Local

Scandal de proporții pe o stradă din Iași! Polițist local amenințat cu moartea din cauza unei petarde. „Îți bag o butelie în casă și îi dau foc!” (Exclusiv)

Publicat: 09 sept. 2021
Polițiști locali pe străzi și o autospecială de Poliție
Un ieșean acuzat de ultraj s-a ales cu o pedeapsă din partea magistraților

Un individ din județul Iași a fost pedepsit recent de judecători, după ce a fost implicat într-un scandal de proporții cu un agent de Poliție Locală. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat pe Lucian Stoica la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj. Conform anchetatorilor, individul l-ar fi amenințat în repetate rânduri pe polițistul local. La audieri, ieșeanul a recunoscut totul

Un scandal de proporții a avut loc pe o stradă din Iași! Un agent din cadrul Poliției Locale a fost amenințat cu moartea. „Îți bag o butelie în casă și îi dau foc!”, i-ar fi transmis un ieșean. Numai că, acum, a venit „nota de plată” pentru individul recalcitrant.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au dispus recent pedepsirea lui Lucian Stoica.

„Instanța admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani și inculpatul Lucian Stoica. În consecință, instanța îl condamnă pe inculpat la pedeapsa de 10 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Consiliului Local Târgu-Frumos sau al oricărei instituții aflate în subordinea acestuia. Ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în cauză”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Ieșeanul Lucian Stoica, acuzat că a amenințat un agent din cadrul Poliției Locale

De remarcat este faptul că sentința din acest caz nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Lucian Stoica a început pe data de 16 august 2021. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani au trimis la instanță acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu individul.

„În fapt, se reține faptul că, pe data de 28 decembrie 2020, în jurul orei 14:30, inculpatul l-a amenințat cu acte de violență și cu moartea, respectiv că «îi va băga o butelie în casă și îi va da foc» și «că îl va aștepta la stația Peco Petrom și îi va lua gâtul», pe un polițist local din cadrul Biroului Poliția Locală a orașului Târgu-Frumos, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu”, au menționat anchetatorii ieșeni.

La audieri, ieșeanul a recunoscut comiterea faptei

În urma incidentului, victima a formulat o plângere. Oamenii legii au declanșat cercetările și au ajuns, astfel, la Lucian Stoica. Acesta a fost dus la audieri. Înainte de aceasta, anchetatorii au preluat și imaginile surprinse de camerele de supraveghere, dar au analizat și ceea ce au spus martorii.

„Fiind audiat, în prezența apărătorului din oficiu, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și că este de acord cu pedeapsa stabilită de procuror, respectiv de 10 luni de închisoare cu suspendarea, sub supravegherea pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani, pentru comiterea infracțiunii de ultraj. De asemenea, inculpatul a declarat că este de acord să presteze muncă în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile.

Inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei, susținând că l-a amenințat pe agentul din cadrul Poliției Locale deoarece a fost deranjat de faptul că acesta a vrut să-i confiște petarda, dar și deoarece se afla sub influența băuturilor alcoolice și era supărat din pricina unui conflict avut anterior cu părinții săi. Având în vedere că în interesul urmăririi penale este necesară încheierea unui acord ca urmare a recunoașterii vinovăției de către inculpat, fiind acceptată încadrarea juridică, procurorul ierarhic superior a avizat încheierea acordului de recunoaștere a vinovăției”, au încheiat anchetatorii ieșeni.

Adauga un comentariu