Culinar

Salată de crudități pentru iarnă cu conopidă, un deliciu pe masa oricui

Publicat: 21 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salată de crudități pentru iarnă cu conopidă un deliciu pe masa oricui
Rețeta de salată de crudități pentru iarnă cu conopidă este simplu de făcut și este gata în doar 60 de minute

Salata de crudități pentru iarnă cu conopidă și gogoșari este o garnitură ideală pentru friptură. Aceasta este o mâncare ușoară și sănătoasă. Mai mult de atât, nu conține conservați sau coloranți. Rețeta se prepară din doar câteva ingrediente pe care le aveți la îndemână. Din cantitățile menționate veți obține în jur de 4 borcane de 330 mililitri.

La sfârșitul verii, spre începutul toamnei, gospodinele încep să-și facă loc în cămară pentru preparatele de iarnă. Acestea gătesc cu multă dragoste și spor cele mai delicioase murături, dulcețuri sau gemuri. Un desert ce nu trebuie ratat este rețeta bunicii de dulceață de gutui.

Salată de crudități pentru iarnă cu conopidă și gogoșari

Salata de crudități pentru iarnă cu conopidă și gogoșari este garnitura perfectă pentru o friptură sau cartofi prăjiți. Aceasta se prepară de regulă spre sfârșitul verii sau la începutul toamnei. Rețeta este simplă și poate fi pregătită din doar câteva ingrediente. Pentru prepararea sa veți avea nevoie de 2 kilograme de gogoșari, o conopidă, 4 linguri de muștar, 400 grame de bulion, 250 mililitri de apă, 2 linguri de sare, boabe de piper, 250 mililitri de oțet, coriandru, foi de dafin și 250 mililitri ulei. Mai întâi se vor spăla și curăța gogoșarii de semințe, apoi se vor tăia fâșii. Într-o oală încăpătoare se vor pune la fiert toate ingredientele în afară de conopidă și gogoșari. Acestea se vor lăsa pentru 20 minute. Ulterior, se vor pune și legumele și se vor mai lăsa pe foc timp de 5 minute. 

La final, salata de crudități pentru iarnă cu conopidă și gogoșari se va pune fierbinte în borcane. Vasele se întorc cu capul în jos. De asemenea, pentru a rezista mai mult puteți opta pentru sterilizarea lor. Acestea se pun într-o cratiță cu apă rece și se lasă la fiert pentru 20 minute din momentul în care încep să fiarbă. Borcanele vor fi lăsate să se răcească în apă, apoi se scot și se pun în cămară. Garnitura trebuie lăsată pentru cel puțin două săptămâni la macerat pentru a fi bună de mâncat. Aceasta nu poate fi servită imediat. Din ingredientele menționate veți obține circa patru borcane de 330 mililitri. 

Trucuri și sfaturi pentru un preparat gustos

Pentru a obține o salată de crudități pentru iarnă cu conopidă și gogoșari gustoasă trebuie să țineți cont de câteva sfaturi. Mai întâi de toate trebuie să fiți atenți atunci când alegeți legumele. Acestea trebuie să fie proaspete, fără pete negre sau stricate. Înainte de a începe să gătiți preparatul, conopida va trebui desfăcută în buchețele mici, individuale. Astfel, va fi mai ușor la pregătirea mâncării. 

De asemenea, în modul acesta veți observa și dacă leguma este stricată. Conopida trebuie lăsată în apă clocotită pentru maxim 5 minute. În cazul în care va fi lăsată pentru mai mult timp este posibil să se înmoaie. Procesul trebuie realizat pentru ca microorganismele nedorite să fie distruse și pentru ca legumele să fie mai fragede și suculente. Pentru a verifica dacă capacele sunt închise ermetic, borcanele vor fi întoarse cu susul în jos. Astfel, veți observa dacă sunt eventuale scurgeri. 

Rețeta de salată de crudități pentru iarnă cu conopidă este simplu de făcut și este gata în doar 60 de minute. Un alt preparat pe care trebuie să îl încercați este și salata de castraveți cu ceapă. 

Adauga un comentariu