Actualitate

Situaţie tensionată la alegerile prezidenţiale din SUA! Joe Biden aproape de a câştiga, Donald Trump acuză o fraudă istorică

Publicat: 05 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Situaţie tensionată la alegerile prezidenţiale din SUA Joe Biden aproape de a câştiga Donald Trump acuză o fraudă istorică
Donald Trump și Joe Biden

Situaţie tensionată la alegerile prezidenţiale din SUA. Cei doi candidaţi pentru cea mai înaltă poziţie din Statele Unite ale Americii duc un război fără precedent în istoria modernă a ţării de peste ocean. În timp ce Joe Biden este aproape de a câştiga alegerile, Donald Trump acuza o fraudă istorică.

Alegerile SUA sunt departe de a se fi încheiat. În pofida faptului că procesul de votare s-a închis, iar procesul de numărare este aproape de final, războiul va continua, cel mai probabil, în sălile de judecată de la Curtea Supremă dar şi alte tribunale.

Rezumatul alegerilor prezidenţiale din SUA

BZI.RO vă prezintă un rezumat al alegerilor prezidențiale din SUA. Pentru a vedea harta interactivă cu statele cheie, click aici

  • Joe Biden se apropie de 270 de voturi electorale.
  • Lupta în şase state cheie este una strânsă, putând să apară surprize de ultim moment. În Pennsylvania numărătoarea a fost oprită.
  • Donald Trump acuza o fraudă istorică şi că dă în judecata democraţii care îl susţin pe Joe Biden. Acesta va cere Curţii Supreme renumararea voturilor din statele cheie.
  • Donald Trump a vorbi deja cu susţinătorii campaniei pentru a strânge bani pentru procesele pe care urmează a fi intentate.
    Joe Biden şi-a adjudecat victoria.
  • Alegerile prezidenţiale sunt departe de a se fi încheiat. Întregul proces de oficializare a voturilor şi a desemna, în mod oficial, preşedintele SUA, se poate întinde pe câteva săptămâni.

Joe Biden aproape de a câştiga alegerile prezidenţiale din SUA

Candidatul democrat, Joe Biden conduce în clasamentul alegerilor prezidenţiale din SUA. Acesta are, în momentul transmiterii ştirii, 253 de electori care au decis să îl susţină. Pe de altă parte, Donald Trump are 213 electori.

Joe Bidena castigat16 voturi electorale după ce a revendicat câștigarea statului Michigan, în cea mai recentă întorsătură a unei dramatice confruntări electorale cu președintele Donald Trump.

Victoria lui Biden în Michigan înseamnă că a cucerit acum două treimi din statele cheie din Midwest și Pennsylvania, care au deschis calea lui Donald Trump către victoria acum patru ani Biden deține conducerea în Nevada și Arizona, unde numărul încă nu a fost finalizat. Dacă acesta va câştiga statele metionate, va avea suficiente voturi date de Colegiul Electoral pentru a fi al 46-lea președinte.

Tabăra de la Biden este, de asemenea, încrezătoare că îl va depăși pe Trump în statul cheie Pennsylvania, unde sunt sute de mii de voturi prin poștă și votanţi timpurii, care se așteaptă să favorizeze democrații.

Donald Trump acuza o fraudă istorică la alegerile prezidenţiale din SUA

Pe de altă parte, Donald Trump acuza o fraudă istorică la alegerile prezidenţiale din SUA. Candidatul republican deja a vorbit cu avocaţii lui pentru a deschide mai multe procese împotriva democraţilor care îl susţin pe Joe Biden.

Cei care se ocupa de campania lui Donald Trump intenționează să ceară instanței să intervină într-un dosar care contestă o decizie a Curții Supreme care a permis numărarea buletinelor de vot din Pennsylvania după ziua alegerilor. Judecătorii au refuzat să grăbească apelul înainte de alegeri și se gândesc dacă vor prelua cazul.
În statele în care Trump pare să piardă, cum ar fi Wisconsin, Donald Trump a spus că va solicita o renumărare.

În Michigan și Pennsylvania, cei din campania lui Trump a intentat procese prin care cerea oprirea numărării până când observatorii campaniei lor vor avea un acces mai bun la locațiile în care se produce înregistrarea.

O echipă de consilieri Trump s-a mobilizat în Pennsylvania, despre care președintele a semnalat că va fi locul unor eforturi juridice intense în cazul în care rezultatele îl vor pierde. Susținătorii lui Trump au început să primească o mulțime de solicitări de strângere de fonduri pentru a finanța ceea ce va însemna o luptă legală scumpă și prelungită.

Adauga un comentariu