Culinar

Șorici de porc. Pregătește o gustare la bere după o rețetă spaniolă

Publicat: 13 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Șorici de porc. Pregătește o gustare la bere după o rețetă spaniolă
De asemenea, acest aperitiv poate fi acompaniat cu diverse sosuri coreene sau chiar cu maioneză

Șorici de porc este una dintre gustările preferate în Spania și America Latină. În aceste zone aceasta este servită nu în forma sa crudă. Șoricul este prăjit, felul de mâncare având numele de chicharron. Prepararea chicharronului variază de la o țară la alta. Undeva se prăjește cu untură, în altă țară aceasta se prăjește și cu carne, iar uneori nu se prepară din carne de porc, ci din alte tipuri de carne.

Pentru a face chicharrones perfecte din piele de porc, mai întâi se fierbe o bucată mare de piele și grăsime, apoi se curăță toată grăsimea și se usucă pielea în cuptor. Pielea poate fi apoi păstrată în frigider și, dacă este necesar, tăiată în felii și prăjită. Obțineți „chipsuri” uimitoare, care sunt potrivite pentru gustări, aperitive pentru bere, salate și sandvișuri.

Cum să pregătești șorici de porc ca la spanioli? Ingrediente necesare

Ingrediente pentru rețetă constau în 700 g piele de porc, grosime de cel puțin 0,5 cm, 2 lingurițe de anșoa măcinată, piper, 2 lingurițe de zira măcinată și o linguriță de sare. De asemenea, veți avea nevoie de ulei de arahide pentru prăjit.

Pentru a pregăti rețeta puneți pielea de porc într-o cratiță mare și umpleți-o cu apă. Puneți o greutate de farfurie termorezistentă pe piele, astfel încât aceasta să fie complet scufundată în apă. Aduceți apa la fierbere și fierbeți la foc mic până când pielea este moale și flexibilă, dar nu se desface, aproximativ 2 ore. În cazul în care porcul este un pic mai bătrân, ar trebui să fierbeți mai mult carnea de porc.

Scoateți cu grijă pielea din cratiță și așezați-o într-un strat uniform, fără riduri, pe un grătar așezat deasupra unei tăvi de copt cu margine. Puneți-o la frigider, neacoperită, până se răcește, aproximativ 2 ore. Preîncălziți cuptorul la 80°C. Folosind o lingură sau o racletă robustă și grea, răzuiți ușor toată grăsimea de sub piele, având grijă să nu o rupeți.

Cum să coci corect pielea decojită de port? Obține un aperitiv crocant la tine acasă

Pentru a pregăti un aperitiv crocant așezați pielea decojită pe un grătar într-o tavă de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit până când pielea devine maro, uscată și crocantă, aproximativ 8 ore. Se amestecă ardeiul iute, chimenul și sarea într-un bol mic.

Se toarnă 10 cc de ulei vegetal într-un cazan și se încălzește la 200°C. Se rupe pielea uscată în bucăți de 2 cm. Prăjiți-le în uleiul încins, câte 3 bucăți pe rând, până când pielea este umflată și crocantă, aproximativ 15 secunde. Transferați-le pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie și presărați-le cu amestecul de sare și piper. Prăjiți bucățile rămase în același mod și serviți imediat alături de o băutură răcoritoare sau cu bere.

Destul de delicios este și șoricile de porc în stil coreean. Acestea au un gust asemănător cu cel al urechilor, dar textura lor este mult mai moale și mai fragedă. Puteți servi felul de mâncare ca o gustare de sine stătătoare, cum ar fi cu bere, sau îl puteți include în salate mai elaborate. De asemenea, acest aperitiv poate fi acompaniat cu diverse sosuri coreene sau chiar cu maioneză.

Adauga un comentariu