Local

Șantierele din municipiul Iași au rămas deschise în perioada pandemiei de COVID-19. Toate detaliile despre reabilitarea Palatului Braunstein, a Mănăstrii Frumoasa și a bulevardelor din oraș

Publicat: 25 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Șantierele din municipiul Iași au rămas deschise în perioada pandemiei de COVID-19. Toate detaliile despre reabilitarea Palatului Braunstein a Mănăstrii Frumoasa și a bulevardelor din oraș

În plină pandemie de COVID-19, autoritatea locală a continuat lucrările pe mai multe șantiere din municipiul Iași. O parte a obiectivelor la care s-a lucrat în perioada stării de urgență au fost deja finalizate, acestea urmând a fi recepționate în perioada următoare. Șantierele de la Palatul Braunstein, Mănăstirea Frumoasa sau cele de pe arterele principale de circulație din oraș vor fi gata în următoarele luni

Pandemia de COVID-19 nu a oprit șantierele din municipiul Iași, proiectele derulate de autoritatea locală fiind în plină desfășurare. Reabilitarea unor monumente istorice precum Palatul Braunstein, Mănăstirea Frumoasa sau Muzeul de Istorie Naturală au continuat și în această perioadă de restricții impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

„Instaurarea stării de urgență, cu restricțiile de rigoare, nu a reprezentat un impediment pentru buna desfășurare a activităților pe șantierele Primăriei municipiului Iași. Dimpotrivă, lucrările întreprinse de către constructorii contractați de Primărie au avut un ritm susținut, avansând considerabil. Mai mult, o parte dintre obiective au fost finalizate, urmând a fi recepționate oficial. În ultimele două luni, constructorii au continuat lucrările la marile proiecte de infrastructură finanțate cu fonduri europene”, au menționat oficialii municipalității ieșene.

Lucrările la monumentele istorice Palatul Braunstein sau Mănăstirea Frumoasa au continuat în perioada pandemiei

În această perioadă, lucrările s-au desfășurat normal și la cele patru mari investiții de reabilitare a monumentelor istorice: Palatul Braunstein, Muzeul de Istorie Naturală, Baia Turcească și Mănăstirea Frumoasa. De exemplu, la Palatul Braunstein, constructorul s-a concentrat pe lucrările la instalații sanitare, instalații electrice, instalații termice, finisaje tavane, reabilitare fațade. De asemenea, s-a montat și cupola metalică a acoperișului.

La Muzeul de Istorie Naturală, constructorul a finalizat consolidările, iar la Centrul Internațional de Artă Contemporană, fosta Baie Turcească, au fost făcute consolidări la infrastructură în proporție de 95 la sută. S-a lucrat în proporție de peste 70 la sută și la suprastructură.
La Mănăstirea Frumoasa s-a lucrat la cele patru obiective principale. La Biserică, la Palatul de pe ziduri, la Palatul femeilor și la Turnul clopotniței au fost efectuate tencuieli exterioare și interioare. Au mai fost realizate și lucrări la instalații electrice, termice și sanitare, la finisaje și refaceri de fațade.

Șantierele la reabilitarea liniilor de tramvai au continuat în perioada pandemiei de COVID-19

În perioada stării de urgență s-a lucrat și la reabilitarea liniilor de tramvai din municipiu. Astfel, a fost finalizat tronsonul Podu Roș – Strada Primăverii, respectiv bulevardul Țuțora. De asemenea, lucrările au continuat pe tronsonul Piața Săhleanu – Rond Țuțora, urmând ca tronsonul Cinci Drumuri – strada Nicoriță se fie demarat cu 1 iunie 2020. Au continuat lucrările și pe bulevardul Tudor Vladimirescu, pe tronsonul Bucșinescu – Pod Tudor Vladimirescu și pe tronsonul Pod Tudor Vladimirescu – Calea Chișinăului.

Refacerea străzilor a continuat și în perioada pandemiei de COVID-19

În toată această perioadă a pandemiei de COVID-19 s-a lucrat și pe unele șantiere privind reabilitarea străzilor. Constructorii care lucrează la modernizarea Șoselei Bârnova au finalizat suprastructura, trotuarele fiind executate în proporție de 85 la sută. S-au executat și elemente de scurgere ape pluviale în proporție de 80 la sută. Pe șantierul șoselei Iași- Bârnova au mai rămas de făcut operațiuni la semnalizarea rutieră, trotuare, elementele de scurgere a apelor pluviale. În aceeași perioadă, au continuat lucrările de supralărgire a bld. Tudor Vladimirescu, de modernizare a str. Viticultori, str. I. I. Mironescu, str. Luca Arbore, str. Roșcani, Str. Țicăul de Jos, Str. Timpului, str. Șt. O. Iosif.
În perioada pandemiei s-a lucrat și la modernizarea Șoselei Iași-Voinești, unde au fost ridicate căminele din carosabil la cotă și la turnarea stratului de uzură.

Adauga un comentariu