Local

Sentință explozivă, dată la Iași! Un tată a fost amendat de Poliție pentru ce a făcut fiul său minor! Bărbatul a făcut plângere: ce decizie au luat judecătorii ieșeni! (Exclusiv)

Publicat: 11 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sentință explozivă dată la Iași Un tată a fost amendat de Poliție pentru ce a făcut fiul său minor Bărbatul a făcut plângere ce decizie au luat judecătorii ieșeni Exclusiv
Un bărbat din județul Iași a dat în judecată Poliția după ce a fost amendat pentru că nu ar fi avut grijă de fiul său

Un bărbat din județul Iași a fost amendat de polițiști din cauza propriului fiu. Agenții i-au aplicat o sancțiune lui Olivian Bălteanu din cauză că băiatul său a „vagabondat” pe o stradă. Ieșeanul a dat în judecată Inspectoratul de Poliție, cerând anularea procesului-verbal întocmit pe numele său. Bărbatul, care a fost sancționat cu suma de 500 de lei, a susținut că nu are vreo vină, deoarece băiatul locuiește cu mama lui, nu cu el

Un caz extrem de ciudat a ajuns recent pe mesele judecătorilor ieșeni! Un bărbat a fost amendat de Poliție pentru ceea ce a făcut fiul său minor! Ieșeanul a făcut plângere împotriva procesului-verbal, sperând că va scăpa de amendă.
Totuși, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au respins plângerea formulată de Olivian Bălteanu, în contradictoriu cu Inspectoratul de Poliție Județean Iași. Însă bărbatul a contestat decizia, dosarul ajungând acum pe rolul Tribunalului Iași.

Olivian Bălteanu a dat în judecată Poliția ieșeană

Procesul dintre Olivian Bălteanu și Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași a început pe data de 2 septembrie 2020. Ieșeanul a cerut anularea procesului-verbal încheiat pe 5 august 2020.

„Nu sunt vinovat pentru contravenția respectivă”, a susținut bărbatul din localitatea Mogoșești-Siret.

De cealaltă parte, reprezentanții IPJ Iași au solicitat respingerea plângerii ca nefondată.

„Pe 5 august 2020, petentul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 500 de lei, reținându-se în sarcina sa că, în calitate de părinte al minorului C.C.B., în vârstă de 15 ani, nu a luat măsuri de a împiedica fapta de vagabondaj a fiului său, care a fost găsit pe raza satului Tudor Vladimirescu, perturbând liniștea publică pe 4 august 2020”, au subliniat polițiștii ieșeni.

O concluzie ciudată a judecătorilor ieșeni: tatăl trebuia să aibă grijă de ce face fiul, chiar dacă nu locuiește cu el!

Magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au decis, totuși, să respingă plângerea formulată de Olivian Bălteanu, în ciuda faptului că bărbatul le-a explicat că băiatul nu locuiește cu el, ci cu mama sa.

„Potrivit articolului 2 din Legea 61/1991, constituie contravenție neluarea de către părinți sau de către persoanele cărora li s-a încredințat spre creștere și educare un minor în vârstă de până la 16 ani sau care au în îngrijire un alienat ori debil mintal a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerșetorie sau prostituție. Reține instanța că petentul nu a făcut dovada contrară celor verificate și constatate de către agent. Faptul că minorul locuiește cu mama nu anulează obligația celuilalt părinte de a se preocupa, de a se interesa și de a veghea permanent la buna-creștere și educare a copilului său”, au încheiat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că Olivian Bălteanu a contestat, însă, decizia, dosarul ajungând acum pe rolul Tribunalului Iași. Astfel, urmează ca magitrații ieșeni să decidă ce se va întâmpla în continuare în acest caz, în care tatăl a fost amendat pentru fapta copilului său.

Adauga un comentariu