Local

Soţ şi soţie, reţinuţi pentru 24 de ore pentru trafic de droguri de risc, la Iaşi – FOTO/ VIDEO

Publicat: 25 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Soţ şi soţie reţinuţi pentru 24 de ore pentru trafic de droguri de risc la Iaşi - FOTO VIDEO
Doi indivizi au fost reținut pentru trafic de droguri la Iași

Vineri, 25 septembrie 2020, procurorii DIICOT Iași au reținut pentru 24 de ore doi indivizi pentru trafic de droguri de risc. Traficanții, soț și soție au desfășurat o activitate intensa de trafic de droguri. În cursul zilei de astăzi, cuplul urmează să fie prezentat Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă.

„La data de 25.09.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că cei doi inculpați, soț și soție, au desfășurat, pe raza municipiului Iaşi, o intensă activitate de trafic de droguri de risc, pe care le achiziționau periodic din state membre U.E. şi care îi erau trimise prin diferite firme de transport internaţional de persoane, fiind disimulate în bagaje.”, potrivit unui comunicat transmis de DIICOT.

Flagrant în plină stradă la Iaşi! Mascaţii l-au pus la pământ pe un individ suspectat de trafic de droguri!

Ieri, 24 septembrie 2020, procurorii DIICOT Iași împreună cu ofițerii BCCO au descins la domiciliul acestora de unde au ridicat droguri de risc, bani proveniți din traficul de droguri, dar și alte bunuri.

„La data de 24.09.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat o percheziție domiciliară în urma căreia au fost ridicate droguri de risc (cannabis), bani susceptibili a proveni din traficul de droguri, precum şi alte bunuri care ar fi ajutat în activităţile ilicite.”, potrivit sursei citate.

În cursul zilei de astăzi, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Iași,

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, au conchis reprezentanții DIICOT.

74 de descinderi într-un dosar de contrabandă cu țigări, trafic de droguri și înselăciune

Marți, 22 septembrie 2020, au avut loc descinderi în forţa la Iaşi. Ofiţerii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat percheziţii în mai multe locaţii, împreună cu mascaţii.

Operaţiunea de amploare a fost efectuată de poliţiştii de la BCCO sub coordonarea procurorilor DIICOT Iaşi.

Marți, 22 septembrie 2020, Poliția Română efectuează nu mai puțin de 74 de percheziții domiciliare pentru combaterea infracționalității, tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale.

Perchezițiile sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la unitățile de parchet competente, în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă cu țigări, trafic de droguri și înșelăciune.

„Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal. Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză. Activitățile de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice. Pe parcursul zilei, în funcție de evoluția anchetei în fiecare caz, Poliția Română va oferi informațiile ce pot fi făcute publice.”, potrivit autorităților.

Cantități impresionante de droguri, descoperite în pereții unui bloc din Iași! Cum au destructurat „mascații” o rețea de trafic de stupefiante

O altă operațiune de amploare a autorităților a avut loc în urmă cu câteva zile la Iași. În cadrul unor percheziții de amploare, „mascații” au scormonit cu lopețile într-un bloc din Iași! Astfel, au fost descoperite cantități impresionante de droguri chiar și în pereții imobilului! După destructurarea unei rețele de trafic de stupefiante, 3 indivizi au fost pedepsiți de judecătorii ieșeni

În cadrul unor percheziții de amploare, „mascații” ieșeni au descoperit cantități importante de droguri, unele fiind ascunse în pereții unui bloc. În urma acțiunii, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au pus punct ieri, la prima instanță, procesului în care 3 indivizi au fost pedepsiți. Mujadin Agape (fost Veseli), zis „Albanezul”, a fost condamnat la 4 ani și 10 luni de temniță, Gheorghiță Pruteanu a primit o pedeapsă de 3 ani și două luni de închisoare, iar Mihai Sebastian Roman a fost condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare. Acuzațiile aduse celor 3 au fost cele de trafic de droguri de risc și efectuare, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii și fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. În cazul lui Roman, procurorii DIICOT au adus și acuzația de deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Adauga un comentariu