Prima pagină » Culinar » Salată de crudități pentru iarnă cu conopidă, un deliciu pe masa oricui

Salată de crudități pentru iarnă cu conopidă, un deliciu pe masa oricui

21 iul. 2022, 10:00,
în Culinar

Salata de crudități pentru iarnă cu conopidă și gogoșari este o garnitură ideală pentru friptură. Aceasta este o mâncare ușoară și sănătoasă. Mai mult de atât, nu conține conservați sau coloranți. Rețeta se prepară din doar câteva ingrediente pe care le aveți la îndemână. Din cantitățile menționate veți obține în jur de 4 borcane de 330 mililitri.

La sfârșitul verii, spre începutul toamnei, gospodinele încep să-și facă loc în cămară pentru preparatele de iarnă. Acestea gătesc cu multă dragoste și spor cele mai delicioase murături, dulcețuri sau gemuri. Un desert ce nu trebuie ratat este rețeta bunicii de dulceață de gutui.

Salată de crudități pentru iarnă cu conopidă și gogoșari

Salata de crudități pentru iarnă cu conopidă și gogoșari este garnitura perfectă pentru o friptură sau cartofi prăjiți. Aceasta se prepară de regulă spre sfârșitul verii sau la începutul toamnei. Rețeta este simplă și poate fi pregătită din doar câteva ingrediente. Pentru prepararea sa veți avea nevoie de 2 kilograme de gogoșari, o conopidă, 4 linguri de muștar, 400 grame de bulion, 250 mililitri de apă, 2 linguri de sare, boabe de piper, 250 mililitri de oțet, coriandru, foi de dafin și 250 mililitri ulei. Mai întâi se vor spăla și curăța gogoșarii de semințe, apoi se vor tăia fâșii. Într-o oală încăpătoare se vor pune la fiert toate ingredientele în afară de conopidă și gogoșari. Acestea se vor lăsa pentru 20 minute. Ulterior, se vor pune și legumele și se vor mai lăsa pe foc timp de 5 minute. 

La final, salata de crudități pentru iarnă cu conopidă și gogoșari se va pune fierbinte în borcane. Vasele se întorc cu capul în jos. De asemenea, pentru a rezista mai mult puteți opta pentru sterilizarea lor. Acestea se pun într-o cratiță cu apă rece și se lasă la fiert pentru 20 minute din momentul în care încep să fiarbă. Borcanele vor fi lăsate să se răcească în apă, apoi se scot și se pun în cămară. Garnitura trebuie lăsată pentru cel puțin două săptămâni la macerat pentru a fi bună de mâncat. Aceasta nu poate fi servită imediat. Din ingredientele menționate veți obține circa patru borcane de 330 mililitri. 

Trucuri și sfaturi pentru un preparat gustos

Pentru a obține o salată de crudități pentru iarnă cu conopidă și gogoșari gustoasă trebuie să țineți cont de câteva sfaturi. Mai întâi de toate trebuie să fiți atenți atunci când alegeți legumele. Acestea trebuie să fie proaspete, fără pete negre sau stricate. Înainte de a începe să gătiți preparatul, conopida va trebui desfăcută în buchețele mici, individuale. Astfel, va fi mai ușor la pregătirea mâncării. 

De asemenea, în modul acesta veți observa și dacă leguma este stricată. Conopida trebuie lăsată în apă clocotită pentru maxim 5 minute. În cazul în care va fi lăsată pentru mai mult timp este posibil să se înmoaie. Procesul trebuie realizat pentru ca microorganismele nedorite să fie distruse și pentru ca legumele să fie mai fragede și suculente. Pentru a verifica dacă capacele sunt închise ermetic, borcanele vor fi întoarse cu susul în jos. Astfel, veți observa dacă sunt eventuale scurgeri. 

Rețeta de salată de crudități pentru iarnă cu conopidă este simplu de făcut și este gata în doar 60 de minute. Un alt preparat pe care trebuie să îl încercați este și salata de castraveți cu ceapă. 

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
09 decembrie 2025
09 decembrie 2025
Articole similare
Tot mai multe monumente comemorative sunt ridicate în zone care ar trebui protejate de lege. Conf. univ. dr. arh. Vasile Cotiugă: „Este o abordare greșită”
02:00
Tot mai multe monumente comemorative sunt ridicate în zone care ar trebui protejate de lege. Conf. univ. dr. arh. Vasile Cotiugă: „Este o abordare greșită”
O ține în chermeze și șprițuri, în loc să facă ceva
02:00
O ține în chermeze și șprițuri, în loc să facă ceva
Contract de aproape un milion de euro la Spitalul Clinic de Recuperare Iași! Se caută firme pentru furnizarea protezelor pentru cazuri grave
02:00
Contract de aproape un milion de euro la Spitalul Clinic de Recuperare Iași! Se caută firme pentru furnizarea protezelor pentru cazuri grave
Nepotismul de la Primăria Dobrovăț a ajuns la un alt nivel! Ruda viceprimarului primește motorină și contracte fără licitație, plătite din bugetul local
02:00
FOTO Nepotismul de la Primăria Dobrovăț a ajuns la un alt nivel! Ruda viceprimarului primește motorină și contracte fără licitație, plătite din bugetul local
Are 72 de ani și practică aceeași meserie de peste 5 decenii. Bărbatul din Iași lucrează cu pasiune ceea ce multe persoane nu ar face. „Cel mai bine a fost pe timpul lui Ceaușescu”
02:00
FOTOVIDEO Are 72 de ani și practică aceeași meserie de peste 5 decenii. Bărbatul din Iași lucrează cu pasiune ceea ce multe persoane nu ar face. „Cel mai bine a fost pe timpul lui Ceaușescu”
A crescut numărul turiștilor veniți la Iași în octombrie 2025, datorită pelerinajului de Sfânta Parascheva. În continuare, Iașul are nevoie de investiții în acest sector
02:00
A crescut numărul turiștilor veniți la Iași în octombrie 2025, datorită pelerinajului de Sfânta Parascheva. În continuare, Iașul are nevoie de investiții în acest sector
Inconștiență pură: iată cum au fost prinși în trafic mai mulți șoferi din Iași. Polițiștii au deschis dosare penale
02:00
Inconștiență pură: iată cum au fost prinși în trafic mai mulți șoferi din Iași. Polițiștii au deschis dosare penale
Acest bărbat are grijă de zeci de bătrâni, pe care îi hrănește de ani de zile. Marin Lila a fost, la rândul lui, ajutat de oameni cu sufletul mare: „Încerc să dau înapoi măcar puțin din ce am primit eu”
02:00
Acest bărbat are grijă de zeci de bătrâni, pe care îi hrănește de ani de zile. Marin Lila a fost, la rândul lui, ajutat de oameni cu sufletul mare: „Încerc să dau înapoi măcar puțin din ce am primit eu”
A căutat-o cu lumânarea: șoferul care a avariat mai multe mașini în Dacia a fost prins beat la volan de două ori, la câteva ore distanță
02:00
A căutat-o cu lumânarea: șoferul care a avariat mai multe mașini în Dacia a fost prins beat la volan de două ori, la câteva ore distanță
Domn premar își face cu ei treburile
02:00
Domn premar își face cu ei treburile