Local

Scandal cât casa, pe o terasă din Iași! A pus mâna pe o coasă și a început să dea în stânga și-n dreapta! A scăpat de închisoare, dar a fost pus la plată

Publicat: 09 oct. 2021
Un bărbat, cu o coasă în mână
Un ieșean s-a ales cu o amendă penală din partea judecătorilor, după ce ar fi făcut un scandal-monstru, pe o terasă

Un individ a scăpat destul de ieftin, după ce a fost acuzat că a făcut un scandal-monstru pe o terasă din județul Iași. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au amendat penal pe Petru Anițoaiei cu suma de 4.000 de lei, sub acuzația de tulburarea ordinii și liniștii publice. Oamenii legii au afirmat că individul a făcut scandal pe o terasă din județul Iași

Un scandal de proporții a avut loc pe o terasă din județul Iași! Un individ a pus mâna pe o coasă și a început să dea în stânga și-n dreapta! Scandalagiul a scăpat de pușcărie, dar a fost pus la plată de către judecători. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au amendat penal pe Petru Anițoaiei.

„Instanța îl condamnă pe inculpatul Petru Aionițoaei la pedeapsa amenzii de 4.000 de lei, calculată prin înmulțirea unui număr de 100 de zile-amendă cu suma de 40 de lei, corespunzătoare unei zile-amendă, pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice„, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Petru Anițoaiei, acuzat că a făcut scandal pe o terasă din județul Iași

Procesul ieșeanului Petru Anițoaiei a început pe data de 4 august 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe individul de 28 de ani, sub acuzația de tulburarea ordinii și liniștii publice.

„Pe data de 17 mai 2015, în jurul orei 13:00, în timp ce se afla în zona barului SC M Lux SRL, din centrul comunei Mogoșești, județul Iași, inculpatul P.A. a intrat cu o coasă în mână în interiorul barului și a adresat injurii, expresii jignitoare și amenințări cu acte de violență persoanelor din acel loc. După aceasta, inculpatul a ieșit pe terasa barului și, după ce i-a adresat injurii și amenințări că îl taie cu coasa și îl omoară, l-a lovit pe B.S. cu coasa în zona mâinilor și în zona capului.

În continuare, P.A. a început să îi adreseze injurii și să o alerge pe o altă persoană până în zona barului. În acest loc a provocat scandal, l-a lovit pe G.S. cu o scândură peste mână. Ulterior, P.A. a revenit în fața barului, unde l-a lovit pe numitul C.C. cu pumnul în zona feței și cu picioarele peste corp. Persoanele vătămate B.S. și C.C. și-au retras plângerile prealabile formulate”, au afirmat procurorii ieșeni.

De la cortegiu funerar, la scandal pe terasa unui bar

Martorii au povestit că, în ziua cu pricina, se aflau pe terasa barului amintit. Astfel, B.S. a relatat că era pe acea terasă împreună cu fiul său și aștepta ca, prin zonă, să treacă un cortegiu funerar al unei rude de-ale sale.

„În acest timp, pe terasa barului a venit inculpatul, care avea în mâini o coasă. Inculpatul a început să amenințe cu moartea și cu exercitarea de violențe toate persoanele prezente. Acesta a venit la mine și mi-a spus că mă taie și mă omoară, motiv pentru care am încercat să-l calmez și să plec de la fața locului. În acel moment, inculpatul a ridicat coasa deasupra capului și, cu o mișcare de sus în jos, a încercat să mă lovească în zona capului. Eu am parat lovitura cu mâinile, coasa tăindu-mă în zona ligamentelor”, a spus martorul.

De altfel, în fața magistraților, Petru Anițoaiei a recunoscut comiterea infracțiunii, solicitând ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate de părți.

Adauga un comentariu