Titlurile zilei

Scandal-monstru provocat de Diana Schmid în centrul Iașului: Proprietarii de terenuri din zona Palas sunt executați silit și forțați să părăsească locuințele în care au trăit o viață întreagă

Publicat: 05 iun. 2020
Diana Schmid i-a dat în judecată pe proprietarii terenuilor din zona Palas Iași, care urmează să fie executați silit în urma unor procese complicate
Diana Schmid a dat în judecată și îi execută silit pe proprietarii de terenuri aflate în zona Palas din centrul Iașului

Ieșeanca Diana Schmid a provocat un scandal imens în zona centrală a Iașului. Mai mulți ieșeni care dețin mici proprietăți în zona Palas au fost dați în judecată și sunt executați silit în urma presiunilor și demersurilor făcute de Diana Schmid pentru a pune mâna pe imobilele din centrul Iașului. Oamenii se plâng că, deși au moștenit terenurile din strada Zimbrului și au acte în regulă pentru ele, sunt plimbați prin sălile de judecată și forțați să renunțe la proprietăți în favoarea unor proiecte imobiliare de amploare pe care rechinii imobiliari vor să le ridice în apropiere

Un adevărat scandal a fost provocat de Diana Schmid în zona centrală a orașului, acolo unde, alături de mai mulți proprietari cu care a intrat în conflict, deține o mică parcelă de teren. Se întâmplă pe strada Zimbrului din zona Palas, unde au rămas mai multe case cu nivel jos de înălțime și care au fost înconjurate de proiecte imobiliare de amploare. După un conflict îndelungat care durează de aproape 20 de ani pe marginea unui teren aflat în proprietatea Primăriei Iași, mai mulți bătrâni care au case în zonă s-au trezit cu adrese de executare silită din partea executorilor judecătorești. Oamenii care locuiesc pe strada Zimbrului din Iași au fost informați recent că trebuie să plătească o sumă de 8.772 de lei, acesta fiind și cazul unei bătrâne de 85 de ani care are o pensie de doar 700 de lei.

„Eu stau aici de aproape 60 de ani, iar terenul a fost al tatălui meu și a fost lăsat moștenire cu acte la toată familia. Diana Schmid, pe care înainte o chema Munteanu și care s-a căsătorit în urmă cu câțiva ani în Elveția, ne-a dat în judecată pe toți că am fi intrat pe terenul ei, dar nici vorbă de așa ceva. Ea a spus că noi am provocat scandalul, dar ea ne-a dat în judecată și ne-a reclamat la poliție pe diverse motive neîntemeiate.

Ieri, pe 3 iunie 2020, am primit adresă de la executorul judecătoresc că trebuie să îi plătim despăgubiri de 8.772 de lei Dianei Schmid. Zilele trecute a venit cu executorul judecătoresc să dea gardul jos, pur și simplu a pus mâna pe el și l-a tras. Pentru asta vrea despăgubiri și pentru cheltuielile de judecată… și a spus că vrea toți banii într-o săptămână. Mama mea are pensie de 700 lei și este imposibil să scoată banii așa de repede, doar dacă îi pune poprire doi ani pe pensie ar putea plăti. Am ajuns într-o situație din care nu știm cum să mai ieșim, Diana Schmid ne-a amenințat de mai multe ori că ne mută de aici și s-a lăudat că a dat bani la cine trebuie să câștige terenul”, a povestit cu lacrimi în ochi Zîna Poliacu.

Terenul aflat în proprietatea Primăriei Iași a devenit securea războiului între locuitorii din zona Palas

Pe strada Zimbrului nr. 5 din zona Palas sunt mai mulți proprietari de terenuri, iar în mijlocul acestora se află o parcelă de teren de 316 mp, aflată în proprietatea Municipiului Iași și care a devenit securea războiului între ieșenii care locuiesc în vecinătate. Deși au fost mai multe solicitări de concesionare și chiar încercări de scoatere la licitație publică a terenului din strada Zimbrului 5A, toate procedurile au fost amânate de Primăria Iași.
Maria Lombadă, Elisabeta Fadei, Zîna Poliacu, dar și ieșeanca Maria Mihăilă au fost date în judecată de Diana Schmid (fostă Munteanu), cum că ar fi pătruns peste proprietatea ei.
Vecinii ieșencei susțin însă că tocmai Diana Schmid este cea care a pus mâna în condiții suspecte pe terenul din zona Palas.

„Mama lui Schmid a venit aici cu patru copii și s-a căsătorit cu un domn Ciubotari prin 1977. Bărbatul nu era proprietar, stătea în chirie la Primărie. El a murit repede și a rămas femeia cu copiii, pe care acum îi cheamă Munteanu. Când au venit cei de la Primăria Iași să facă măsurătorile pentru garduri, la câteva zile au venit Diana Schmid și fratele ei cu niște hârtii prin care au intabulat terenul pe baza unei declarații pe propria răspundere, fără să arate acte de moștenire și așa mai departe.

Ea acum are bani și a umblat pe la avocați și executori să ne pună în această situație. Noi suntem bătrâni și ne este extrem de greu să ne luptăm cu ei. Doamna Schmid vine des în zonă cu diverși indivizi care se dau investitori imobiliari și le prezintă terenul, iar ultima dată când ne-au demolat gardul i-am auzit cum spuneau că trebuie să mai câștige din teren ca să dea drumul la lucrări”, a explicat Feodor Poliacu.

„Diana Schmid face amenințări, reclamații, hărțuiri, mi-a fost afectată sănătatea și viața personală”, spun locuitorii din zona Palas Iași

Și Maria Mihăilă, un alt proprietar din strada Zimbrului din centrul Iașului, a fost dat în judecată de Diana Schmid. Deși femeia deține acte de proprietate în regulă, este forțată de vecina sa să demoleze un imobil pe care l-a cumpărat de la foștii proprietari, și anume familia Anton.

„Munteanu Schmid Diana ne-a făcut numai probleme, iar acum mă amenință cu demolarea. Nu știu cum a obținut documente de la executorii judecătorești, dar cu siguranță a dus în eroare instituțiile statului și trebuie trasă la răspundere pentru asta. Mi-a arătat un ordin de demolare al imobilului pe care îl dețin pe strada Zimbrului 5. Ea spune că foștii proprietari, familia Anton, cu care am înțeles că sunt fini, nu i-ar fi achitat niște bani, dar ea a deschis procesul după ce eu am devenit proprietara terenului, iar Munteanu Schmid Diana știa acest lucru. A mințit când a spus la ziar că nu mi-a oferit 5.000 de euro ca să-i dau tot terenul.

După ce am refuzat oferta, m-a amenințat cu demolarea. Ea vrea să preia aceste terenuri și să facă o construcție mare, cum a spus ea. Sunt 17 ani în care Ciubotari-Munteanu-Schmid face amenințări, reclamații, hărțuiri, mi-a fost afectată sănătatea și viața personală. Am cheltuit aproape 30.000 lei în procesele din 2004 și 2017 deschise de Munteanu-Schmid. Deși am explicat că nu am nicio legătură în acest conflict și am cumpărat imobilul cu acte notariale în urma unui anunț dat la ziar, ea a continuat conflictul. După 2005 a plecat spre alte țări și până în 2016 a fost liniște, dar acum a revenit și ne amenință cu demolarea”, a explicat Maria Mihăilă, proprietara unui teren aflat pe strada Zimbrului 5A.

Apelată telefonic în repetate rânduri pentru a oferi un punct de vedere referitor la această situație, Diana Schmid (fosta Munteanu), nu a răspuns. În urmă cu aproape o săptămână, aceasta poza în victimă și s-a plâns de faptul că e purtată în tribunale de vecini.

„Eu nu am facut nicio reclamație, dar de 19 ani sunt purtată prin tribunale și la Poliție. Bunicii mei au lăsat acolo terenul. Sunt înconjurată de niște hiene”, a spus Diana Schmid.

Comentarii
 • Toți sunt hiene si ea este zana cea bună!
  Daca este așa de corecta sa prezinte dovezi.
  Știu cum se fac multele golanii cu terenuri și se vor mai face inca zeci de ani de acum înainte, deoarece legile sunt făcute special prost, că să lase cale liberă golaniilor, in diverse moduri, făcute în acest spinos teritoriu.
  Au fost persoane care și-au pierdut proprietățile deși aveau dreptate, s-au opus executării silite și au fost băgate la închisoare.
  Nu este nimic diferit fata de comuniști care au confiscat abuziv proprietățile. Aia măcar o făceau direct, fara golanii. Acum, sub umbrela democrației, a șpăgilor și corupției din sistemul de justiție, din administrația publică, etc. oamenii sunt mai oprimați decât în regimurile totalitare. Singura speranță este că poți fugi. De aceea au fugit milioane de cetățeni din aceasta țară. Că aici este foarte rău. Nu a plecat nimeni că aici era bine și avea chef de duca!

 • Mai era unul acolo in zona care ameninta batrinii cu apelativul “potaie”. Da e frumos mai Niculita sa faci un biet bătrîn potaie? Pacat ca nu ai cei 7 ani de acasa, in rest ai de toate: paduchi si curve in cap!

 • DE ACEIA PESTE 50 LA SUTA DIN POPULATIE REGRETE COMUNISMUL
  IN NOAPTEA MAREI LOVITURI DE STAT, POPORUL A FOST MINTIT CA TOTI SANEM EGALI IN FATA LEGII
  DACA S-AR APLICA CORECT LEGILE,MULTI DIN CEI CARE SFIDEAZA LEGEA AR TREBUI SA FIE IN ALTA PARTE DECAT IN LIBERTATE
  ASA AU FACUT MULTI AVERI PANA IN 1945 ,ASA S-AU PLANS MULTI DUPA 1945 CA NU AU FACUT NIMIC SI TOTUSII CEVA CEVA TOT AU FACUT CACI CHIAR DEGEABA NU AU FOST INCHISI.

 • Daca s-a ajuns la executare, cu siguranta versiunea povestita de doamnele „victime” nu este cea adevarata. Oare, ziaristul poate scrie orice minciuna povestita de intervievati?

 • Acest ziar infect scrie doar neadevăruri pentru a vinde situații dramatice. Domnilor ziaristi daca vreți să prezentati adevărul mergeți de luati hotărârile judecătorești și aflați adevărul. În aceste procese nu aveti nevoie de interpretări ale martorilor, pentru că aici probele sunt actele de proprietate si expertizele făcute de persoane desemnate si autorizate de instanța.
  Iar acesti vecini care acum se dau victime , sunt niște impostori care au vrut să își mărească proprietățile încălcând legea si proprietatea doamnei SCHMIT. Referitor la suma care o au de plata pentru cheltuielile de judecată , sa o plateasca, pentru că nu au acceptat sentința din prima instanță si au facut recurs dupa recurs si apel dupa apel, doar doar vor putea păcăli vreo instanța sa le dea casting de cauza. Dar in final instanța a făcut dreptate pe baza documentelor si inscrisurilor care au fost cerute si prezentate.
  Eu daca eram in locul doamnei SCHMIT ași fi cerut o sumă foarte mare pentru daune morale. Domnilor ziaristi de ce nu puneti poza cu casele lor si cu mașinile lor ca sa vedeti ca nu sunt asa de săraci precum vreti sa ii prezentati.
  Acești vecini vor sa se prezinte ca fiind victime, dar parerea mea cred ca sunt niște lupi îmbrăcați în piei de oaie.
  Sper ca Dumnezeu sa le lumineze mintile si sufletele la toti vecinii si sa constientizeze ca intr.o zi o sa aiba nevoie doar de doi metri pătrați de teren.
  Doamne ajuta!

 • Parerea mea cred ca pe vecini ii intereseaza mai mult viata si copilăria Doamnei Diana decât situatia de fapt.
  Este indadmisibil sa tulburi linistea celor trecuți în neființă, ma refer la mama si tatăl
  doamnei Diana. Se vede clar declarațiile răutăcioase la adresa doamnei Diana. Dar aici este o caracteristică a românilor frustrați și neîmpliniri.
  După cum relaxați Doamna Diana nu a dorit să comenteze.
  Asta înseamnă că este o DOAMNA cu educația, care nu se angajează în comentarii si declaratii inutile.

 • Acestă dna SCHMIT(fosta Munteanu) a practicat încă din tinerețe cea mai veche meserie. Cel ce o proteja era jandarm. Cât privește educația … să ne abținem. Am auzit-o vorbind de mai multe ori, vocabular de mahala. Trecutul te urmărește toată viața. Cât privește familia Poliacu, procesomani. Să plătească dacă așa a hotărât instanța.

 • MI SE PARE OK, DACA DOAMNA SCHMIT STIE CE FACE SA FACA!!!

  TERENURILE ALEA TREBUIE FOLOSITE NU UMPLUTE CU GUNOAIE!!!

  ZONA PALAS E IMPORTANTA!!!

  LEGEA E LEGE PENTRU TOTI!!! E USOR SA FACI UN CERTIFICAT DE MOSTENIRE SI SA-L PRINTEZI SI APOI SA LASI TERENUL IN PARAGINA PLIN DE GUNOAIE!!!

Adauga un comentariu