Economic Local

Spitalul Militar din Iași cumpără materiale sanitare! Contractul are o valoare de 1,6 milioane de euro

Publicat: 05 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Spitalul Militar din Iași cumpără materiale sanitare Contractul are o valoare de 16 milioane de euro
Noi achiziții sunt anunțate la Spitalul Militar din Iași

Aproape 500 de loturi de materiale sanitare vor fi furnizate spitalului Militar din Iași. Licitația este programată la finalul lunii martie 2021. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Contractul are o valabilitate de 3 ani de la semnarea acordului

Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. I. Czihac” (U.M. 02534) din Iași anunță noi achiziții. Pe data de 31.03.2021, cu fonduri de la Ministerul Apărării, va fi organizată o licitație pentru achiziția unui număr de 574 de loturi de materiale sanitare, pentru funcționarea unității medicale. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru. Licitația are o prevedere bugetară de 7.756.862 lei, fără TVA, aproape 1,6 milioane euro.

„Produsele vor fi ambalate în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Pentru produsele livrate în ambalaje reciclabile, acestea nu se vor factura, funcționând principiul restituirii la livrarea produselor. Nesolicitarea sau neridicarea ambalajelor la livrarea mărfii presupune faptul că prețul acestora este inclus în prețul produselor. Calitatea produselor va fi cea specificată în standarde, atestată de certificate de calitate și certificate de garanție. Ofertantul câștigător răspunde pentru calitatea produselor livrate, autoritatea contractantă fiind în drept să solicite înlocuirea gratuită a celor care nu corespund calitativ sau prezintă vicii ascunse. Acestea se vor înlocui pe cheltuiala furnizorului în termen de maximum 3 zile de la comunicarea deficiențelor”, se arată în caietul de sarcini.

Spitalul Militar a stabilit lista de materiale sanitare

Conform necesarului, Spitalul Militar solicită furnizarea următoarelor materiale sanitare: mănuși examinare, filme radiologice, măști chirurgicale, alcool sanitar, bonete, plasture elastic, comprese sterile, ață chirurgicală, lamă bisturiu, sondă aspirație, mască de oxigen, trusă drenaj toracic, ochelari de protecție etc.

„Stabilirea ofertei câștigătoare se va realiza numai prin compararea prețurilor prezentate în cadrul ofertelor adminisibile, fără să fie cuantificate alte elemente de matură tehnică sau alte avantaje care rezultă din modul de îndeplinire a contractului de către operatorii economici participanți la procedura de atribuire, întrucât cerințele tehnice minimale necesare au fost cuprinse în caietul de sarcini, ofertele care întrunesc aceste cerințe vor fi acceptate, iar departajarea ofertelor se va face doar pe baza prețului cel mai scăzut”, se mai arată în documentația procedurii.

În edițiile trecute ale cotidianului BZI a fost prezentat un caz în care o femeie acuza că posturile de asistent medical au fost măsluite.

Spitalul de Neurochirurgie a alocat 1,8 milioane de euro pentru achiziția mobilierului

Totodată, și Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași a lansat o licitație pentru achiziția unor ansambluri de paturi și noptiere. Procedura va avea o prevedere bugetară de 8.685.000 lei, fără TVA, aproximativ 1,8 milioane de euro. La procedură s-au prezentat șase societăți: Eurodidactica SRL, Medintel SRL, Liamed SRL, Dental Ladmed V&M SRL, Hellimed SRL, Proton Impex 2000 SRL. Ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară. Echipamentele trebuie să aibă o garanție de minimum 24 de luni. În prețul final intră și instruirea personalului medical. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru. Necesarul este de maximum 330 de paturi și 330 de noptiere. Conform caietului de sarcini, paturile vor fi acționate electric pentru asigurarea unui confort crescut pacienților.

Adauga un comentariu