Local

Spitalul de la Lețcani a ajuns subiectul unui reportaj la România te iubesc: Unitatea medicală stă închisă în timp ce bolnavii nu au unde se interna – VIDEO

Publicat: 12 apr. 2021
Spitalul Mobil de la Lețcani a ajuns subiect în presa centrală

Jurnaliştii BZI.RO au dezvăluit incă de la început problemele cu care se confruntă Spitalul Mobil de la Lețcani. Dezvăluirile făcute de BZI.RO au stârnit numeroase reacţii în spaţiul public. BZI.RO a publicat faptul că fostul președinte al Consiliului Judeţean Iași, Maricel Popa, a irosit milioane de euro din banii publici făcând un spital care nu este funcţional. Totuşi, în aceste momente, jurnaliştii de la emisiune ” România te iubesc” de la PRO TV, au realizat un amplu reportaj despre spitalul care stă închis asta în timp ce bolnavii nu au unde se internă.

De altfel, s-a ajuns la mutarea pacienţilor din spitalele non-covid pentru a se mai găsi locuri libere la Terapie Intensivă. Ieri, premierul Florin Cîțu spunea că la nivel de țară mai sunt doar 6 locuri libere destinate pacienţilor care au nevoie de oxigen!

Spitalul de la Lețcani stă închis din cauza incompetenţei lui Maricel Popa

În reportajul pe care cei de la PRO TV se prezintă situaţia deplorabilă cu care se confruntă Spitalul Mobil de la Lețcani şi despre faptul că acesta stă închis din cauza faptului că are numeroase defecte. Cel care se face vinovat este nimeni altul decât Maricel Popa, actual Senator PSD, și fost președinte al Consiliului Judeţean Iași:

Două spitale de campanie pentru care s-au plătit 14 milioane de euro stau închise. În vreme ce zeci de bolnavi stau pe holuri să se elibereze paturi. Pentru început mergem la Iași, la Lețcani pentru care statul a plătit, 10 milioane de euro. 250 de paturi dintre care 100 de paturi de Terapie Intensivă au fost cumpărate. Deşi în funcţiune nu pot fi puse mai mult de 118, dar nici acestea nu pot primi pacienţi. Pentru că de la inaugurare, la Lețcani se tratează problemele spitalului, nu are circuite electrice funcţionale, instalaţia sanitară este fragilă, iar în urmă cu câteva săptămâni o ploaie a inundat spitalul. Să nu mai vorbit despre frig. spune moderatorul emisiunii de la Pro TV.

DNA cercetează sute de dosare de corupţie

Ca un fapt divers, procurorii de la DNA au sute de dosare de lucru în ceea ce priveşte mai multe fapte de corupţie. Vorbim despre bum-urile date de unuii funcţionari în pandemie când s-a simplificat procesul de achiziţii medicale:

Îmbogăţiţi pe suferinţa oamenilor, aşa descriu procurorii achiziţia de măşti, combinezoane sau aparatură medicală ce s-a deruat în ultimul an de pandemie. Starea de urgentă a resetat sistemul de achiziţii, iar unuii funcţionari au profitat.DNA instruentează 105 dosare de corupţie care vizează autorităţi care ar fi profitat de această situaţie. 29 sunt finalizate, 5 sunt trimise în judecată. arată moderatoarea


Situaţia este una gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iași

Conform moderatorului dar şi a datelor publicate aproape zilnic de BZI.RO, situaţia de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iași este una critică pentru că nu mai există niciun loc liber la Terapie Intensivă:

În Terapie Intensivă la Iași, sunetele aparatelor par strigăte de ajutor. Niciun loc nu mai este liber. Într-unul dintre vechile pavilioane sunt internaţi peste 100 de pacienţi.

În vreme ce la doar câţiva kilometri, la Lețcani, un spital mobil din containere pentru care autorităţile au plătit peste 10 milioane de euro stă închis. Au trecut doar 6 luni de la inaugurare. Singurul angajat angajat care era acolo încerca să oprească inundaţia provocată de ploaia care cădea mărunt. Din loc în loc, halatele medicale erau stavil în calea apei care se infiltra pe sub uşi.(…)

Prin senzorul care permite accesul la ATI picură încet, iar asta îi dă fiori medicului ATI-ist care nu îşi închipuie că aici pot fi transferaţi pacienţi. explică cea care face reportajul.

Jurnaliștii BZI.RO au alocat spații mari pentru a prezenta subiectul Spitalului Mobil de la Lețcani

Jurnalistii BZI.RO au publicat, în spații mari, date despre acest proiect socotit ca fiind un mare eșec pentru Maricel Popa, fostul președinte al CJ Iași și actual senator din partea PSD. În articolele prezentate de jurnaliști s-a arătat modul total defectuos prin care Spitalul Lețcani a ” mâncat ” 10 milioane de euro din bugetul local.

Spitalul cumpărat în timpul mandatului lui Maricel Popa ca președinte la CJ Iași a devenit o adevărată gaură neagră pentru administrația județului. Oficialii Consiliului Județean (CJ) Iași au arătat că sunt în continuare probleme cu instalația tehnică de la containerele medicale și astfel spitalul modular va rămâne cu ușile închise. Practic, niciuna din firmele pe care Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) le-a contactat pentru verificarea instalației electrice, termice și de apă, nu a dorit să-și asume răspunderea. Astfel, spitalul nu va fi deschis nici la aproape 3 luni de când s-a luat decizia mutării bolnavilor.

Puteți afla toate detaliile despre subiectul spitalului Lețcani dând click aici

Comentarii
  • Bai Costel Alexe ce tot o freci cu spitalul ala. Daca popa l a adus ,.tu mergi si repara mai rpd acoperisul si da drumul la.spital . Macar Maricel a mai facut cate ceva in judet , macar jumate din asfaltarile lui sa faci si tu , dar se pare ca am luat teapa cu tine .
    Sau poate ne mintiti cu pandemia asta,.si lucrurile nu sunt asa grave de tineti spitalul inchis .

  • Se cearta hotii din PSD, condusi de Maricel Popa, cu mafiotii din PNL, avandu-l in frunte pe Alexe. 🙂
    Sufera iesenii, dar e vina lor ca au votat asemenea ticalosi.
    Lasati, ca-i impaca in curand kirika pe cei din PSD cu cei din PNL si va merge USL inainte cu ciordelile.

  • Hai va rog cu platitul taxelor si a pensiilor speciale mai repede putin pt ca avem nevoie de bani ….!!! Traiasca Republica Socialista si Tatal Vostru SRI Ceausescu ….mergem pe drumul cel bun!! Sa dormiti adanc romane!!

  • Dl. POPA a distrus multe acest spital care nici pt catei nu e bun,unAeroport de rahat lasat in urma acesta este managementul di. POPA .Pacat se putea gasi la PSD oameni doar atat sa fie oameni ,dar acest partid ar trebui sa se scuture de jigodii…

Adauga un comentariu