Prima pagină » Lifestyle » Beauty » Sfaturi pentru îngrijirea părului lung și uscat. Cum să redai frumusețea podoabei capilare

Sfaturi pentru îngrijirea părului lung și uscat. Cum să redai frumusețea podoabei capilare

10 dec. 2021, 16:08,
BZI.ro, în Lifestyle

Îngrijirea părului lung și uscat este puțin diferită. Nu este de ajuns să îl îngrijim doar cu șampon și balsam. Pentru un păr cât mai lung și sănătos trebuie să consumăm alimente bogate în vitamine, proteine și grăsimi sănătoase. După spălare, părul trebuie uscat pe cale naturală și pieptenat de la vârf spre rădăcină. În acest sens, avem nevoie de o perie specială, care nu încurcă firele.

Părul uscat trebuie spălat doar o dată pe săptămână și are nevoie de o îngrijire specială. Dacă ai vârfuri despicate, mergi la tuns o dată la trei luni. Pentru a-și recăpăta frumusețea naturală, părul uscat are nevoie de creatină, phytokeratină și panthenol. O mască naturală pentru păr sănătos este cea din gălbenuș de ou. Acesta este un leac băbesc, cunoscut din cele mai vechi timpuri.

Sfaturi pentru îngrijirea părului lung

În primul rând, trebuie să alegi peria de păr potrivită. Părul lung trebuie pieptenat de la vârfuri spre rădăcini. În acest mod vom evita ruperea firelor de păr.  În momentul spălării, șamponul trebuie aplicat pe scalp, nu pe vârfuri. Multe fete își spală părul greșit, punând șampon doar pe vârfuri.

După spălare, este important să folosim un balsam sau o mască hidratantă. Hidratarea vârfurilor este foarte importantă dacă îți dorești un păr lung. O mască ieftină și pe care o poți face acasă este cea din gălbenuș de ou.Pentru un păr mai lung poți folosi un șampon stimulator, care conține vitamina E și alte ingrediente care sunt benefice pentru păr. Cele mai bune alegeri sunt produse sunt cele naturale. Dar părul are nevoie de îngrijire și din interior. De aceea, trebuie să incluzi în dietă alimentele care conțin vitaminele C, B, A, și E. Pentru a face acest lucru, consumă fasole, morcovi, broccoli, pepene galben și grăsime.

Sfaturi pentru îngrijirea părului uscat

Părul uscat este mai dificil de îngrijit și coafat. De aceea, are nevoie de îngrijire specială. Pe timp de iarnă trebuie să ai și mai multă grijă de el. Dacă părul tău este extrem de uscat, este indicat să îl speli doar o dată pe săptămână. De asemenea, trebuie să folosești un șampon care conține puține substanțe chimice. Părul trebuie uscat natural, pentru că uscătorul degradează și mai mult firul de păr.  Pentru vârfuri despicate, trebuie să mergi la coafor o dată la trei luni pentru a le tunde.

Părul uscat are nevoie de un tratament hidratant măcar o dată pe săptămână. De exemplu, puteți opta pentru o mască bogată în ulei de ricin sau de cocos. Totodată, te sfătuim să eviți vopsirea părului în nuanțe intense. Ingredientele vopselei distrug firul de păr, eliminând umiditatea naturală.Pentru a-și recăpăta frumusețea naturală, firul de păr are nevoie de creatină, phytokeratină și panthenol.

Creatina oferă volum natural părului și îl fortifică din interior. Phytokeratina este un amestec de proteine și are rolul de a menține părul hidratat și strălucitor. Panthenolul sigilează umiditatea firului de păr și previne uscarea acesteia. Astfel, părul este hidratat și întărit. Așadar, îngrijirea părului lung și uscat necesită timp, răbdare, tratament special și o alimentație sănătoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *