Plante medicinale

Hipertensiune arterială: 4 soluții naturale pentru a vă echilibra tensiunea arterială

Publicat: 03 iul. 2020
mancare cu peste
Solutii naturale pentru hipertensiune arterială

Solutii naturale pentru hipertensiune arterială. Vorbim despre hipertensiune când aceasta depășeste 14/9. 4 soluții naturale pentru a vă echilibra tensiunea arterială:

1. Paducel pentru calmare

Paducelul este utilizat pentru acțiunea sa de reglare asupra ritmului cardiac și pentru efectul său calmant și anxiolitic.

Datorită acestor două acțiuni comune, este potrivit pentru persoanele stresate, care tind să aibă palpitații, tremur. Acționează ca un beta-blocant natural, dar fără dezavantajele oboselii și o încetinire semnificativă a ritmului cardiac.

Se găsește sub forma unui extract de plantă: este necesar să se înghită 1 până la 2 lingurițe pe zi. Mai practic, există capsule de extract uscat: 2 până la 3 capsule pe zi pentru a ajunge la 400 până la 800 mg, distribuite pe parcursul zilei. Cel puțin 3 luni. Putem apoi reduce numărul de capsule.

Vă rugăm să rețineți, este mai bine să solicitați sfaturi medicale în caz de probleme cardiace sau dacă sunteți deja în tratament pentru hipertensiune arterială!

2. Solutii naturale pentru hipertensiune arterială. Frunzele de măsline, pentru reglarea metabolismului

Măslinul are proprietăți hipotensive și reglatoare ale bătăilor inimii. De asemenea, acționează asupra metabolismului glucozei, cu efect asupra colesterolului și diabetului.

Acesta este motivul pentru care este adesea prescris în caz de hipertensiune arterială la persoanele cu supraîncărcare metabolică: tendința la supraponderale, dieta prea grasă etc.

Frunzele trebuie utilizate în ceai din plante: 30 g de plantă pentru 1 litru de apă, se fierbe la foc mic timp de 10 până la 15 minute, apoi se lasă la infuzat timp de 1 oră. Se bea 1 litru de ceai din plante pe parcursul zilei, în cure de 5 zile pe săptămână timp de 3 săptămâni, apoi respectă o pauză de o săptămână înainte de reluare.

Îmbunătățirea este lentă, dar treptată, pe parcursul mai multor luni: puteți câștiga până la două puncte de tensiune, cu condiția să reduceți sarea, beți 1 – 1,5 l de apă pe zi și faceti miscare.

3. Ulei esențial de lavandă

Uleiul esențial de lavandă are o acțiune sedativă rapidă și acționează asupra sistemului nervos autonom, care reglează tensiunea arterială. În 2011, un studiu placebo realizat pe 40 de persoane a demonstrat că aplicarea acestuia în masaj, diluat în ulei vegetal, scade tensiunea arterială (sistolică și diastolică), precum și pulsul.

Cel mai simplu mod este de a-l folosi pur, local. Puneți o picătură de ulei esențial pe partea interioară a fiecărei încheieturi și pe plexul solar și aplicați masând-o în sensul acelor de ceasornic până la penetrare, când vă simțiți stresați și încordat, de exemplu la sfarsitul zilei.

Este interesant să îl asociați cu uleiul esențial de semințe de portocale amare, dacă îl aveți deja în farmacie, acțiunea sa antispasmodică și liniștitoare asupra inimii face bine.

4. Solutii naturale pentru hipertensiune arterială. Omega-3

Acizii grași Omega-3 au un efect protector general asupra sănătății cardiovasculare și acționează asupra tensiunii arteriale prin efectul lor relaxant asupra pereților vaselor de sânge.

Un studiu din 2012 a concluzionat că consumul de suplimente bogate în ulei de pește bogat în omega-3 timp de cel puțin 8 săptămâni aduce o ușoară scădere a tensiunii sistolice și diastolice la persoanele cu tensiune arterială ridicată.

900 mg de omega-3 pe zi. Dar pentru a realiza acest lucru, ar trebui să mănânci pește gras în fiecare zi (sardine, somon, etc.).

În caz de hipertensiune arterială, faceți sport! Dacă aveți hipertensiune arterială, preferați sporturi blânde, care nu accelerează prea mult ritmul cardiac. Mersul activ de cel puțin 30 de minute de 3 sau 4 ori pe săptămână sau chiar în fiecare zi, întărește arterele și mușchii inimii.

Adauga un comentariu