WoW!

Sirop de caprifoi. Beneficii pentru sănătate. Bonus: tinctură tămăduitoare

Publicat: 01 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sirop de caprifoi. Beneficii pentru sănătate. Bonus tinctură tămăduitoare
Caprifoiul are numeroase beneficii pentru sănătate, calmând inclusiv durerile din gât

Caprifoiul este o plantă decorativă, cu flori alb-gălbui, foarte parfumate. Popular i se mai spune Mâna Maicii Domnului. Este din ce în ce mai preferat întrucât se dezvoltă rapid, nu e pretenţioasă sau gingaşă şi creşte foarte deasă. Cu alte cuvinte, ține la distanță privirile curioşilor. Ştiai că poţi prepara sirop de caprifoi pentru o stare de sănătate generală mai bună? Află mai multe din acest material.

Mai întâi vei găsi informaţii detaliate despre sirop. Apoi vei învăţa şi cum se prepară ceaiul de caprifoi, iar la final tinctura. Toate trei sunt remedii naturiste excelente. Bineînţeles, este necesar şi sfatul medicului specialist. Oricât de bune ar fi leacurile de bătrâni, este posibil ca, uneori, să contracarează efectele medicamentaţiei clasice.

Sirop de caprifoi

Pentru siropul din caprifoi îţi trebuie: miere de albine de calitate, flori de caprifoi.
Mod de preparare: umple un borcan cu circa 500 gr de flori de caprifoi. Apasă pe ele, ca să se aşeze bine, după care toarnă mierea de albine, ca să le acopere. Înfiletează capacul la borcan şi depozitează-l în frigider. În general, are nevoie de 30 de zile ca să se macereze. Dacă însă îţi doreşti un sirop mai concentrat, strecoară-l după numai 2 săptămâni.
Siropul se poate utiliza pentru diverse prăjituri, dar poate fi consumat şi simplu, prin diluarea cu apă simplă ori cu apă minerală.

Cum se prepară ceaiul de caprifoi

Pentru sirop ai nevoie de: 1 litru de apă clocotită, 1 ceaşcă de boboci.
Mod de preparare: Pune bobocii de floare la infuzat . După 10 minute strecoară. Este indicat să bei 3 căni pe zi.

Tinctură preparată din flori de caprifoi

Iată ce anume îţi trebuie ca să prepari tinctura din flori de caprifoi: ½ cană de flori de Mâna Maicii Domnului, ½ cană de glicerină.
Mod de preparare: Pune florile într-un borcan. Toarnă glicerina peste ele şi apasă uşor, ca să îndepărtezi orice gol de aer. Glicerina trebuie să acopere integral florile. Înfiletează capacul borcanului şi pune recipientul într-un loc însorit. După circa o lună, strecoară lichidul (ideal este să amesteci în el în fiecare zi). Tinctura trebuie apoi mutată într-un sticlă de culoare închisă şi depozitată într-un loc întunecos şi răcoros. Se spune că are un termen de valabilitate de 5 ani.
Mod de utilizare: Dacă te doare gâtul, ia câte o linguriţă de tinctură de trei ori pe zi. Poţi, de asemenea, să îţi pui câteva picături sub limbă. Şi de această dată va fi eficientă.
Tinctura din flori de caprifoi este ideală mai ales pentru tratarea durerilor din gât şi a tuşei. O poţi prepara cu glicerină, pentru ca şi copiii să o consume (nu conţine alcool, în acest caz).

Mâna Maicii Domnului – O plantă miraculoasă

Caprifoiul, popular cunoscut drept Mâna Maicii Domnului, este o plantă cu multe beneficii şi efecte. Iată ce poţi trata cu ea:

  • dureri în gât;
  • controlul nivelului de zahăr din sânge, mai ales la persoanele care au indice glicemic mare;
  • afecțiuni respiratorii, răceală, gripă, astm bronșic;
  • infecții respiratorii;
  • infecții bacteriene: streptococ, stafilococ, salmonella;
  • infecții urinare;
  • tulburări digestive, enterită, dizenterie;
  • stimulează detoxifierea organismului.

Mai trebuie adăugat că planta este folosită mai ales în medicina chinezească.

Adauga un comentariu