Sport

Se retrage Lewis Hamilton? Anunțul făcut după cel de-al 93-lea succes din carieră și reacția lui Toto Wolff

Publicat: 03 nov. 2020
Lewis Hamilton nu știe dacă va mai concura și anul viitor în Formula 1
Lewis Hamilton

Lewis Hamilton, învingător în Grand Prix-ul regiunii Emilia-Romagna, duminică, a afirmat că nu știe dacă va mai concura și anul viitor în Formula 1

Pilotul britanic Lewis Hamilton, învingător în Grand Prix-ul regiunii Emilia-Romagna, duminică, a afirmat că nu știe dacă va mai concura și anul viitor în Formula 1.

„Eu mă simt bine, sunt în plină formă, mă simt capabil să continui. Mi-ar plăcea să concurez și anul viitor, dar nu există nicio garanție. Mai sunt multe lucruri pe care mi-ar plăcea să le fac și după Formula 1. Însă viitorul va spune”, a afirmat Hamilton într-o conferință de presă organizată la finalul cursei.

Lewis Hamilton și Mercedes nu au început negocierile pentru un nou contract

Această incertitudine intervine ca urmare a faptului că Mercedes și Hamilton nu au început să renegocieze contractul care este valabil până la finele acestui an, preferând să aștepte câștigarea titlurilor la constructori și la piloți înainte de a se așeza la masa negocierilor, a afirmat proprietarul echipei, Toto Wolff.
Conducătorul austriac se declară, totodată, încrezător într-un acord între cele două părți, susținând că are convingerea că Hamilton nu se va opri la finalul acestui sezon.

„Noi vrem să continuăm această aventură. Lewis, eu și întreaga echipă. Noi nu am terminat încă”, a adăugat Toto Wolff.

Lewis Hamilton, învingător în MP al regiunii Emilia-Romagna

Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna, duminică, pe circuitul de la Imola (Italia), în timp ce echipa sa, Mercedes, a cucerit al șaptelea titlu consecutiv de campioană mondială la constructori, un nou record pentru Formula 1.
Mercedes a depășit cu această ocazie performanța realizată de scuderia Ferrari, care a câștigat titlul mondial al constructorilor în șase sezoane consecutive, între 1999 și 2004.

În cursa de la Imola, Hamilton l-a devansat cu 5,783 secunde pe finlandezul Valtteri Bottas, colegul său de la Mercedes, trecându-și în palmares al 93-lea succes în Marele Circ, după ce luna trecută reușise să doboare recordul de victorii în această competiție, deținut de germanul Michael Schumacher. Podiumul a fost completat de australianul Daniel Ricciardo (Renault).
Britanicul și-a consolidat cu această ocazie prima poziție în clasamentul general al piloților, distanțându-se la 85 puncte de Bottas, cu patru curse înainte de finalul sezonului.
În vârstă de 35 ani, Lewis Hamilton poate deveni campion mondial pentru a șaptea oară în cariera sa peste două săptămâni, în Turcia, unde va avea ocazia să egaleze recordul de titluri al legendarului Michael Schumacher.

Adauga un comentariu