Cultural

Se complică lucrurile în cazul lui Vlad Pascu. I se aplică legea Anastasia! 

Publicat: 30 aug. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Se complică lucrurile în cazul lui Vlad Pascu. I se aplică legea Anastasia 
Lui Vlad Pascu i se va aplica legea Anastasia

Se complică lucrurile în cazul lui Vlad Pascu căruia i se va aplica legea Anastasia. Procurorii au decis să continue ancheta penală după ce expertiza realizată de Institutul de Medicină Legală a confirmat că tânărul a consumat un amestec de substanțe stupefiante.

Ca rezultat, Vlad Pascu va fi acuzat și pentru conducerea sub influența drogurilor, iar acest aspect face ca legea Anastasia să fie aplicabilă.

Lui Vlad Pascu i se aplică legea Anastasia

La început, în urma tragicului accident din 2 Mai, Vlad Pascu a fost acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. Cu toate acestea, procurorii din Constanța au decis să extindă și urmărirea penală și să solicite o expertiză toxicologică.

Rezultatele analizelor au demonstrat că tânărul a consumat un amestec de substanțe stupefiante. Mai exact, se pare că Vlad Pascu a luat-o șase tirpuri de droguri. Analizele de sânge au confirmat prezența acestor substanțe interzise în organism.

Prin urmare, în urma concluziilor expertizei realizate de Institutul de Medicină Legală, tânărul va fi acuzat și pentru conducerea sub influența drogurilor potrivit legii Anastasia.

Ce prevede legea Anastasia

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea Anastasia pe data de 7 iulie, care stipulează că șoferii care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor, sau fără permis de conducere și provoacă accidente mortale vor fi trimiși directe în închisoare. Această lege a fost propusă în urma tragicului incident în care Anastasia, o fetiță de 4 ani din Iași, a fost ucisă anul trecut de o șoferiță fără permis, care a primit o condamnare cu suspendare.

„De o lună de zile, băutura şi drogurile la volan îi vor duce la închisoare pe cei care până acum se puteau folosi de portiţe ale legii. Nu mai există portiţe, ci doar porţi mari ale închisorilor unde criminalii trebuie să rămână atâta timp cât este necesar pentru ca în numele victimelor societatea să considere că s-a făcut dreptate. (…)

Am fost întrebat de foarte mulţi oameni în aceste zile dacă Legea Anastasia este în vigoare. Un zvon, lansat din confuzie sau ticăloşie, privind intrarea în vigoare de anul viitor a creat din nou sentimentul că cei cu resurse, cei care ştiu să se descurce scapă de pedeapsa cuvenită, închisoarea, chiar şi în situaţia în care omoară oameni folosind un autoturism pe post de armă. (…)

Nu, autorul tragediei de la 2 Mai nu va scăpa de închisoare după ce va fi condamnat definitiv de o instanţă de judecată. Legea Anastasia, Legea 213/2023, a fost publicată în Monitorul Oficial din 10 iulie şi a intrat în vigoare trei zile mai târziu, la 13 iulie”, declara în urmă cu doar câteva zile senatorul PSD Robert Cazanciuc, inițiatorul legii Anastasia.

Comentarii
  • Din pacate legea Anastasia infiereaza daca acccidentul a fost facut de un sofer drogat la momentul producerii accidentului, ori el a fost prins mai tarziu si in alta locatie, putand spune ca a consumat dupa accident „ca sa se linisteasca”, deci daca nu recunoaste el sau nu se dovedeste clar ca era sub influenta drogurilor la acel moment, din pacate aceasta lege nu se aplica, pt ca este incompleta adica nu pedepseste la fel si daca ai consumat droguri dupa accident…. pt acest lucru exista o alta lege care pedepseste, dar cu suspendare. Deasemenea se pare ca saracii copii mergeau pe banda dreapta pe sensul lor de mers, deci neregulamentar, adica pe cale de consecinta sunt vinovati de producerea accidentului. Cu alte cuvinte daca nu se dovedeste ca era drogat la momentul evenimentului soferul poate fi pe pepepsit doar pt doua fapte: fuga de la locul accidentului si consum de droguri ulterior evenimentului, ambele cu suspendare….

Adauga un comentariu