comunei inca se inoata in noroaie.

  • Daca o ajuns si Letcaniul sa bata la fund orasul Iasi legat de salile de sport, inseamna ca sunt tari baietii. Pana si un primar de la sat il bate oricand la fund pe Chirica. Noi stam la machetele si povestile primarului nostru primar, ca altceva nu mai avem de facut … venim la Letcani sa jucam o miutza.

Adauga un comentariu