Religie

Sfantul Simon Zilotul iti protejeaza casnicia! Cei ce nu reusesc sa se aseze la casa lor sa spuna aceste cuvinte catre Sfantul pomenit astazi! Face adevarate minuni

Publicat: 10 mai 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sfantul Simon Zilotul iti protejeaza casnicia Cei ce nu reusesc sa se aseze la casa lor sa spuna aceste cuvinte catre Sfantul pomenit astazi Face adevarate minuni
14

Pe 10 mai, Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Apostol Simon Zilotul. Este unul din cei 12 apostoli ai Mantuitorului. Traditia crestina spune ca Sfantul Apostol Simon Zilotul nu este altul decat mirele de la Cana Galileii. La nunta acestuia, Iisus a facut prima minune – prefacerea apei in vin. Crestinii ortodocsi il praznuiesc atat pe 10 mai, cat si pe 30 iunie.

Ocupa un loc de cinste in panteonul sfintilor, numarandu-se printre cei 12 apostoli ai Mantuitorului. Dar Sfantul Apostol Simon Zilotul nu este atat de cunoscut cum ar trebui printre credinciosi. A primit si numele de Canaanitul sau Zilotul, pentru a nu se confunda cu Sfantul Petru ori cu Sfantul Simeon, „fratele Domnului”. Mai este cunoscut si sub numele de Natanael. El este mirele din Cana Galileii. Este personajul pomenit la fiecare slujba de cununie din Biserica Ortodoxa. Mai mult, el este considerat a fi patronul casniciilor.

Se spune ca la nunta lui Simon Zilotul ar fi fost savarsita prima minune a lui Iisus. Impreuna cu ceilalti apostoli, a prefacut apa in vin. Cand Simon, mirele, a vazut una ca asta, si-a lasat pe loc mireasa, casa si familia. Si a luat hotararea de a-L urma pe Iisus Hristos, facatorul de minuni. Pentru el, Iisus era aducatorul de mireasa. Si Mirele sufletelor curate. Asa se face ca, prin credinta lui, a devenit apostol si s-a aflat alaturi de ceilalti ucenici ai Domnului in foisorul unde s-a coborat Sfantul Duh. A propovaduit credinta, calatorind in lume si si-a gasit sfarsitul in Britania, rastignit, pentru ca a incercat sa- lumineze oamenii prin cuvantul Evangheliei.

Citeste si Rugaciunea preotului Gheorghe Calciu Dumitreasa – Sa nu treaca o zi fara sa o rostesti cu credinta si speranta

Sfantul Apostol Simon Zilotul face minuni

Prea putini sunt aceia care stiu ca particele din ramasitele pamantesti ale sfantului, mai precis din mana lui, salasluiesc la loc de cinste, intr-o caseta, acoperita de un baldachin, la Biserica Podeanu din Bucuresti, pe strada Dorna, in vecinatatea Pietei Chibrit. Se afla aici din 1971, prin bunavointa Preasfintitului episcop Valerian, care s-a aciuat intr-una dintre casele parohiale ale bisericii, numarandu-se printre oponentii autoritatilor comuniste care cereau inchiderea manastirilor din tara.

El avea sfintele moaste ale Apostolului Simon Zilotul asupra sa, insa le pastra in mare taina, inchinandu-se doar el la ele si nelasand pe nimeni in incaperea unde le tinea. In 1996, inainte de a-si da obstescul sfarsit, a dezvaluit secretul si a daruit moastele Bisericii Podeanu, drept rasplata pentru dragostea cu care a fost primit si inconjurat de parohul bisericii, Vasile Ailoaiei, de familia acestuia si de enoriasi. Credinciosii vin sa se roage in special pentru bunul mers al vietii de familie. Este important de stiut ca, in aceeasi biserica, se afla si un fragment din Sfanta Cruce pe care a fost rastignit Hristos.

De altfel, Biserica Parohiei Podeanu este singurul lacas din Romania care adaposteste moastele unuia dintre cei 12 Apostoli ai Mantuitorului – Sfantul Apostol Simon Zilotul. Fiind el insusi mire, sfantul e considerat protectorul casatoriilor. Tocmai de aceea, zeci de tineri ce nu izbutesc sa se aseze la casa lor asista la Acatistul Sf. Simon Zilotul care se citeste in fiecare luni, de la 18.00 seara. Iar, apoi, ca o multumire vin si se cununa chiar in aceasta biserica.

Citeste si Rugaciune mare la Maica Domnului pentru vesti bune in viata ta si pentru indeplinirea dorintelor!

Rugaciune catre Apostolul Simon Zilotul

Sfinte, slavite si intrutotlaudate Apostole al lui Hristos Simone, cela ce te-ai invrednicit a-L primi in casa Ta din Cana Galileii pe Domnul nostru Iisus Hristos si pe Preacurata Lui Maica, Stapana noastra de Dumnezeu Nascatoarea, si a fi insuti vazator al preaslavitei minuni a Domnului! Cu credinta si cu dragoste ne rugam tie: cere de la Hristos Domnul sa prefaca sufletele noastre iubitoare de pacat in vase vrednice ale harului; pazeste-ne si ocroteste-ne cu rugaciunile tale de ispitele diavolesti si de caderile in pacat, si mijloceste ca sa primim de Sus ajutor in vremea trandavirii, ca sa nu ne poticnim de piatra smintelii, ci sa umblam fara abatere pe calea cea mantuitoare a poruncilor lui Hristos, pana ce vom ajunge la fericitele locasuri ale Raiului, unde tu acum salasluiesti si te veselesti. Asa, Apostole al Mantuitorului, nu ne rusina pe noi, cei ce nadajduim cu tarie la tine, ci fii noua ajutator si acoperitor toata viata noastra, si ne ajuta a savarsi viata aceasta vremelnica intru buna credinta si cu placere de Dumnezeu, a dobandi sfarsit crestinesc si pasnic, a ne invrednici de raspuns bun la Infricosata Judecata a lui Hristos, ca scapand de vamile vazduhului si de tirania cumplitului stapanitor al acestei lumi, sa mostenim cereasca imparatie si sa preaslavim numele cel de mare cuviinta al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, in vecii vecilor. Amin.

Adauga un comentariu