Boli si tratamente

Semnele unui accident vascular cerebral

Publicat: 06 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Semnele unui accident vascular cerebral
Semnele unui accident vascular cerebral

Semnele unui accident vascular cerebral. Accidentul vascular cerebral poate provoca paralizie sau pierderea cunostintei. Uneori este detectat de unul sau altul dintre urmatoarele semne:

ameteli si pierderi bruste de echilibru
amorteala brusca, pierdere de tandrete sau paralizie a fetei, bratului, piciorului sau partii laterale a corpului;
confuzie, o dificultate brusca de exprimare sau întelegere;
pierderea brusca a vederii sau vederea încetosata într-un ochi
o durere de cap brusca, de o intensitate exceptionala, uneori însotita de varsaturi.

În toate cazurile, serviciile de urgenta trebuie contactate cât mai curând posibil.

Accidentele vasculare cerebrale au consecinte foarte diferite. Mai mult de jumatate din oameni au sechele. Aproximativ 1 din 10 persoane se recupereaza complet.

Severitatea sechelelor depinde de regiunea creierului afectata si de func?tiile pe care le controleaza. Cu cât este mai mare suprafata fara oxigen, cu atât va fi mai probabila aparitia de sechelele. În urma unui accident vascular cerebral, unele persoane vor avea dificultati în vorbire sau scriere (afazie) si probleme de memorie. De asemenea, pot suferi de paralizie mai mult sau mai putin semnificativa a organismului.

Semnele unui accident vascular cerebral, o urgenta medicala

Când celulele nervoase sunt lipsite de oxigen, pentru chiar numai câteva minute, mor si nu se vor regenera. De asemenea, cu cât este mai scurt timpul dintre accidentul vascular cerebral si managementul medical, cu atât este mai scazut riscul de sechele grave.

Oricare ar fi daunele cauzate de privarea de oxigen, creierul are o anumita adaptabilitate. Celulele nervoase sanatoase reusesc uneori sa preia celulele moarte daca sunt stimulate de diverse exercitii.

Cauze

Ateroscleroza, adica formarea placilor lipidice pe peretele vaselor de sânge, este una dintre principalele cauze ale accidentului vascular cerebral. Hipertensiunea arteriala este, de asemenea, un factor de risc semnificativ. În timp, presiunea anormala exercitata de sângele de pe peretele vaselor de sânge poate provoca ruperea lor. Ruperea unei artere a creierului poate fi facilitata de prezenta unui anevrism. Anevrismul este umflarea unei sectiuni mici a unei artere, din cauza unei slabiciuni a peretelui.

Nu este întotdeauna posibil sa se determine cauza exacta a unui AVC. Este important însa ca medicii sa o caute prin diferite teste pentru a reduce riscul de recurenta.

Accidentul vascular cerebral poate provoca paralizie sau pierderea cunostintei.

Adauga un comentariu