Titlurile zilei

Scandal imens la o asociație de proprietari din Tătărași, pentru o datorie de 67.000 de lei la ApaVital: „Administratorul ne prostește lună de lună. Ne face din pix” – FOTO

Publicat: 29 feb. 2024
_____ Vizualizări 29 Comentarii
Scandal imens la o asociație de proprietari din Tătărași pentru o datorie de 67.000 de lei la ApaVital Administratorul ne prostește lună de lună. Ne face din pix - FOTO
Asociația a mai avut o înțelegere cu ApaVital, pe care nu a respectat-o

Oamenii de la o asociație de proprietari din Tătărași i-au adus acuzații dure administratorului după ce au rămas fără apă pentru 5 zile. Acest lucru s-a mai întâmplat și în urmă cu 4 luni, când angajații de la ApaVital au apelat la aceeași metodă

Asociația PT 21 din Tătărași are 12 scări și aproximativ 200 de apartamente. Locatarii din blocul I3, scara A, de pe strada Stejar 13C, s-au trezit fără apă în dimineața zilei de 23 februarie 2024. Echipele de la ApaVital au intervenit, deoarece asociația nu și-a achitat datoriile la apă și canalizare de 3 luni. Administratorul a făcut o înțelegere cu ApaVital, iar dacă nu o va respecta, a indicat ca blocul I3, scara A, să fie debranșat de la apă.

Scandal la o asociație de proprietari din Tătărași

Apa a fost oprită doar la scara blocului I3, pentru datoriile înregistrate de asociație. Oamenii sunt revoltați pe administratoarea Liliana Chelaru și o acuză că i-au adus în situația aceasta. După 5 zile fără apă, angajații de la ApaVital au revenit să deschidă din nou conducta pentru locatari, după ce administratoarea a căzut la o înțelegere cu compania.

„Bătaie de joc și totul e din vina administratorului, ea învârte hârtiile de plăți și nu știi niciodată ce plătești exact, ne face din pix, că totul este scris de mână. Au venit angajații de la ApaVital pe 23 februarie, ne-au scos apometrul, dar doar de la scara noastră, noi, care avem cele mai puține datorii la asociație, în timp ce la alte scări au zeci de mii de lei și stau bine-mersi, cu apă. Suntem oameni bătrâni, trăim singuri, a trebuit să cărăm apă cu baxurile, să avem de băut și cu ce să ne spălăm.

Am mers la administrator, am discutat cu ea, nimic, ne-a spus că o să se rezolve și atât, imediat te pune la punct, de parcă ar fi vina mea. Au venit miercuri dimineață și au dat drumul la apă rece doar după ce o vecină a mers și a făcut mare scandal. Totuși, apă caldă nu avem, este oprită și nimeni nu știe de ce. A văzut că suntem bătrâni și mai puțini, ce a zis, hai să dau în ei că nu o să zică nimic. Eu nu mă opresc aici, am să merg mai departe, să îi fac reclamații, fiindcă e ceva necurat aici. O să se plictisească de mine și o să se facă dreptate”, povestește Gheorghe Hriscu, locatar în bloc.

Oamenii au acuzat-o pe administratoare că are o atitudine agresivă când merg să îi ceară socoteală și se lasă mereu cu ceartă.

„M-am săturat să merg la administrație să vorbesc degeaba, ne certăm, iar eu nu am nici apă să mă spăl. Ce a făcut ea încât să recupereze datoriile, vă spun eu, nimic. Se teme de alți oameni, de la celelalte scări, că acolo au avut apă, iar noi stăm așa. Administratorul ne prostește lună de lună că rezolvă problemele, că trebuie să plătim, însă niciun rezultat. Acum câteva luni, la fel a fost, câteva luni fără apă caldă, acum ne-a închis și căldura pentru câteva zile, doar nu coborâm noi, oameni bătrâni, la subsol să umblăm la țevi. Mergi la ea să îi spui ceva, imediat vorbește peste tine, nu mai ai ce să îi zici, are ceva cu noi”, a mai spus o locatară din bloc.

Administratorul: „Oamenii sunt puși doar pe scandal”

Liliana Chelaru
Liliana Chelaru se ocupă de asociația PT 21 de peste 20 de ani

Administratorul asociației, Liliana Chelaru, dă vina pe locatari că sunt rău platnici și nu are ce face în acest sens. Când a fost făcut angajamentul cu ApaVital, în luna noiembrie, aceasta a indicat să fie sistată furnizarea cu apă la blocul I3, scara A, dacă nu face plățile la timp.

„Am discutat deja la ApaVital, s-a făcut un angajament la plată, au deschis deja apa rece, iar în ceea ce privește apa caldă, este o avarie în zonă și mai durează până se repară. Nu este vina mea că nu plătesc oamenii, am deschis procese și ne judecăm pentru a obține datoriile. A mai fost oprită apa și la alte scări, nu doar la ei, așa au decis cei de la ApaVital că trebuie să oprească acolo, nu le-am zis eu unde să o facă, nu e treaba mea.

Nu vor să investească în nimic, de asta scriem și listele de plată de mână, le-am zis să implementăm un sistem, să luăm un program pentru așa ceva, dar nu vor alte cheltuieli. Sunt de peste 20 de ani administrator la această asociație de proprietari, m-am obișnuit cu atitudinea lor, oamenii sunt puși doar pe scandal. Se ceartă între ei, doar au cheie să meargă la subsol, unii nu vor căldură pe timpul zilei și o închid să nu consume, cine știe ce fac acolo”, a precizat Liliana Chelaru, administratorul asociației de proprietari PT 21 Tătărași.

Asociația nu a respectat înțelegerea cu ApaVital

În luna noiembrie a anului 2023, compania a mai încheiat un angajament cu asociația de proprietari, însă nu a fost respectat. Astfel, dacă nici această înțelegere nu va fi respectată, ApaVital va întrerupe apa din nou.

„Între furnizorul de apă potabilă şi asociaţia de locatari PT Tătărași există perfectat un contract prin care furnizorul livrează apa potabilă, iar asociaţia care reprezintă proprietarii se obligă să plătească acest serviciu. În mod real, apa a fost furnizată, însă asociaţia menționată nu a achitat consumul pentru un număr de 3 facturi lunare, în valoare de 67.492,41 lei, precum şi penalităţi de întârziere, de 1.693,38 lei, aceasta deşi asociaţia a fost notificată în mai multe rânduri, ultima dată pe 29 ianuarie 2024.

Apa a fost închisă în data de 23 februarie 2023, iar de la această întrerupere, asociația a mai achitat suma de 10.651 de lei în contul datoriei către ApaVital SA. Asociația mai are și un dosar de acționare în judecată din partea ApaVital SA, pentru recuperarea sumei de 9.538,72 lei. Sistarea serviciului a fost determinată de nerespectarea unui angajament de plată, încheiat în data de 27 noiembrie 2023, între Asociația de locatari PT Tătărași și ApaVital SA, prin care asociația recunoștea o creanță de 37.295,15 lei către ApaVital SA și se angaja să achite integral această creanță, în 4 rate săptămânale, până la data de 22 decembrie 2023.

Întrucât angajamentul de plată nu a fost respectat, s-a decis întreruperea furnizării serviciilor pentru a preîntâmpina acumularea de noi restanțe”, a transmis Răzvan Manolache, șeful Serviciului de Marketing și Relații cu Clienții ApaVital.

Scandalul de la asociația de proprietari din Tătărași este departe de a se termina, dacă oamenii nu vor achita restanțele la ApaVital, vor fi lăsați din nou fără apă.

Comentarii
  • FUGITI SI FERITI.VA DE FIRMA FANTOMA DE SARLATANI ,TALHARI TERMO SERVICE IASI ,SERVICII DE 2 LEI COMISIOANE ,TAXE SI PENALIZARI CELE MAI MARI DIN TARA ,LA PUSCARIE CU AIVANOAIEI CHIRICA SI TOATA SLEAHTA LOR DIN PRIMARIA IASI !!!

  • Apa nu a fost oprită fix la scara datornicilor întrucât sunt scandalagii iar lucrătorilor de la Apa vital le este frica sa intre în subsolul acelei scări. Bine că ei au beneficiat de condițiile minime de trai…impuse de lege….iar cei corecți nu.

  • ⭕Doar in RISIA si ROMANIA mai sunt asociații de proprietari. Au fost inființate la ordinul lui Stalin pt a trage bani de la sărakii din blocuri 😜 spune:

    In Anglia/Germania nu există ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI plătită din banii locatarilor ! Desființați aceste invenții de pe vremea URSS !!!

    Apa VITAL să incheie contracte individuale cu fiecare apartament ! Asa cum a făcut și EON GAZ SAU EON ENERGIE !!!

    EU NU PLĂTESC GAZUL LA ASOCOAȚIA DE PROPRIETARI CI EU PLĂTESC LA GHIȘEU LA EON/ PROFI/ PENNY/ ETC SAU PRIN APLICAȚIA BANCARĂ ! ASA SA FACĂ ȘI APA VIȚĂL !

  • De ce nu a oprit apa la scara B ? Acolo sunt datorii de miliarde … nici daca vinzi tot blocul nu acoperi datoriile de la acea scara. De fapt acolo e gaura/problema.

  • Datorii sunt la toate scările, iar datoria totala e pe asociație este mare. Apa a fost sistată prin rotație la majoritatea scărilor de bloc. Problema este că de-a lungul anilor nu au făcut nimic cu acei datornici. Sunt scări de bloc care au stat mai mult de o lună fără apă, și asta din cauza celor cu datorii.

  • Pedespsele colective sunt interzise, inclusiv in inchisori! ApaVital sa faca bine si sa contorizeze individual, sa schimbe legile tampite. Puteti sa-i linsati lejer pe angajatii care vor sa inchida apa, la comun. Cei buni platnici, puteti sa chemati politia. Cum sa ramai fara apa, din vina unui vecin? Orice actiune in instanta, ar aduce despagubirii uriase.

  • Parca am trai la Bacau, ca numai acolo stau oamenii fara apa si isi respira reciproc aerul cu vitamine venit pe aerisirea comuna. O sa ajungem acusi ca ei, cu cuburi de apa la colt
    de strada. Cum sa stai la bloc fara apa ? Sunetul de cascada pe care il auzi cand aia de sus trag apa este relaxant si inaltator.

  • Contorizare individuală pt fiecare apartament. Așa e în fiecare oraș civilizat al țării! Apometru pe apartament pt că suntem proprietari și nu chiriași… !

    Tovarășii de la ApaVital să coboare din birouri și să meargă la montat apometre prin apartamente….nu să joace Solitaire !

  • Pacat ca locatarii nu s-au sesizat pana acum. Dar nu este prea tarziu. La aceasta asociatie sunt probleme de foarte mult timp. Din pacate administratorul nu si-a facut treaba niciodata si din acest motiv acum sunt afectati si locatarii corecti si fara datorii. Oamenii nu inteleg ca administratorul este angajatul asociatiei si este dator sa explice tuturor ce face cu banii. Acum exista si o lege care reglementeaza obligatiile administratorilor. Acolo este jaf de multi ani. Ce se intampla acum este consecinta jafului de 20 de ani incoace si a datoriilor rostogolite de la un furnizor de utilitati la altul. Are datorii la toti furnizorii de utilitati. Luati atitudine acum cat nu este prea tarziu si mai puteti recupera cate ceva. Fostul presedinte, Chitoi a luat secretul cu el in mormant si si-a lasat familia asigurata bine din punct de vedere financiar. De acolo nu mai puteti recupera nimic. Nu mai dormiti in papuci si verificati cum va sunt administrati banii.

  • Si cine va opreste pe voi astia de la bloc sa va faceti contorizare individuala? Exista o lege in acest sens, ApaVital are publicate pe site modalitatile in care se fac contractele individuale, ce mai asteptati? A … mai trebuie sa fiti toti de acord si sa suportati cheltuielile, ca sunt lucrari pe proprietate privata … ca sa stiti …

  • VREM APOMETRE RADIO IN TOATE IMOBILELE DIN IASI!

    proprietarii care nu au montate in imobilele lor apometre radio fac buleala. declara lunar doar cati m3 doresc ei astfel ca pe lista de plata la intretinere ce se afiseaza lunar, toti proprietarii din scara sunt taxati in plus din cauza pierderilor de apa.

    VREM CAMERE DE LUAT VEDERI IN TOATE SCARILE DIN IASI!

    proprietari care nu declara la asociatiile de locatari numarul real de persoane din imobile cat si
    numarul crescut de acte de vandalism din scarile de bloc: persoane rau voite mazgalesc peretii scarilor cu carioca/markerul, sparg noaptea geamurile la usile de la intrarea in scara, isi fac nevoile pe casa scarii, curieri de publicitate ce pun in clantele usilor reclame si incearca usile la imobile, martori a lui Iehova si speculanti imobiliari ce infunda cutiile postale cu hartiile lor, s.a.

  • apavital sa faca contracte individuale cu fiecare apartamnet, exista contoarele cu citire radio…. insa Apavital are pierderi de apa foarte mari…..si trebuie sa le distribuie la apartamente. Mai exista serviciul de curatenie pe scara…. la asta oamenii nu ar contribui daca nu ar fi un administator. Locatarii ar economisi multi bani daca nu ar fi adminitratorii …………………….APAVITAL, FACETI CONTRACTE CU TOATE APARTAMENTELE, CITITI CONSUMUL LOR PRIN CITIRE RADIO, LA FEL SI CONSUMUL DE LA IESIREA DIN BLOC SI IMPARTITI LA NUMARUL DE APARTAMENTE!!!!!!!!!!!!!!!!!! POATE ASA SA SCAPAM DE ADMINISTRATORII DE BLOC

  • In tarile civilizate, apa este o necesitate si nu ti-o poate opri nimeni, niciodata, sub niciun pretext. Te da in judecata, iti pune poprire pe conturi si isi trag banii de-acolo daca e cazul. Dar nu iti opreste nimeni apa. Doar nazistii faceau asa ceva. Iar asta cu pierderile, fratilor, ce vina am eu ca se pierde apa la subsol? M-am dus eu si am dat gaura in tevi ca sa se piarda apa? Nu. Fiind blocuri vechi, si pentru ca lumea plateste impozit pe apartament si alte ‘j’de mii de taxe si impozite, primaria ar trebui sa trimita echipe sa repare/rezolve aceste pierderi. Deja sunt blocuri unde traiesc doar pensionari, care probabil au 1200 de lei pensia, sunt singuri si bolnavi. A mai venit si inflatia asta, cresterile de preturi la gaz/curent/apa. Aia nu pot niciodata sa stranga bani sa angajeze pe cineva sa le repare tevile. Iar pierderile vor continua. Burtosii din birouri, murdari de maioneza pe camasa, nu sunt interesati de rezolvarea problemelor, ei sunt „sa plateasca daca au pierderi, ce sa fac eu?”. Daca se sparge o teava pe strada, tot la proprietari vin pierderile. Tot proprietarii, doar ei. Dar ApaVital nu are nicio responsabilitate? Pe aia nu-i duce capul?? Ba, se tot pierde apa si aia nu vor sa plateasca pierderile. Hai sa facem cumva macar sa nu mai aiba pierderi ca sa isi plateasca aia consumul, ca oricum nu facem profit nici daca le punem penalitati, nici daca le taiem apa.

  • Daniela, pierderile sunt in bloc, la voi, proprietarii, de aia va sunt puse pe lista plata. Nu cititi toti in acelasi timp, nu rotunjiti, unii fura apa sau pierd un firicel de apa la wc si ala se inregistreaza … Nu sunt pierderile ApaVital, pe alea nu aveti cum sa le platiti voi, ca nu sunt inregistrate de vreun contor. Contracte individuale se fac, dar fiind pe proprietate privata, trebuie sa va faceti voi toata instalatia. Mai citeste un pic si legile, nu veni numai cu lozinci de pe vremea raposatului

  • 💥Șoc !!! Numărul locatarilor e fals !

    Multi nu declară numărul real de locatari dintr-un apartament ! Cum fac acest lucru? Simplu, merg la asociație( cu o ciocalată învelită într-o bancnotă de 100 lei) și obțin o adeverință de 0 persoane sau maxim 1 persoană iar ei locuiesc 4 persoane sau mai multe !

    Soluția?
    CAMERĂ DE LUAT VEDERI 8K ULTRA HD. PENTRU A PRINDE MÂRLANII CARE LOCUIESC ILEGAL ȘI CARE SE CACĂ IN CASA SCARII.

    2) MONTAȚI APOMETRE INDIVIDUALE RADIO. PRINDEM BABELE CARE DECLARĂ PUȚINI METRI CUBI. NOI PLĂTIM HOȚII DIN APARTAMENTE. NU VĂ UITAȚI CĂ E O BĂTRÂNICĂ SIMPATICĂ, ÎN REALITATE E O ” HOAȚĂ” ȘI DECLARĂ INDECȘI ERONAȚI IAR VOI PLĂTIȚI LA ZI. NIMENI NU FACE O REGULARIZARE PT CĂ …AUTOMOBILE ! 😋🙃😛

  • VREM APOMETRE RADIO IN TOATE IMOBILELE DIN IASI!

    proprietarii care nu au montate in imobilele lor apometre radio fac buleala. declara lunar doar cati m3 doresc ei astfel ca pe lista de plata la intretinere ce se afiseaza lunar, toti proprietarii din scara sunt taxati in plus din cauza pierderilor de apa.

    VREM CAMERE DE LUAT VEDERI IN TOATE SCARILE DIN IASI!

    proprietari care nu declara la asociatiile de locatari numarul real de persoane din imobile cat si
    numarul crescut de acte de vandalism din scarile de bloc: persoane rau voite mazgalesc peretii scarilor cu carioca/markerul, sparg noaptea geamurile la usile de la intrarea in scara, isi fac nevoile pe casa scarii, curieri de publicitate ce pun in clantele usilor reclame si incearca usile la imobile, martori a lui Iehova si speculanti imobiliari ce infunda cutiile postale cu hartiile lor, s.a.

  • Trebuiesc scoase administrațiile de locatari, sa voteze fiecare scara daca vrea sa ramana la ei, se poate plati apa separat si curentul de pe scara+femeia de serviciu.

  • Putem să ne plătim singuri apa consumată, căldura,curentul…iar de femeie de servici chiar nu avem nevoie. Putem să ne măturăm singuri in fața ușii de la apartament( nu trebuie să plătim cu 4500 lei brut/ lună o babă cu mătura care face fâș-fâș) iar lumina de pe scară se poate plăti pe factura de la EON …defalcat pe fiecare apartament.
    Ținem o mulțime de trântori plătiți regește de noi, proprietarii de apartamente!!!
    Administrator,cenzor???, contabilă, 3 femei de serviciu,gospodar,etc toți cu salarii babane plătite lună de lună din salariile noastre mici.

  • Ce este la acea asociatie nu e nimic,sa vina un control la Asoc.P.Rares din Tg.Frumos unde niste neaveniti incheie fel de fel de contracte cu Apa vital fara stirea locatarilor,liste de plata afisate nu sun semnate in nici un fel de nimenea deoarece le este fricasi nu au curajul raspunderii,Tot listele de plata sunt intocmite in fiecare lunacu intarziere si din aceste rezulta ca se retinn bani pt.nu stiu ce si trec in luistele de plata ca sunt pt.reparatii bloc.si sunt foarte anomalii de axcest fel dar si mai mari.

  • In Nicolina platesc salarii pentru cei din administratie 70 lei si salariu femeii de serviciu 38 lei lunar. Nu platesc prin asociatie decat apa si salubritatea. La apa avem montate apometre radio la toate apartamentele, pentru ele platim separat citirea.

  • Pentru ala de se zvarcoleste ca numarul celor care locuiesc intr-un apartament este fictiv.
    Care e diferenta ca intr-un apartament stau 4 sau 1? Ce se schimba daca se da numarul corect? Apa se plateste cat se consuma. Mizerie pe scara se face la fel. La mine in scara nici nu este mizerie, deci este irelevant cati stau intr-un apartament. Altceva? Salariul administratorului? Pai ala e platit sa faca liste pentru consum pe apartament, nu pe oameni, ca ala nu calculeaza per persoana. Asta e vrajeala de coltul blocului inventata de administratori analfabeti ca sa mai ia ei 15 lei pe om sau cat mai iau ei. Gunoiul? Da, acolo poate influenta cati locuiesc intr-un apartament, dar acolo se plateste separat la SalubrIS. Deci, mai jet de-aici cu milogeala si jepcareala.
    Legat de aia care nu au apometre radio si dau teapa. Eu nu am radio si fac poza la finalul lunii si trimit exact cat e. Ca m-am rugat de ala platit de asociatie sa vina sa puna apometru radio de 3 ani, dar nu vine ca trebuie sa aiba minimum 3 comenzi. Noi mai suntem 2 in bloc care nu avem: o doamna in varsta care nu cred ca isi va pune vreodata si eu, care m-am mutat si nu avea prin radio. Iar sincer, aia cu radio dau buleala. Cum se face ca un apartament cu 5 adulti consuma 3mp de apa pe luna, iar noi, doi adulti, 10mp de apa pe luna. Deci lasati-ma si cu apometre prin radio.

  • Noi am avut aceeasi situatie cu o alta sarlatana care administreaza prin Dacia, am facut adunare generala si ne-am mutat la Adminis, nu le fac reclama, dar sunt niste oameni extraordinari acolo!

  • Solutia ecologica este ca fiecare scara de bloc sa aiba instalatie de biogaz proprie. Alimentarea din canalizare. N-o sa mai plateasca canalizarea si o sa aiba gaz gratuit.

  • mesaj bun si pentru tutele Belo inschi si Sanduca

    Si cine va opreste pe voi astia de la bloc sa va faceti contorizare individuala? Exista o lege in acest sens, ApaVital are publicate pe site modalitatile in care se fac contractele individuale, ce mai asteptati? A … mai trebuie sa fiti toti de acord si sa suportati cheltuielile, ca sunt lucrari pe proprietate privata … ca sa stiti …

    Răspunde

Adauga un comentariu